LOOMADE HOIUPAIK 08.09.05

MTÜ Loomade hoiupaik (TEHO) aloittaa toimintansa virallisesti syys-lokakuun vaihteessa. Jo kuitenkin nyt hoiupaikassa on kadulta pyydystettyjä ja kotoa pois annettuja koiria ja kissoja. Neljä koiraa on tähän mennessä lähtenyt jo uusiin koteihinkin. Koirien ja kissojen lisäksi Loomade hoiupaik ottaa vastaan myös muita pieneläimiä, kuten jyrsijöitä. Niille on varattu oma tila rakennuksesta,mutta häkit ovat vielä suunnitteluasteella. Myöskin osa koirien häkeistä on vielä rakennusvaiheessa.

Hoiupaikassa on tilat eläinten vastaanottoa varten, jossa eläinlääkäri tarkastaa, rokottaa, madottaa ja suorittaa ulkoloishäädön niille tulopäivän aikana. Vastaanottotilasta eläimet siirtyvät eteenpäin, tarvittaessa karanteenitilaan. Hoiupaikkaan on karanteenitilan lisäksi järjestetty myös tila, jonne siirretään erityistä varovaisuutta vaativat tapaukset. Kaikki tilat ovat erittäin asianmukaiset, vaikkakin rakentaminen ja kalustus on vielä osittain kesken. Kissoilla on todella hienot huoneet, joissa ne saavat oleskella vapaana. Huoneissa on suuret maisemaikkunat ja useita pieniä ikkunoita, joiden laudoilla kissat viihtyvät paistattelemassa päivää.

Pelastetaan Koirat yhdistyksen kanssa pitkään yhteistyötä tehnyt eläinlääkäri Sven Müürsepp aloittaa Hoiupaikan tiloissa oman vastaanottonsa ja hänen kanssaan moitteettomasti toiminut yhteistyö luonnollisesti jatkuu. Osaltaan eläinlääkärimme myötävaikutuksella yhdistyksemme päätti aloittaa Loomade hoiupaikan kanssa uudet neuvottelut Tallinnan löytöeläinten auttamiseksi. Hoiupaikan johtohenkilöstö vaihtui ja samoin sen mukana toimintatavat ja aatteet ja tilanne on nyt aivan uusi. Esimerkiksi eläimiä ei enää suunnitella lopetettavan heti 14 vuorokauden oleskelun jälkeen vaan pyrkimys on löytää mahdollisimman monelle eläimelle uusi koti.

Loomade hoiupaik avataan vierailijoille syyskuun viimeisellä viikolla. Se on avattuna tiistaista perjantaihin kello 14.00-18.00 ja lauantaisin kello 10.00-15.00. Kodin löytäneitä eläimiä annetaan koteihin keskiviikkoisin ja lauantaisin. Hoiupaikassa työskentelee neljä ihmistä ja siellä on ympärivuorokautinen valvonta.

Loomade hoiupaik sijaitsee Tallinnassa, osoitteessa Viljandi maantee 24 D.
Kuvia hoiupaikan kotia etsivistä eläimistä ja lisäinfoa paikasta löytyy netistä osoitteesta:
www.loomadehoiupaik.ee

Pelastetaan Koirat yhdistyksen galleriaan tulee muutamia hoiupaikan kotia etsiviä koiria ja kissoja. Alustamme yhteistyötä hoiupaikan kanssa ja kerromme projektin etenemisestä.


Koirien sisätilojen häkkejä


Koirien sisätilojen häkkejä


Ulkohäkit, joihin koirat pääsevät suoraan luukun
kautta sisähäkeistä.


Ulkohäkit, joissa ei ole erikseen sisätiloja, häkeissä on
pienet katokset suojaksi sateelta


Rakennuksen yläkerrassa sijaitsevat kissojen huoneet


Rakennuksen yläkerrassa sijaitsevat kissojen huoneet


Takapihalla häkkien välissä olevat eristeseinät rajaavat
tiloja, jotta koirilla ei ole suoraa näköyhteyttä esim.
vastapäätä oleviin häkkeihin ja seinät vaimentavat myös melua.


Rakennuksen alakerrassa sijaitseva
kissanpentujen huone


Hoiupaikiin johtavalta tieltä otettu kuva
alueesta ja rakennuksesta.