[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”Synt. 12/2014″ sukupuoli=”Uros” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Mistä tulevat kunnallisille tarhoille pienet keijukoirat, mistä suuret ja möreä-ääniset kaverinsa? Mistä keskikokoiset ja tavanomaisen näköiset, jotta kukaan ei näe? Ne kaikki tulevat ihmisen välinpitämättömyydestä ja julmuudesta. Ne kyyhöttävät häkkiensä nurkassa vapisten nälästä ja pelosta ja kylmästä…ja yksinäisyydestä, pienet ja suuret koiranselät kaartuneina huolesta ja epätoivosta, odottaen potkuja ja ilkeitä ääniä.
Minne pitäisi päätyä kaikkien keijukoirien ja niiden kavereiden? Koteihin, kotiehin, koteihin, lämpöön ja iloon. Keijukoirien ja kaikkien muidenkin koirien tulisi saada toteuttaa tehtäväänsä ihmisen rinnalla, olla ystävä.
Pienet keijukoirat, kuten Pricilla lapsineen, ovat näillä suurilla koirien kokoamistarhoilla kaikkein heikoimmilla, kaikkein herkimpiä sairastumaan ja jäämään toisten jalkoihin. Pricilla ja sen kaksi pentua pelastettiin, mutta ne eivät oikein uskalla luottaa.
Pando on pennuista arempi, mikä saattaa johtua siitä, että sillä on ilmeisesti vitamiinien puutoksesta johtuvaa häiriötä silmissä ja koska ei näe kunnolla, säikkyy kaikkea mikä liikkuu. Pando varmaankin sosiaalistuu kodissaan kunhan sitä alussa autetaan rauhallisesti ymmärtämään, että asiat ovat hyvin ja ihmiset voivat olla mukavia ja lempeitä. Pando saa hoitoa silmiinsä ja toivomme, että näkö palautuu ennalleen, sillä varsinaista vikaa Pandon silmissä ei ole.
Muistathan, että Pando on kasvava pentu ja huolimatta suloisista kuvista, se tulee näyttämään riiviömäiset eleensä saavuttuaan omaan kotiinsa? Aina sisäsiisteydestä, johtojen puremisesta yksinolon opetteluun? Oletamme myös Pandolla olevan pitkä loppuelämä edessään, joten Pandoa harkitessasi muistathan, että se tulee tarvitsemaan huolenpitoa seuraavat 10-15 vuotta, joten olethan valmis sopeuttamaan Pandoa aina uudestaan jokaiseen elämäsi muutokseen ja ottamaan Pando aina mukaasi muuton, vauvan tulon, eron sattuessa?
Pando saapui hoitokotiin Suomeen 24.4.2015.
Pikkuherra Pandon kuulumiset hoitopaikasta 7.5.2015:
Pando pääsi lentämään Suomeen, kotihoitopaikkaansa 24.4. ja jo seuraavalla viikolla sen tutkimukset saatiin aloitettua keräykseen tulleiden lahjoitusten turvin.
Pandolle tehtiin kliininen, ortopedinen -ja neurologinen tutkimus sekä magneettikuvaus. Diagnoosiksi saatiin synnynnäinen silmien tremori, jolle ei ole tehtävissä mitään. Silmät reagoivat mm. valoon normaalisti ja poika pystyy elämään hyvää ja tasapainoista elämää. Loppukaneettina eläinlääkäri totesi Pandon olevan perusterve pentu, joka voi jatkaa turvallisesti ikioman kodin etsintää silmien viasta huolimatta.
Pando on ihmisten seurassa hieman arka, mutta reipastuu päivä päivältä. Koirien joukossa se tulee toimeen hienosti. Poika on leikkisä ja sopivasti energinen. Myös pieni riiviö Pandosta löytyy, joten sähköjohtoja ja tuolin jalkoja kannattaa vähän varjella. Sanomalehti-sisäsiisteys on hyvin hallinnassa, mutta pihalla Pando ei uskalla vielä lainkaan liikkua, se vain painautuu nurmikolle ja haistelee jännittyneenä maailman tuulia. Ulkoilussa on siis Pandolla vielä opeteltavaa. Kaiken kaikkiaan se on ihana pentu, jolla on kaikki normaalit pennun elkeet.
Pando sai oman kodin toukokuussa 2015.