HÄTÄRAHASTO

hätärahastoMuutama päivä sitten Romaniassa tapahtui suuri tragedia. Pieni poika kuoli koirien purtua häntä. Poika oli jätetty ilman asianmukaista valvontaa. Sillä ei ole kuitenkaan merkitystä, mikä aiheutti hyökkäyksen ja kuka on syyllinen. Fakta on, että tapahtuma oli kauhea onnettomuus.

Tämä onnettomuus on nostanut koko Romaniassa hirvittävän vainon täysin syyttömiä eläimiä ja ihmisiä kohtaan. Ihmisiä, jotka huolehtivat katukoirista, sakotetaan ja jahdataan. Romanian hallitus ja media käyttävät tätä onnettomuutta täysin siekailematta hyväkseen nostattaakseen tavallisten Romanian kansalaisten vihan katukoiria kohtaan.

Tällä hetkellä kukaan ei ole turvassa. Ihmiset hakkaavat, potkivat, kivittävät ja myrkyttävät niin pieniä, ystävällisiä, ihmisrakkaita koiria kuin pentujakin kaikkialla Romaniassa. Lapset opetetaan vihaamaan ja halveksimaan eläviä, syyttömiä olentoja.

Mitä me voimme tehdä?

Meidän tulee näyttää ettemme hyväksy EU maassa eläin -ja ihmisoikeusrikkomuksia. Meidän on seistävä entistä tiiviimpänä tukena niille ihmisille, jotka tälläkin hetkellä taistelevat eläinten puolesta Romaniassa, asettaen itsensä ja perheensä alttiiksi vaaralle. Me voimme allekirjoittaa vetoomuksia ja lähettää sähköpostia päättäjille.

Tässä linkit kahteen vetoomukseen:

President Traian Basecu of Romania: Stop the mass slaughter of stray dogs in Romania

The Romanian Government and the European Parliament: End Romanias Government abuse of public funds

Tämä on kuitenkin hidas tie ja samaan aikaan koiria kidutetaan kuoliaaksi Romanian kaduilla. Tästä syystä Pelastetaan Koirat yhdistys on päättänyt konkreettisesti tuoda turvaan Suomeen resurssiemme rajoissa niin monta eläintä kuin mahdollista. Yhteistyötarhallemme Magda´s Angels Placeen on muutamien päivien sisällä pelastettu kaduilta suuri määrä koiria. Heti kun saamme vähänkään tilaa, eläimiä pääsee lisää turvaan.

Koirien matkustuskuntoon laittoon tarvitsemme kuitenkin rahaa ja tätä varten laitamme pystyyn hätärahaston. Jokainen senttikin auttaa meitä auttamaan.

Yhdistyksen edustaja matkustaa Romaniaan ensi viikon lopulla ja tulemme informoimaan tilanteesta lisää paikan päältä.

HÄTÄRAHASTO Nordea FI85 1376 3000 121366, viitenumero: 1122.

Pelastetaan koirat ry:lle on myönnetty keräyslupa 2020/2013/330 ajalle 25.4.2013-24.12.2014 Ahvenanmaata lukuunottamatta koko maahan ja toimimme täysin vapaaehtoisesti koirien eteen.

 

Pelastetaan Koirat ry