Tällä hetkellä emme tuo koiria ulkomailta Suomeen adoptoitavaksi.

Kauttamme voi tällä hetkellä adoptoida ainoastaan Suomessa valmiiksi olevia kodinvaihtajia.

Koiran adoptointi

Koiran adoptioprosessi on pitkä ja vaatii tulevalta omistajalta 110% paneutumista oman tilanteensa arviointiin onko kykenevä antamaan kaikkensa, jotta huonoista oloista tuleva koira saa itselleen hyvän ja antoisan loppuelämän.

Yhdistyksen kautta adoptoituja koiria EI saa luovuttaa eteenpäin toiselle omistajalle ilman yhdistyksen lupaa eikä lopettaa sitä ilman eläinsuojelullista syytä!

Tutustu luovutussopimukseen tästä >>

Vaihe 1.

Koiran adoptioprosessi alkaa yhteydenotolla kyseisen koiran varaajaan joko puhelimitse tai sähköpostiviestillä. Kotiehdokas kertoo laajasti itsestään (nimi, ikä, persoona), perheestään, asuinalueestaan, työstään ja vapaa-ajan harrastuksistaan sekä mahdollisista tulevaisuuden suunnitelmista (perheenlisäys, muutto, remontti, uusi työ) ja miten on ajatellut näiden vaikuttavan koiran adoptioon. Kotiehdokkaan on oltava yli 18-vuotias.

Sähköpostiviestiin varaaja vastaa kotiehdokkaalle mahdollisilla lisäkysymyksillä ja vastauksilla sekä pyytää ottamaan yhteyttä puhelimitse.

Vaihe 2.

Puhelun aikana käydään läpi kertaalleen kaikki kotiehdokkaan kertomat asiat ja keskustellaan koiran sopivuudesta kyseiseen perheeseen ja ympäristöön. Luovutussopimuksesta keskustellaan myös, jotta kotiehdokas on tutustunut ja ymmärtänyt siinä mainitut kohdat.

Vaihe 3.

Kun varaaja kokee kotiehdokkaan sopivaksi kyseiselle koiralle, sovitaan asia puhelimessa. Tämän jälkeen kotiehdokas postittaa täytetyn luovutussopimuksen kahtena kappaleena, kaksi kirjepostimerkkiä sekä yhden palautuskirjekuoren (johon sopii A4-kokoinen paperi kertaalleen taitettuna). Postitamme toisen kappaleen luovutussopimuksesta takaisin sekä koiran EU-passin koiran saavuttua kotiinsa. Omistaja suorittaa myös koiran kulukorvauksen tässä vaiheessa. Näiden askeleiden jälkeen adoptio on niin pitkällä, että koira laitetaan varatuksi sivuille.

Nouto

Kotiehdokas käy mielellään tutustumassa uuteen tulokkaaseen sen hoitokodissa. Jos kaikki menee hyvin ja koira sekä kotiehdokas ihastuvat toisiinsa, kotiehdokas hoitaa ensin luovutussopimukset ja maksaa kulukorvauksen, tämän jälkeen kotiehdokas saa noutaa koiran uuteen kotiinsa. Luovutussopimus on lähetettävä yhdistykselle ja samoin kulukorvaus maksettava ennen kuin koira siirtyy uuteen kotiinsa