Ainu

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”Synt. 10/2014″ sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Kaunis Ainu etsii uutta loppuelämän kotia.

Kodin kertomaa:

Ainu muutti kotiimme keväällä 2015. Tuolloin kodissamme asui jo vuonna 2012 rescue- poikakoira, jonka kanssa Ainu alkoi pian tulla hyvin toimeen. Alusta alkaen Ainu on rakastanut olla ihmisen lähellä. Aluksi pelkäsi aika paljon miespuolisia henkilöitä, mutta tottui hiljalleen ja alkoi luottaa myös heihin. Rohkeus uusia asioita kohtaan lisääntyi ja oppi hienosta tulemaan luokse ym. käskyt.

Perheemme on vuosien varrella kasvanut ja lasten kanssa Ainu tulee hyvin toimeen. Antaa lasten hellitellä itseään ja on kotioloissa hyvin rauhallinen ja lempeä koira. Ainulla on voimakas paimennus- vietti ja ulkoillessa vahtii tarkasti, että lauma on kasassa ja turvassa. Haasteita meillä on ollut tähän liittyen, kun joku Ainulle tuntematon henkilö on tullut tontillemme yllättäen. Ainu on kokenut voimakasta tarvetta puolustaa reviiriä haukkumalla ja viimeaikoinaa myös hyökkäilemällä tuntematonta ihmistä kohden, mikäli ei ole kytkettynä. Kerran yllättävän ihmisen saapuessa oli myös näykkäissyt tätä. Ainu on rauhoittunut tilanteessa kun olemme itse ehtineet paikalle: näitä tilanteita emme ole päästäneet tulemaan, kun ko. käyttäymistä havaittu.

Sisätiloissa ottaa uudenkin ihmisen hyvin vastaan, jos saa tutustua tulijaan rauhassa alku haukkumisen jälkeen. Mikäli vieras osoittaa Ainulle myönteistä huomiota esim. rapsuttamalla tätä, Ainu antautuu aivan täysin helliteltäväksi. Ainu kiintyy uusiin ihmisiin nopeasti ja ottaa kaikilta ihmisiltä hellittelyitä vastaan ja hakeutuu ihmisen lähelle kun kokee olonsa turvalliseksi.

Ainu rakastaa olla kotona ja stressaantuu matkustettaessa. Matkapahoinvointia on ollut ja on useamman kerran oksentanut autoon, mutta viime vuosina harvemmin.

Kun lähdemme kotoa tulee suostuteltuna autoon, mutta jos lähdemme jostain kyläpaikasta Ainu hyppää samantien autoon kun tietää pääsevänsä kotiin. Kotoa poisollessa haluaa olla perheenjäsenten lähellä ja käyttäytyy levottomasti. Onnellisin Ainu onkin kotipedillä, kun perhe on koossa. Ainu pitää turkin harjauksesta ja myös kynsien leikkaus onnistuu. Ainu on kovin mielyttämisen haluinen perheenjäsenille ja heittää helposti pötköttämään kun sitä hoitaa.

Elämäntilanteemme on kuitenkin ollut nyt jatkuvasti sellainen, että reissaamme auttamassa isovanhempien luona ja siellä ollessa Ainu stressaantuu valtavasti paikan narttukoirista. Suurin haaste ja suurin syy uuden kodin etsimiselle on, että Ainu stressaantuu ja ahdistuu ko.paikassa paljon eikä tule toimeen toisten narttukoirien kanssa. Meidän kohdallamme kohtaamisia toisten narttukoirien kanssa on ollut näiden 5 vuoden aikana usein ja Ainu on hyökännyt ja satuttanut toista narttukoiraa. Viimeisen vuoden aikana hyökkäilyt ovat lisääntyneet narttukoiraa kohtaan ja tilanteet ovat olleet todella vaarallisia koirille. Nämä reissut lisääntyvät entisestään jatkossa ja tällöin Ainu ja muut koirat ovat äärimmäisen stressaantuneita. Koemme, että tilanne ei ole Ainua, eikä toisia koiria kohtaan oikein.

Toivoisimme löytävämme Ainulle kodin, jossa ei ole toisia narttukoiria, uroskoirien kanssa tulee kyllä toimeen. Ainu kaipaisi kotia, jossa saisi mahdollisimman paljon hellittelyä ja huomiota sekä kokeneen omistajan, joka sen paimennusvietin kanssa pärjää. Ainu on äärimmäisen ihana ja lempeä koira perheenjäsenenä ja toiveenamme on löytää Ainulle turvallinen ja vakaa loppuelämän koti.

Ainu asuu Muuratsalossa ja on 17kg/45cm.”

Ainu sai uuden kodin huhti-toukokuun vaihteessa 2020.

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus 2015

Ainu pelastui kunnalliselta tarhalta parin muun pennun kanssa Mapin tarhalle. Tyttö on ollut alusta asti todella reipas, sosiaalinen ja ihmisrakas pentu, johon ei kunnallisen tarhan ankeus ja kauheus ehtinyt vaikuttaa. Kaikki, jotka Ainun ovat tavanneet, ovat ihastuneet tytön tasapainoiseen ja iloiseen luonteeseen.

Ainu on n. 5 kk ikäinen ja tulee kasvamaan keskikokoiseksi

Ainu sai oman kodin toukokuun lopulla 2015.

[divider scroll_text=””]

 

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020