Alton

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”” sukupuoli=”Uros” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Altõn Teke on keskiaasianpaimenkoira ja se on peräisin Tallinnalaisesta kennelistä. Se on elänyt tähänastisen elämänsä venäläisessä perheessä, lähinnä ketjun nokassa aikaansa viettäen. Teke ei ilmeisesti ole koskaan päässyt sisälle. Teken omistajat muuttivat kerrostaloon, josta syystä poika muutti Rakveren tarhalle kotia etsimään.

Tarhalla Teke on hyvin masentuneen ja surullisen oloinen. Se makaa häkissään päivästä toiseen odottaen uutta ihmistään. Luonteeltaan Teke on rauhallinen mutta pitää kuitenkin pitkistä kävelylenkeistä ja innostuu jopa juoksemaankin, jos sellainen tilaisuus eteen tulee:) Teke ei ole mikään erakkoluonne vaan se kaipaa ihmistä lähelleen, vaikka onkin tottunut elämään paljon itsekseen. Poika nauttii rapsutuksista sekä sitä saa vieraskin ihminen käsitellä; se antaa harjata ja katsoa hampaat moitteettomasti. Toisiin koiriin Teke suhtautuu pidättyväisen ystävällisesti mutta riitapukarin haasteeseen se myös vastaa. Teke voidaan luovuttaa toisen koiran kaveriksi tietyin ehdoin mutta mieluiten ainoaksi koiraksi.

Teke on keskiaasialaisen tavoin pidättyväinen vieraita kohtaan mutta se ei ole aggressiivinen. Ruokaansa se toistaiseksi puolustaa, mikä ei ole ihme, kun sen laihaa olemusta katselee. Lisäksi tarhalla elämisen tuoma stressi todennäköisesti vahvistaa em. käyttäytymistä ja stressin laskiessa myös tarve puolustaa ruokaansa, vähenee. Teke tarvitsee tulevaksi kodikseen ihmisen, jolla on kokemusta laumanvartijoista. Tämän ihmisen tulee ymmärtää Teken herkkyyttä ja viisautta ja osata käsitellä poikaa kunnioituksella. Teke luovutetaan ainoastaan omakotitaloon haja-asutusalueelle.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020