KESÄKERÄYS

kesakerays

Kesällä moni asia on Magda’s Angels Place -koiratarhan asukeille sekä kadulla eläville koirille helpompaa. Tarhalla ei tarvitse murehtia miten eläimille turvataan tarvittava lämpö eikä katukoirien tarvitse olla kylmän sään armoilla etsien pientä lämpöä vaarallisista ja vilkkaista paikoista lähellä ihmisasutuksia, joihin ne eivät ole tervetulleita.

Kesäisin riesana ovat kuitenkin punkit, kirput ja hyttyset, jotka välittävät tauteja. Näiden ehkäisy ulkoloishäädöin olisi todella tärkeää, sillä se auttaa ennaltaehkäisemään monia sairauksia kuten sydänmatoa ja babesiaa. Punkit aiheuttavat usein myös punoitusta koirien ihossa ärsyttäen ja heikentäen ihon vastustuskykyä. Ulkoloishäätöjen avulla koirien turkit pysyisivät myös kunnossa ja viilentäisivät sekä lämmittäisivät tarpeen mukaan.

Pienille koirille ja pennuille yhden ulkoloishäädön paketin hinta on 20 euroa ja siitä riittää 3 koiralle. Isoille koirille yhden paketin hinta on 30 euroa ja paketti sisältää myös 3 kappaletta loishäätöjä.

Kaduilla asuvat koirat ovat usein hyvin laihoja johtuen madoista. Kesällä ne selviävät paremmin verrattuna talven kylmiin oloihin, mutta madot heikentävät kuitenkin koirien vastustuskykyä ja yleiskuntoa niin paljon, että se voi koitua niiden kohtaloksi. Matolääkkeinä käytämme lääkeyhdistelmää, joka tehoaa matojen lisäksi tehokkaasti myös giardiaan. Toiveena olisi, että myös kaduilla elävät olisivat terveempiä ja tulevaisuutta ajatellen, onnistuisimme parantamaan niiden asemaa katukuvassa. Monet paikalliset ihmiset pitävät niitä likaisina, täynnä kirppuja olevina, sairauksia levittävinä ja siksi koirat joutuvat usein kohtamaan ihmisiä, jotka tekevät niille pahaa. Haluamme muuttaa näitä mielikuvia ja vähentää koirien huonoa kohtelua mahdollisimman tehokkaasti, ettei tarvitsisi enää kohdata kärsiviä koiria, jotka on jätetty säkkiin ojan pohjalle tai niitä on kivitetty ja potkittu.

Nämä eivät kuitenkaan yksin auta vähentämään katukoirien määrää, vaan siihen tarvitsemme sterilisaatioita. Vain leikkauttamalla kadulla eläviä voimme vähentää niiden määriä, jotta tulevaisuudessa pentuja ei enää syntyisi yhtä paljon kuin tähän asti. Giurgiun alueella on parhaillaan menossa katukoirien pyydystyskampanjat, joiden vuoksi moni eläin päätyy kunnalliselle tarhalle odottamaan kuolemaansa. Tämä ei kuitenkaan ole oikea tie ratkaisuun, sillä siellä ne nälkiintyvät, sairastuvat, eikä niitä kukaan hoida. Me emme voi antaa ei-toivottujen pentujen syntyä tähän maahan kärsimään loppuelämäänsä.

Matolääke-giardia-tablettien hinta on 8 euroa kpl. Sterilisaatioita voit tukea lahjoittamalla 25 euroa, jolla saamme yhden koiran leikattua. Uskomme ja toivomme, että jo 5 vuoden kuluttua voimme yhdessä huomata eroja katukoirien määrän vähenemisessä.

Joka vuodenaikaan on kuitenkin yksi tärkeä asia ylitse muiden – ruoka. Magda’s Angels Placen n. 100 koiraa syövät päivittäin n. 80kg ruokaa. Ruoan tulee luonnollisesti täyttää maha, mutta mitä parempilaatuista ruoka on, sitä tehokkaammin se ennaltaehkäisee koirien sairauksia ja rakenteellisia vikoja. Tämän vuoksi yhdistys mieluummin kerää ruokalahjoituksia Suomesta ja lähettää ne rahtina Romaniaan kuin ostaa sieltä paikan päältä ruokaa. Romaniassa myytävät edullisimmat eläinten ruuat eivät ole kovinkaan ravinteikkaita ja laatumerkit taas maksavat sielläkin melkoisen paljon.

