Amos

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”Synt. 01/2014″ sukupuoli=”Uros” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Amoksen äiti Adele synnytti pentunsa kadulle ja ennen kuin äitiä pentuineen ehdittiin saada turvaan, ehtivät julmat ihmiset tappaa muut pennut. Ainoastaan Amos selvisi.

5 kuukautinen Amos on itse suloisuus, sillä on lempeä olemus ja se on hyvin kiinnostunut ihmisistä ja kaikesta, mitä sen ympärillä tapahtuu. se vain vielä pelkää ihmisiä jonkin verran, ei suoraan tule silitettäväksi ja muistaa äänekkäällä haukulla ilmoittaa olevansa koko ajan mukana kaikessa. Kun ihminen lähestyy sitä, se katsoo kuitenkin vielä parhaammaksi väistää, vaikkakin tulee kohta uteliaana uudestaan katsomaan.

Kunhan Amos vain pääsee sellaiseen kotiin, jossa sitä osataan rohkaista ja helliä ja jossa sille osoitetaan, että maailmassa on todella paljon hyviä asioita, niin siitä varmasti kasvaa mitä ihanin ystävä omille ihmisilleen. Amosta ei suositella aivan pienten lasten perheeseen, eikä myöskään kerrostaloon. Saattaa toki olla, että haukkuminen vähenee, kun poika pääsee tasaisiin ja turvallisiin oloihin, mutta on kuitenkin parempi tämäkin asia suunnitella pojan kannalta mahdollisimman tarkkaan jo nyt.

Amos kasvaa noin 30-35cm koiraksi ja painoltaan se tulee olemaan vähän yli 10 kg.

Amos saapui kotihoitoon Suomeen 28.6.2014.

Kuulumisia hoitokodista 15. elokuuta 2014

Amos on oikea söpöläinen aamuisin kun huomaa, että herään. Tulee häntä heiluen nuolemaan naamaa ja pyytämään rapsutuksia. Tänä aamuna kun villakoiramme ehtikin hakemaan rapsutuksia ennen Amosta, niin sitä ininän määrää mikä Amosista lähtikään – voi toista, olisi halunnut olla ensimmäisenä paikalla!

Syliin ei itse tule, mutta kun syliin ottaa, viihtyy siinä kyllä hetken aikaa. Sylissä olossa ollaan menty eteenpäin, ekoilla kerroilla Amos oli aika jännittynyt, mutta vähitellen on alkanut tottumaan käsittelyyn ja sylissä oloon. Pantaa pidetään jo kaulassa, mutta hihnassa kulkeminen on vielä alkutekijöissään. Harjoituksia jatketaan Amosin ehdoilla. Muiden koirien kanssa Amos tulee hienosti toimeen. Amos ei ole paras vaihtoehto perheeseen, jossa on pieniä lapsia, sillä säikkyy vielä kovin äkkinäisiä liikkeitä ja säikähtäessään haukkuu herkästi. Kovasti myös vielä arastelee uusia ihmisiä.

Amos on hyväntuulinen nuoriherra, joka pikkuhiljaa rohkaistuu lisää. Sen leikkejä muiden perheen koirien kanssa pihassa on ilo katsella. Amos tuo iloa ja hauskoja hetkiä meidän elämäämme.”

Amos sai oman kodin toukokuussa 2015.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020