Altõn Teke

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”” sukupuoli=”Uros” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Altõn Teke on keskiaasian paimenkoira ja se on peräisin Tallinnalaisesta kennelistä. Se on elänyt tähänastisen elämänsä venäläisessä perheessä, lähinnä ketjun nokassa aikaansa viettäen. Teke ei ilmeisesti ole koskaan päässyt sisälle. Teken omistajat muuttivat kerrostaloon, josta syystä poika muutti Rakveren tarhalle kotia etsimään.

Tarhalla Teke on hyvin masentuneen ja surullisen oloinen. Se makaa häkissään päivästä toiseen odottaen uutta ihmistään. Luonteeltaan Teke on rauhallinen mutta pitää kuitenkin pitkistä kävelylenkeistä ja innostuu jopa juoksemaankin, jos sellainen tilaisuus eteen tulee:) Teke ei ole mikään erakkoluonne vaan se kaipaa ihmistä lähelleen, vaikka onkin tottunut elämään paljon itsekseen. Poika nauttii rapsutuksista sekä sitä saa vieraskin ihminen käsitellä; se antaa harjata ja katsoa hampaat moitteettomasti. Toisiin koiriin Teke suhtautuu pidättyväisen ystävällisesti mutta riitapukarin haasteeseen se myös vastaa. Teke voidaan luovuttaa toisen koiran kaveriksi tietyin ehdoin mutta mieluiten ainoaksi koiraksi.

Teke on keskiaasialaisen tavoin pidättyväinen vieraita kohtaan mutta se ei ole aggressiivinen. Ruokaansa se toistaiseksi puolustaa, mikä ei ole ihme, kun sen laihaa olemusta katselee. Lisäksi tarhalla elämisen tuoma stressi todennäköisesti vahvistaa em. käyttäytymistä ja stressin laskiessa myös tarve puolustaa ruokaansa, vähenee. Teke tarvitsee tulevaksi kodikseen ihmisen, jolla on kokemusta laumanvartijoista. Tämän ihmisen tulee ymmärtää Teken herkkyyttä ja viisautta ja osata käsitellä poikaa kunnioituksella. Teke luovutetaan ainoastaan omakotitaloon haja-asutusalueelle.

20.7.2011 Teke odottaa omaa kotiaan hoitopaikassa Turun seudulla. Hoitopaikassa on 8 muuta koiraa sekä kissoja, joihin Teke suhtautuu oman arvonsa tietäen. Se käyttäytyy viisaan johtajakoiran tavoin, joka ei vastaa turhiin rähinöihin mutta tosipaikan tuleen on valmis osoittamaan paikkansa.

Hoitopaikassa on esimerkiksi 3 vuotias epävarma kaukasian paimenkoirauros, jonka epävarmuuteen ja rähinäyrityksiin Teke suhtautuu viileän rauhallisesti, selkänsä kääntäen. Pikkukoiriin Teke suhtautuu melko välinpitämättömästi, isoja koiria kohtaan se on ensin varauksellinen mutta kun tasapaino on saavutettu, se hyväksyy myös urokset. Mieluiten Teke haluaisi olla ainoana koirana koska sen oma ihminen on sille äärettömän tärkeä. Lisäksi sillä on ruoka aggressio toisia koiria kohtaan, mikä tuo oman haastavuutensa toisten koirien kanssa elämiseen.

Teke on erittäin herkkä ja viisas koira. Se tarvitsee rinnalleen vahvan mutta lempeän omistajan, joka ymmärtää sen sielukkuutta. Toisaalta Teke on voimakas koira, jolla on vahva luonne ja sitä pystyy käsittelemään ainoasti sellainen ihminen, joka ymmärtää laumanvartijan sielunelämää. Tekeä ei siis missään tapauksessa luovuteta ensimmäiseksi laumanvartijaksi. Teke on alkukantaisen keskiaasialaisen tapainen ja se käyttäytyy sen mukaan.

Teke pelkää miehiä eikä luota niihin. Tulevassa kodissa tulee olla ihminen, joka saa Teken luottamuksen itselleen ja sitä kautta sitä voidaan totuttaa myös miehiin. Teke ei suhtaudu miehiin varsinaisesti aggressiivisesti mutta epäillen ja varoittaen murinalla. Teke on kuitenkin 100% luotettava koira, jonka oikealla ohjauksella ja ajan kanssa saa varmasti luottamaan oman ihmisensä läsnäollessa jokaiseen ihmiseen. Teke osaa myös koirien ”kieltä” erittäin hyvin, jonka avulla sitä pystyy lukemaan.

Teke on melko suuri, sen säkäkorkeus lähenee 80cm ja se on todella vaikuttava ilmestys rauhallisen mutta arvokkaan olemuksensa kanssa.

Teke sai kodin elokuussa 2011.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020