Amie

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”” sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Tarkkailin Amie-tyttöä aluksi sen häkin ulkopuolelta. Huomasin Amien viisaiden silmien tarkkailevan tutkivasti myös minua. Selkeästä laikaperimästä päätellen ajattelin tytön olevan melkoisen vilkas, tasapainoinen ja tarvittaessa kuitenkin oman pään omaava koiruli. Hämmästykseni olikin suuri, kun hain Amieen pienelle lenkille. Kun sain tytön häkin oven auki, Amie heittäytyi selälleen, kuin alistuakseen minulle välittömästi. Otin tytön hihnaan ja olimme jo lähdössä, kun tarhan työntekijä tuli juttelemaan. Kertaakaan tuona aikana, jonka Amie joutui odottamaan se ei yrittänyt edes lähteä, nousta tai kiristänyt hihnaa. Amie istui kuuliaisesti paikallaan ja odotti.

Amie oli selvästi tyytyväinen päästessään jaloittelemaan ja pois omasta häkistään. Tyttö kävelikin pitkän lenkin, seuraten korkealla ruohikossa kulkevaa polkua, jota ihmissilmä ei välttämättä olisi edes huomannut. Amiella oli matkalleen selkeä päämäärä ja tyttö oli hieman pettynyt, kun matka johtikin takaisin sen omaan häkkiin. Amien kulki hihnassa määrätietoisesti ja päättäväisesti, mutta seurasi silti taluttajaansakin kuuliaisesti.

Amien rauhallinen luonne säväytti ja yllätti. Tyttö tarjosi tassuaan, työnsi päätään piiloon, heittäytyi selälleen, oli koko ajan hieman hämillään ja anteeksipyytäväisen oloinen, mutta ei kuitenkaan arka. Onnellisimmillaan tyttö tuntui olevan päästessään kävelemään ja pois tarhalta. Takaisin häkkiin mennessämme, pihalla temmelsi nuoria pentuja. Aluksi Amie hyväksyi pennut sanomatta sanaakaan. Leikin kiihtyessä tyttö kuitenkin komensi pentuja, jolloin nämä jättivät Amien rauhaan.

Amien taustoista ei ole tietoa, se on löydetty ja tällähetkellä tyttö odottelee omaa kotia Rakveren varjupaikassa. Amien tulevalla omistajalla pitää olla kokemusta koirista entuudestaan. Amie viihtyy ulkona ja se tarvitsee paljon liikuntaa, siksi sen tulevalla kodilla reipas ulkoilu tulee kuulua jokapäiväiseen rutiineihin. Amie tulee rakastamaan pitkiä metsälenkkejä ja se varmasti onkin tytölle suuri stressinpoisto keino. Amie tarvitsee itselleen tasapainoisen ja määrätietoisen kodin. Perheen vastaavasti tulee antaa Amielle tarpeeksi aikaa kotiutumiseen ja opastaa tyttöä lempeästi kodin arkeen mukaan.

Amien säkäkorkeus on n.55 cm.

Amie sai kodin elokuussa 2010.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020