Babuliina

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”Synt. 02/2008″ sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Lokakuu 2014 Babuliina etsii uutta kotia perheenlisäyksen takia.

Babuliina on saapunut Suomeen Virosta Rakveren tarhalta syksyllä 2008. Se täyttää helmikuussa 2015 7 vuotta ja on fyysisesti terve, keskikokoinen, mustanruskea ja painaa noin 27 kg.

Babuliinasta luovutaan, koska se ei omistajan mielestä ole lapsiperheen koira arkuutensa takia. Perheessä on käynyt paljon lapsivieraita, mutta omistaja on havainnut, että varsinkin nopeasti liikehtiviin lapsiin Babuliina saattaa regoida arvaamattomasti. Omistajan kertoman mukaan kaikki on Babuliinan kanssa mennyt mukavasti tähän asti, mutta heinäkuussa perheeseen syntynyt vauva on muuttanut tilanteen ja Babuliinalle toivotaan uuttaa kotia ennen kuin vauva lähtee ryömimään.

Babuliina on luonteeltaan herkkä koira niin hyvässä kuin pahassakin. Se on erittäin kiintynyt nykyiseen omistajaansa. Se osoittaa rakkauttaan olemalla lähellä, viihtyy kainalossa ja on nukkunut sängyssäkin aina ennen vauvan tuloa. Babuliinaa saa halata ja pussata ja ottaa syliin, jos vaan jaksaa. Kotiin tulevat vieraat Babuliina ottaa myös avosylin vastaan, joskin haukkuu kyllä välillä jos kuule liikettä rapussa. Omistaja kertoo vieraiden usein ihastelevan sitä, kuinka rauhallinen koira Babuliina on. Ja se onkin totta – Babu on kotona oikein rauhallinen,ei hillu ympäriinsä vaan asettuu yleensä makuulle paikkaan josta pystyy seuraamaan tilannetta.

Babuliina ei pode eroahdistusta eikä hauku tai ulvo yksin jäädessään ja sikäli sopii myös kerrostaloon missä onkin aina asunut. Babu on täysin sisäsiisti eikä se myöskään järsi tai tuhoa tavaroita, joskin roskakaapissa pitää olla lapsilukko muuten sen sisältö on helposti levitettynä ympäri asuntoa.

Omistajan kertoman mukaan Babuliinalla on kuitenkin luonteessaan epäsosiaalisuutta suhteessa toisiin koiriin. Se ilmenee myös remmiräyhäämisenä. Babuliinan kanssa on osallistuttu sekä ryhmäkurssille että yksityistunneille, mutta kouluttajien mielipide on ollut, että ”koirapuistokoiraa” ei Babusta tule. Apua koulutuksesta on ollut, mutta ei ratkaisevasti tai todennäköisempää omistajan kertoman mukaan on, että ehkä häneltä ennemminkin puuttuu oikeanlainen ote.

Babu pitää ulkoilusta ja erityisesti juoksemisesta, mutta toisaalta sillä on outo tapa ”pistää liinat kiinni” eli yhtäkkiä kesken lenkin päättää, ettei enää halua pitemmälle ja ryhtyy vetämään kotia kohti. Kouluttajatkin ovat tätä ihmetelleet eikä siihen ole mitään syytä eikä myöskään ratkaisua keksitty. Babuliina viihtyy kotona, mikä varmaan liittyy turvallisuuden tunteeseen ja sen tiettyyn arkuuteen. Babuliinalle mukavaa uudessa kodissa voisi olla vaikkapa oma aidattu piha. Nykyisessä kodissa on myös kaksi kissaa, joihin Babuliina on tottunut. Vieraita kissoja ulkona jahtaa, jos mahdollista. Babuliina pelkää myös pauketta, mikä tulee esiin esim. uutena vuotena.

Omistajan mielipide on, että oikeissa käsissä ja oikeassa ympäristössä Babuliinasta saa hyvän kotikoiran. Rauhallisessa aikuiskodissa, missä Babuliinaa huomioidaan paljon, se olisi onnellinen.

Babuliina sai jäädä omaan kotiinsa.

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus

Heinäkuu 2008 Kolme nuorta neitoa, Babuliina, Bebita ja Benita ovat samassa häkissä Rakveren koiratarhalla. Benita ja Babuliina ovat jo Suomesta kodin saaneen Katsan jälkeläisiä. Tytöt ovat samanoloisia ystävällisiä ja reippaita lapsia. Ne ovat tottuneet tarhalla käyviin ihmislapsiin, koska lapset saavat lenkittää niitä. Neidoista kasvaa suurinpiirtein 50cm korkeita.

Babuliina sulatti lenkittäjän sydämen ulkonäöllään, joka muistuttu hänen omaa koiraansa. Ensimmäisen kerran kun lähestyin häkkiä hakemaan koiraa Babuliina vetäytyi kopin kylkeen kiinni siskonsa kanssa. Toinen oli niin ujo, mutta kuitenkin sen silmissä oli utelias katse. Tytön kanssa oli hieman huono aika ulkoilla, kun se oli saanut juuri leikkiä ja riehua kaverin kanssa lenkillä, tyttö oli väsynyt ja olisi halunnut kovasti jo palata häkkiin kavereidensa pariin. Babuliina oli ihanan oloinen, pirteä ja paljon rohkeampi häkin ulkopuolella. Siinä tytössä oli sitä jotain niin ihanaa mitä en voi sanoiksi laittaa. Babuliina taitaa olla joukosta se herkin tyttö.

Babuliina sai kodin syyskuussa 2008.

[divider scroll_text=””]

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020