Löytyisikö sinun sydämestäsi paikka vanhemmalle herralle?

IlpoIntoRikiHaeskelemme uutta kotia jo hieman varttuneempaan ikään ehtineille koiraherroille. Ilpo, Into ja Riki ovat kaikki perusterveitä ja jo iästäkin johtuen rauhallisia koiraherroja. Kaikille heille on yhteistä se, että nykyinen koti ei enää pysty heitä pitämään. Pojilla olisi vielä monta vuotta elämää edessänsä. Löytyisikö sinun sydämestäsi paikkaa jollekin näistä hurmaavista herrasmiehistä?

Vanhoille koirille on aina vaikeampaan löytää kotia oli kyseessä sitten suomalainen kodinvaihtaja tai tarhalta adoptoitavissa oleva seniori.

Miksi sitten ottaisin vanhemman koiran?

Vanhalla koiralla on paljon annettavaa uudelle perheelleen. Tämä pitää paikkansa.

Kun katsoo silmiin vanhaa koiraa, sen silmistä näkee eletyn elämän ja iän mukanaan tuoman viisauden. Oman koiran vanhetessa se tuntui vuosi vuodelta vain arvokkaammalta. Yhdessä koetut vuodet, kaikki muistot ja kokemukset tuntuivat/tuntuvat kultaakin kalliimmilta. Pienen pennun katse on vielä tyhjä. Vuosi vuodelta sen katse muuttuu, kunnes välillänne vallitsee sanaton yhteys. Vanha koira on osa sinua – kuin ajatus. Kaiken tämän kokemusmaailman vanha koira tuo mukanaan. Se ei pysty tätä kaikkea sinulle kertomaan, mutta sen katseessa on tämä kaikki.

Vanha koira ei ole söpö kuten pieni koiranpentu. Ei pidä paikkaansa.

Kauneus on katsojan silmissä sanotaan. Rakkaus tekee kauniiksi. Oletteko nähneet yli 14-vuotiaita koiravanhuksia? Ei ole mitään liikuttavampaa, kuin pörröinen koiravanhus, joka köpöttelee emäntänsä/isäntänsä kanssa aurinkoisena päivänä ihmettelemässä kevään ensi säteitä. Sellainen koira on aarre. Jokainen hetki, jonka sen kanssa saa vielä viettää on aarre. Ohikiitävä hetki, jonka muistaa ikuisesti. En koskaan pysty pysähtymättä ohittamaan tällaista aarretta kadulla.

Vanha koira ei ole leikkisä. No ei taaskaan pidä paikkaansa.

Kyllä vanhallakin koiralla virtaa riittää toisilla enemmän ja toisilla hieman vähemmän. Koira on kuitenkin leikkisä koko ikänsä, jos se on terve ja hyvinvoiva. Kyllä ne matot saa rullalle varttuneempikin herra – Rikiä lainaten ;-)

Vanha koira ei sopeudu uuteen kotiin. Pitää paikkansa vain harvoin.

Koirat ovat hyvin sopeutuvaisia ja oppivia eläimiä. Jos lähes kymmenvuotias, kadulla elänyt, romanialainen katukoira oppii suomalaiseksi kotikoiraksi muutamassa viikossa sitä ei voi kuin ihmetellä. Tämä ei kuitenkaan ole harvinaista. Koira kyllä oppii iästä riippumatta uusia asioita. Koira on evoluution aikana sopeutunut elämään ihmisen kanssa. Se on ollut sen elinehto. Koira kyllä sopeutuu, kun me vain annamme sille mahdollisuuden siihen.

Vanhalla koiralla on niin vähän aikaa enää jäljellä. Niinpä.

Vanha koira on rakastanut koko ikänsä. Eikö se ansaitse rakkautta viimeisinä vuosinaan? Kukaan meistä ei tiedä paljonko Ilpolla, Intolla tai Rikillä on vielä vuosia edessään. Emme myöskään tiedä montako vuotta meillä itsellämme tai sillä pienellä koiranpennulla on edessään? Me emme vain tiedä sitä ja parempi niin. Mutta eikö olisi hienoa tehdä niistä viimeisistä vuosista ne parhaat? Ilpo, Into ja Riki ovat omasta puolestaan valmiit rakastamaan – rakastaisitko sinä?

Auta meitä löytämään Ilpolle, Intolle ja Rikille rakastava koti! Paikka sydämestä <3

[divider scroll_text=””]

Ilpo5_Maa16

ILPO KIIRE!

Ilpo on hurmaava koiranpötkylä, joka tykkää olla ihmisen lähellä. Varttuneempaan ikään ehtineenä se arvostaa kovasti kodin lämpöä, pehmeitä petejä ja maittavia aterioita. Toki Ilposta saa myös reipasta lenkkeilyseuraa. Metsä- ja peltolenkit ovat erityisesti Ilpon mieleen. Mitäpä muuta hurmaava koirapötkyläinen tarvitsisikaan? Ilpo tarvitsee pikaisesti kodin (kotihoitopaikan), sillä nykyinen koti ei sitä enää kauan aio pitää.

Jos sydämestäsi löytyy paikka Ilpolle, ota pikaisesti yhteyttä Piaan.

Ilpon äiti on saksanpaimenkoirasekoitus ja isä mahdollisesti mäyräkoira. Ilpolla on pituutta 40 cm ja painoa n. 25 kiloa.

Lisää tieto Ilposta löytyy täältä.

Into3_maa17INTO

Into on Ilpon veli ja muistuttaakin sitä kovasti. Myös tämä koiranpötkyläinen nauttii suuresti rauhallisista koti-illoista kainalossasi sohvalla. Into piipahtaa myös mielellään metsässä tai pellolla tutkailemassa pupun tai kauriin jälkiä. Haavelistalla on oma loppuelämän koti ja Into odottaakin innokkaana yhteydenottoasi kotihoitopaikasta käsin.

Jos sydämestäsi löytyy paikka Intolle, ota pikaisesti yhteyttä Piaan.

Lisää tietoa Intosta löytyy täältä.

Riki_elo16RIKI

Riki on hurmaava karhukoirasekoitus, jolla on vielä kovasti pilkettä silmäkulmassa. Tämä herra on ikäisekseen hyvin leikkisä höpsykkä, jolla energiaa riittää vielä monenlaiseen toimintaa. Riki hakeekin nyt tositarkoituksella höpsöttely- ja lenkkeilyseuraa loppuelämänsä ajaksi.

”Leikkisitkö kanssani? Voisin tulla myös kainaloosi näkemään kauniita unia.”

Jos sydämestäsi löytyy paikka Rikille, ota pikaisesti yhteyttä Kataan.

Lisää tietoa Rikistä löytyy täältä.