Boxyn kesäkampanja ”15kg kuivaruokaa = yllätyskassi”

boxy2”Olen hieman huolissani niistä lukuisista koirakavereistani Romaniassa, jotka joutuvat elämään nälkäisinä kaduilla päivästä toiseen eivätkä pääse nauttimaan herkkuaterioita Magdan tarhalle niinkuin jotkut onnekkaat kuten minä esimerkiksi :) Ja Magdan tarhalle taas ei pääse jos ei siellä olevat koirat saa koteja, joten siitä heräsi ajatus! Halusin yhdistää kaksi asiaa: tutustumisen Romanialaiseen katukoiraan, jotta ihmiset näkisivät miten mukavia ja ihania me olemme ja samalla ruokakeräys nälkäisille kavereilleni tarhalle! Joten minuun on mahdollista tulla tutustumaan Metsälään, Helsinkiin (os.Niittyläntie 12 D 00620 Helsinki) torstaina 11.7. ja maanantaina 15.7. klo 16-20 välisenä aikana ja muistathan tuoda samalla 15kg ruokasäkin mukanasi niin saat minulta kesälahjan yllätyskassin muodossa :) Pieni asia sinulle ja minulle, mutta suuri asia apua tarvitseville kavereilleni <3

T: Boxy ex-Romanialainen
Ps. Myös muita lahjoitustavaroita voi tuoda samalla :)”

Boxyn kesäkampanja 15kg ruokaa = yllätyskassi jatkuu koko heinäkuun ajan. Boxylla on edessä kovin kiireinen kesä, joten valitettavasti edustushommissa minimies ei pysty olemaan koko heinäkuuta, mutta jos keräyspäivät eivät sinulle sovi, niin ajalla 5.7 -16.7 Boxya on mahdollisuus tulla tapaamaan ennalta sovittuna aikana. Ota tällöin yhteyttä Miian (miia@pelastetaankoirat.com tai 050-5286160) niin sovitaan tarkemmin.

Halutessasi osallistua Boxyn kesäkampanjaan ruoan merkeissä, voit yhteyssivujen kautta ottaa yhteyttä muihin keräyspisteisiin, jolloin ruoat lasketaan tähän keräykseen mukaan. Yllätyskasseja ei valitettavasti ole saatavilla muissa keräyspisteissä.

Näin autat tärkeässä keräyksessä:

Mikäli haluat lahjoittaa loishäätö-mittariin, rahalahjoituksesi voi olla joko 20 tai 30 euron arvoinen. Käytä tällöin viitettä 1135.

Mikäli haluat lahjoittaa lääkkeisiin ja sterilisaatioihin, rahalahjoituksesi voi olla 8 euroa matolääkkeisiin tai 25 euroa sterilisaatioihin. Näihin käytä viitettä 1122.

Rahalahjoitukset tehdään Nordean tilillemme FI85 1376 3000 121366.

Pelastetaan koirat ry:lle on myönnetty keräyslupa 2020/2013/330 ajalle 25.4.2013-24.12.2014 Ahvenanmaata lukuunottamatta koko maahan.

Auta meitä auttamaan!

HUOM! Keräys päättyy 16.8.!

[column col=”1/3″]kesä-loismittari

Loishäädöt

Lukema 21.8.: 550 euroa (Mittaria päivitetään piakkoin!)[/column]

[column col=”1/3″]kesa-sterilomittari

Lääkkeet ja steriloinnit

Lukema 21.8.: 828 euroa (Mittaria päivitetään piakkoin!)[/column]

[column col=”1/3″]kesa-ruokamittari

Ruokalahjoitukset Boxyn kesäkassikampanjaan

Lukema 28.7.: 304,5kg[/column]