Alma (ent. Amore)

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”” sukupuoli=”Narttu” leikattu=”Steriloitu
” sijainti=”Suomessa”/]Amore löydettiin tavalliseen tapaan kadulta. Tällä kertaa olin varma, että sen omistaja hakee sen takaisin kotiin. Näin ei kuitenkaan suureksi ihmetyksekseni käynyt ja niin jollekin muulle tarjoutuukin nyt mahdollisuus saada Amoresta oma rakkauskoiransa.

Amore on alle kaksi-vuotias narttu joka on steriloitu tarhalla. Se on ikäisekseen rauhallinen eikä ainakaan toistaiseksi hauku tarhalla, mikä on normaalisti hyvin tyypillistä tätä rotua edustaville koirille niiden turhautuessa helposti tarhaolosuhteissa. Syliinkin Amorea sai oikein patistaa hyppäämään, eli Amore ei ole mikään häslääjä-pomppukone :)
Toki tulee ottaa huomioon että Amore on silti nuori tyttö, jolla varmasti riittää energiaa ja säihkettä, pelkästään ”sohvakoiraksi” siitä ei ole.

Kuten jokainen osaa sanoa, Amoressa virtaa hyvin paljon saksanpaimenkoiraa ja myös sen luonne on sen mukainen. Amore hakee kontaktia taluttajaansa ihanteellisesti, se kulkee hihnassa suurempia vetämättä ja seurailee kanssaan kulkevan eleitä ja liikkeitä. Amore on ehdottomasti potentiaalinen koulutettava lähes mihin vain, ja toivonkin että sen tulevassa kodissa hyödynnetään sen älykkyyttä ja miellyttämishalua eli tullaan touhaamaan sen kanssa jotain muutakin päivittäisen liikunta-annoksen lisäksi.

Amore on avoin ja sosiaalinen kaikkia ihmisiä kohtaan, myös uroskoiria kohtaan se käyttäytyy ystävällisesti häntää heiluttaen. Toisen nartun kaveriksi Amoresta ei välttämättä ole.

Kissoihin Amore suhatutui kiinnostuneesti ja hämmästellen, se ei luultavasti ole sellaisia outoja pikkueläimiä ennen nähnyt tai ainakaan niihin tutustunut. Amore istui hievahtamatta paikallaan tuijotellen kissoja ja mietti selkeästi hartaasti mitä niiden kanssa tulisi oikein tehdä. Ei kuitenkaan päätynyt jahtaamaan tms, joten uskonkin että kunhan Amorea totutetaan fiksusti ja ajan kanssa, siitä saisi koiran myös kissakotiin.

Amorella on korkeutta reilut 60 cm ja se on melkoisen hoikassa kunnossa. Amore on steriloitu.

Amore odottaa omistautuvaa, sitoutunutta, rakastavaa ja jonkin verran kokemustakin omaavaa kotiaan Tallinnan tarhalla.

Amore sai kodin tammikuussa 2008.

[divider scroll_text=””]

Kuulumisia kodista 7.7.2008

Meille kuuluu oikein hyvää, niin kuin kuvistakin näkee. Alma on kasvanut jonkun verran  korkeuttakin ja painoa tullut myös  hyvin lisää. Turkki kiiltää ja näyttää oikein sievältä tytöltä.  Raaka ruualla ollaan oltu koko ajan ja hyvin näyttää toimivan ja ruoka maittavan.

Kovasti tyttö tuntuu vahtivan kotona, aika ajoin vuhvuttelee ulko-oven luona kun kuulee jotain. Ihmisten kanssa tulee hyvin toimeen, myös pienten lasten kanssa, osaa olla tarpeeksi rauhallinen. Toisten koirien kanssa tulee toimeen vapaana, mutta hihnassa alkaa räyhäämään, siitä opetellaan pikku hiljaa pois. Myös polkupyörät saavat kyytiä, niitä ei voi sietää..

Eli töitäkin joudutaan joidenkin asioiden suhteen tekemään. Kaikista rakkain leikki on ehdottomasti keppien kantelu, etsiminen ja hakeminen..
Siitä ei voi saada tarpeeksi.. Lähes aina lenkilläkin etsii jonkun kepin kannettavaksi. Vapaana pysyy lähettyvillä hyvin kunhan ei tule muita koiria, haluaa moikata kaikkia koiria. Kaikki vaan ei tykkää siitä. Nyt kesäisin vietetäänkin viikonloput Saimaalla, joten saa olla vapaana koko viikonlopun, veneilykin sujuu tosi hyvin.

Tässä nyt kuulumiset päällisin puolin ja muutama kuva tytöstä. Kovasti on Alma kaikilta kehuja saanut ja ollaan kyllä tosi tyytyväisiä itsekin..
Koiran valinta osui kyllä aivan nappiin.  Yritän laitella taas jossain vaiheessa lisää kuulumisia..

T:Kati

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020