Babita

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”01/2016″ sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Romaniassa”/]Babita noukittiin MAP:iin turvaan tien pientareelta pentuna. Kukaan ei tiedä mistä se pientareelle ilmestyi tai mikä sen tarina on, mutta pentu oli alusta asti avoin ihmisiä kohtaan. Se ei onnekseen ollut ehtinyt kohtaamaan vielä ihmisen julmuutta kaduilla tai eloonjäämistaistelua ruoasta.

Babita on kasvanut tarhalla säilyttäen avoimuutensa ja ilonsa, vaikka ihmiskontakteja tarhaoloissa onkin hyvin rajoitetusti. Babita osaa nauttia jokaisesta pienestäkin hetkestä ihmisen seurassa ja on huomion hakuinen vieraillekin ihmisille.

Sen häkkikavereina ovat määrätietoiset, erittäin energiset ja äänekkäätkin veljekset, joita Babita selvästi matkii, niin hyvässä kuin pahassakin. Jos kaverit aloittavat haukkumisen, niin Babita yhtyy kuoroon empimättä, jos kaverit ovat hiljaa, myös Babita on hiljaa. Babitalle sopisi aivan varmasti, että sen kotona olisi hyvää esimerkkiä näyttävä Babitaa vanhempi koira, jonka rinnalla ihmetellä kokonaan uutta maailmaa ja joka jaksaisi myös leikkiä Babitan kanssa tai ainakin sietäisi Babitan leikit.

Babita on reipas, iloinen ja aktiivinen kuten tuon ikäisen koiran kuuluukin olla. Se todellakin rakastaa ihmisiä ja on mielellään sylissä tai hyppää vasten saadakseen silityksiä. Ihmisen ollessa häkin toisella puolella, Babita hyppii korkealle, aivan kuin toivoisi pystyvänsä hyppäämään aidan yli suoraan syliin.

Häkkikaverit hieman terrorisoivat Babitan läheisyysyrityksiä, joten helpointa oli vain nostaa tyttö syliin ja sehän sopi Babitalle. Babita pusutteli, halasi, nuoli kättä, kiemurteli onnesta, nojaili hiljaa kaulaa vasten kuin väsynyt lapsi ja nautti jokaisesta sekunnista joka kerta kun sai huomiota. Vastaanotto oli joka päivä aina yhtä iloinen ja toivoa täynnä.

Emme tiedä onko kerrostalo varma vaihtoehto Babitalle, sillä ainakin tarhaoloissa kavereiden yllyttämänä haukkuminen oli välillä melko kovaakin. Lapsienkin kanssa Babita varmasti tulisi toimeen, leikkisi ja olisi ystävä, jolta riittäisi aina pusuja ja seuraa, yhteisiä hauskoja juttuja ja yhdessä varttumista.

Toivottavasti Babita ei joudu olemaan tarhaoloissa koko nuoruuttaan, niin kuin on monelle muulle tien varrelta poimitulle, ei niin erikoisen näköiselle pennulle käynyt. Babitan väritys ei ole kuitenkaan aivan tavanomainen mustavalkoinen, tassuja koristaa kauniit musta-harmaa-valkoiset kuviot. Turkki on kiiltävä ja hampaat hyvät. Babita vaikuttaa kaikin puolin hyvin voivalta koiralta, jolla vain ei ole aavistustakaan mitä olisi olla kotona, omien ihmisten luona.

Omien ihmisten on kyllä oltava valmiita opettamaan Babitalle kotikoiran tapoja. Osaisin kuvitella, että esim. remmissä kävelyä opeteltaessa hihna eksyisi useasti aluksi Babitan suuhun. Äänen käyttöä saatettaisiin harjoittaa Babitan toimesta sellaisissakin tilanteissakin missä ei tarvitse. Jos Babita olisi ainoa koira, niin yksinoloa tulisi harjoitella, sillä Babita on ollut koko pienen ikänsä toiset koirat seuranaan – seuralaiset ovat kyllä vaihtuneet, mutta se ei ole Babitaa haitannut.

Babita on mukava tasapainoinen koira, joka osaa energiastaan ja iästään huolimatta myös rauhoittua. Miellyttämishalua ihmistä kohtaan löytyy rutkasti, joten uskoisin Babitasta tulevan vielä vaikka mitä, jos vain olisi koti, joka panostaisi nuoreen tyttöön ja näyttäisi sille haluamansa mallin. Babita on vielä hyvin helposti muokattavissa, joten kodin löytyminen tässä vaiheessa olisi tytön kannalta ihanteellinen hetki. Jos et asu kerrostalossa ja haluat elämääsi paljon hymyä, iloista hyväntahtoista energiaa ja seurallisen ystävän, niin Babita olisi sinulle juurikin sopiva koira, varsinkin jos sinulta vielä löytyisi Babitalle koirakaveri, joka olisi valmis vastaanottamaan oppitytön seurakseen.

Babitasta kasvanee aikuisena suunnilleen 50-senttinen, sopusuhtainen koiraneito.

[do action=”varaaja” varaaja=”Piaan”/]

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020