Jouluksi kotiin? – Keräys Sandralle

Kontti_jou17Joulu on vuoden ihmeellisintä aikaa. Joulu on lämpöä, tuoksuja, kynttilöitä, läheisyyttä ja rauhaa. En ole itse missään määrin jouluihminen ja voisin viettää oman jouluni samoin kuin vietän ihan jokaisen muunkin päivän vuodessa. En silti kuitenkaan toivo, että kukaan joutuisi viettämään jouluaan yksin.

Yksi ihminen, jota arvostan enemmän, kuin osaan sanoin kertoa, joutuu ehkä viettämään joulun yksin koirineen, katsoen alapuolellaan loistavan Dubrovnikin kaupungin jouluvaloja ja kotiin läheistensä luo kiirehtiviä ihmisiä. Tämä ihminen nousee jouluaattoaamuna, niinkuin jokaisena muunakin vuoden aamuna jääkylmän ja ruosteisen merikontin puiselta laverilta aamun töihinsä, ruokkimaan ja hoitamaan yli kolmeasataa koiraa. Joka ainoa ilta – niin myös aattoiltana – hän painaa päänsä lähimmän koiran kylkeä vasten ja asettuu limittäin koirien väliin kyljelleen. Tässä kontissa eivät helky joulun kulkuset vaan tuuli paiskoo kontin ovea ja pelti natisee liitoksissaan.

Kun kiitän tätä ihmistä, josta olen kertomassa, hän sanoo: ”Sinulla ei ole mitään syytä kiittää minua. En minä ole hyvä, urhea tai vahva, minä en vain pysty lopettamaan rakastamasta eläimiä”. Tiedän hyvin, miltä tuntuu, kun sydän on jo niin rikki kaikesta näkemästään ja kokemastaan, että haluaisi vain lopettaa, lyödä hanskat tiskiin, laittaa silmät kiinni… ja kun vastaan tulee seuraava apua tarvitseva olet unohtanut jo, mitä sanoitkaan juuri äsken. Teet niin kauan kuin sinussa palaa pienikin liekki. Et siksi, että joku sanoisi kiitos tai huomaisi tekosi facebookissa, vaan siksi, että et voi muutakaan. Siksi, että et pysty lopettamaan rakastamasta.

Itken, kun ajattelen tätä ihmistä ja hänen suojattejaan yksin. Mietin heitä joka ainoa päivä, mutta erityisesti ajatus Dubrovnikin vanhankaupungin loistavista jouluvaloista, jotka Sandra näkee kukkultaan ja tuntee olevansa yksin, tekee kipeää.

Pelastetaan Koirat ry on päättänyt ostaa lämpöeristetyn kotiparakin Sandralle ja koirille. Me kutsumme myös sinut mukaan auttamaan tämän joulun suurimman toiveen toteuttamisessa. Emme tiedä onnistummeko saamaan parakin jouluksi tarhalle, mutta teemme kaikkemme, ettei Sandra koirineen tuntisi olevansa yksin.

Jos haluat olla mukana kotikontin hankkimisessa, voit tehdä haluamasi suuruisen lahjoituksen tilillemme
FI85 1376 3000 121366 viitenumerolla 1096 = Lahjoitus Zarkovican koiratarhalle.

Voit lahjoittaa keräykseen myös TEKSTIVIESTILLÄ

  1. Valitse lahjoitettava summa (1€, 5€, 10€ tai 20€)
  2. Kirjoita tekstiviesti (1€ SANDRA, 5€ SANDRA, 10€ SANDRA tai 20€ SANDRA)
  3. Lähetä viesti numeroon 16588

 

Pelastetaan Koirat ry:lle on myönnetty keräyslupa RA/2017/1155 ajalle 13.11.2017-12.11.2019 Ahvenanmaata lukuun ottamatta koko maahan.

Näin sydämeeni joulun teen <3