Dubrovnikin kaupunki lupaa paljon, mutta tekee vähän

Zarkovicassa tilanne näytti jo varsin positiiviselta lokakuussa, kun Dubrovnikin päättäjät vihdoin suostuivat keskustelemaan tarhan tilanteesta. Zarkovicaan luvattiin toimittaa 100 uutta koirankoppia koirien suojaksi ja 50 koppia toimitettiinkin. Lopuista 50:stä ei ole kuulunut mitään.

Zarkovica191117Kaupungin aiemmin tarhalle toimittama ruoka oli syömäkelvotonta ja sai koirat sairastumaan. Tämän jälkeen kaupunki ei sitten yli kuuteen kuukauteen maksanut senttiäkään koirien ruokakuluja, vaan Drustvo za zastitu zivotinja -yhdistys joutui hankkimaan ruokaa lahjoitusten avulla. Lokakuussa kaupunki suostui vihdoin neuvottelemaan ruoka-asiasta. Kaupungin edustajien kanssa sovittiin koe-erän toimituksesta,  että nähdään sopiiko uusi ruoka koirille paremmin.   Tämän jälkeen tarha on saanut erän koirille sopivaa ruokaa. Arvoitus vain on se, että aikooko kaupunki toimittaa syötäväksi kelpaavaa koiran ruokaa myös ensi vuonna.

Kaupunki lupasi aiemmin palkata tarhalle avustavia työntekijöitä. Saatuaan kaupungilta lupauksen Drustvo za zastitu zivotinja -yhdistys palkkasikin työntekijän auttamaan Sandraa koirien hoidossa. Mutta kuinkas sitten kävikään? Kaupunki ilmoittikin, että se ei voi maksaa työntekijän palkkakuluja. Niinpä Drustvo za zastitu zivotinja -yhdistys joutui maksamaan palkat saamistaan pienistä avustuksista, joille olisi ollut muutakin käyttöä.

Zarkovican tarha on toiminut kukkulalla jo lähes 20 vuotta. Kaikki nämä vuodet tarha on toiminut ilman juoksevaa vettä, ilman sähköjä ja ilman kunnollisia koirasuojia. Koko tänä aikana tarhalla myöskään ei ole ollut vessaa. Kaikkien näiden vuosien jälkeen kaupunki vihdoin suostui toimittamaan tarhalle kemiallisen vessan.

Kaupunki on myös lupaillut, että se toimittaa tarhalle lisää kontteja. Ymmärrettävistä syistä Sandra tai Drustvo za zastitu zivotinja -yhdistyksen edustajat eivät enää pysty uskomaan näihin lupauksiin. Dubrovnikin kaupungin päättäjät ovat pettäneet niin monta kertaa. Joka vuosi kaupunki käyttää uuden vuoden juhlallisuuksiin enemmän rahaa kuin mitä tarvittaisiin koirien ruokaan vuoden ajaksi.

Olemme nyt kuulleet Zarkovicasta ikäviä uutisia. Kaupungin budjettiin ei ensi vuodellekaan ole varattu rahaa uuden koiratarhan perustamista varten. Syynä on aina se sama – koiratarhalle ei löydy sopivaa paikkaa. Dubrovnik pettää aina!

On surullista ajatella, että rikkaan kaupungin päättäjien ja asukkaiden välinpitämättömyyden vuoksi Sandra joutuu huolehtimaan yli 300 koirasta täysin epäinhimillisissä olosuhteissa. Talvi koettelee niin Sandraa kuin koiriakin kovalla otteella.

Apumme on nyt ensiarvoisen tärkeää ja jatkamme taistelua Sandran ja tarhan koirien auttamiseksi.

Kiitämme lämpimästi teitä kaikkia, jotka olette tukeneet toimintaamme!

Zarkovica2_191117