Amelie

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”” sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Saksassa”/]Amelie sai kodin Neela-kissan kanssa samasta perheestä.

Amelien (ent. Jonessa) kuulumisia

Tässä terveiset Jonessa-kissalta, joka on nykyään siis nimeltään Amelie. Ensimmäinen kuva on otettu viikonloppuna, jolloin Amelie meille saapui. Seuraavat kaksi kuvaa ovat nyt jouluna otettuja. Ensimmäisessä joulukuvassa silmät heijastuvat salamasta, joten ilme ei oikeasti näytä ihan noin hurjalta meidän kiltillä tytöllä… :) Siitä kuvasta näkee kuitenkin hyvin Amelien komean valkoisen kaulurin!

Amelie on samanlainen kuin ennenkin, sosiaalinen, puuhakas sekä oikea syli-takiainen. :) Varsinainen sydäntenmurskaaja siis! Neelan kanssa Amelie tulee toimeen nykyään oikein mukavasti, vaikkeivat vielä mitään ystävyksiäkään ole. Ameliella on niin paljon virtaa, että energiaa pitää purkaa päivittäin paljon pallon heittelyllä, leluhiirillä ym. leikkimisellä.

Turkista on tullut pehmeä ja paksu ja Amelie hoitaa sitä itse hyvin huolellisesti. Alun hirvittävän pahasta hajusta ei ole jälkeäkään ja kissa tuoksuu aina todella puhtaalle.

Täällä me siis elelemme mukavaa ja rauhallista elämää kahden maailman suloisimman kissan kanssa! :)

Terveisin, Laura

Kuulumisia kodista 8.8.2007

Amelie on kuten ennenkin; sosiaalinen, rohkea ja tietää mitä tahtoo. Mahtava persoona. Amelie pitää tiukasti kiinni ruoka-ajoista ja herättää aamulla määrätietoisesti antamaan ruokaa puskemalla märkää nenää meidän omistajien kasvoihin, kutittamalla pitkillä viiksillään ja kehräämällä kovaäänisesti. Amelie määrää mitä meidän perheessä tehdään (tai ainakin se kuvittelee niin). Hän on kuningatar. Aluksihan nämä neidit eivät tulleet toimeen keskenään ollenkaan. Tappelut olivat rajuja ja kumpikaan ei sietänyt toista silmissään ollenkaan. Kaksi kuukautta sitä kesti ja välillä oltiin jo vaipumassa epätoivoon tilanteen kanssa. Mutta sitkeästi vaan jatkettiin ja yritin ottaa selvää, mikä asiaan auttaisi. Ja löytyihän niitä apukeinoja ja vinkkejä etsimällä. Reviirittömällä alueella asia alkoi lopulta ratketa ja neidit alkoivat sietää toisiaan pikku hiljaa. Ajan kuluessa sitten tytöistä onkin tullut niin hyviä ystäviä, että nukkuvat yhdessä ja pesevät toisiaan. (Tai siis Amelie pesee Neelaa, Neelahan ei pese edes itseään, koska hänen mielestään on ällöttävää, jos kieleen tarttuu liikaa karvoja. Neela alkaa kyökkäillä ja syljeskellä, jos kieleen tarttuu karvoja, varsinkin Amelien pitkät karvat ovat ihan liikaa. Todellinen prinsessa, eikö?;) Muutama vuosi sitten Amelie alkoi nyhtää karvaa itsestään ja asiaa tutkittiin eläinlääkärillä. Kävi ilmi, että Ameliella on allergia/allergioita. Pitkällisen tutkimisen ja eliminaatiodieettien jälkeen oireet saatiin kuriin oikealla ruokavaliolla ja nyt asia on hallinnassa. Ainakaan kanaa ja kananmunaa Amelien ruuassa ei saa olla ja rasvahappojen saanti on oltava kohdillaan, jotta iho pysyy kunnossa. Mutta siis nyt on taas kaikki hyvin ja iho kunnossa. :)

Viime vuonna muutimme Saksaan ja kissat muuttivat luonnollisesti kanssamme. Muutto meni oikein hyvin, kissat matkustivat kanssamme matkustamossa ja tottuivat uuteen kotiin nopeasti. Ne hoksasivat heti, että uudessa kodissa on paljon enemmän tilaa juosta, temmeltää ja leikkiä kuin edellisessä, joten olivat selvästi tyytyväisiä muutokseen. Muutenkin kissat ovat viihtyneet hyvin Saksassa, täällä on pidempään vuodessa lämmintä aikaa valjastella ulkona, talven kylmyydestä nämä kun eivät välitä. Me käymmekin lähes päivittäin ulkona rauhallisella sisäpihallamme, jossa kissat viihtyvät hyvin.

Tytöt ovat nyt molemmat kolmevuotiaita ja elelevät sisäkissan leppoista ja rauhallista elämää. Meidän omistajien elämään nämä tytöt ovat tuoneet paljon sisältöä, iloa ja onnea. Ei ole päivää, etteikö näiden kahden toilailuille ja tempauksille saisi nauraa. Puhumattakaan siitä, miten rauhoittavaa on iltaisin nukahtaa sängyssä, kun kissa käpertyy jalkojen päälle lämpimäksi painoksi nukkumaan.

”Joidenkin mielestä kaikki kissat ovat samanlaisia. Kissanystävä tietää, että jokainen kissa on aikojen alusta asti ollut kertakaikkisen ihmeellisen ainutlaatuinen.”

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020