Nala (ent. Britney)

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”Synt. 2012″ sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Päiväys: Elokuu / 2018: Nala etsii uutta kotia kotiväen terveydellisten syiden vuoksi.

Kodin kertomaa Nalasta:

Nala (= Britney) on luonteeltaan: Herkkä, vetäytyvä, hassuttelija, hellyydenkipeä, leikkisä, tottelevainen, positiivinen ja iloinen, hänen häntäänsä kuvataan ikiliikkujaksi.Nala ei juurikaan tykkää kynsien leikkauksesta (onnistuu kuitenkin palkitsemalla), kovista äänistä eikä äkkinäisistä liikkeistä ja joskus pelkää ns. kättä pidempää.

Muiden koirien kanssa ei pääsääntöisesti tule toimeen/ on varauksellinen, mutta ohitukset lenkillä sujuu kuitenkin hyvin namin avulla. Ahdistuu esim. koirapuistossa ja on pelkoaggressiivinen. Lähipiirin koiriin on kuitenkin totutettu ja yhteiselo sujuu vaivattomasti. Kissojen kanssa on varuillaan, silloin tällöin vierailemme taloudessa jossa on 4 kissaa ja ihan voi vapaana pitää kunhan kissa ei tule liikaa tekemään tuttavuutta. Vapaana ulkoilevat kissat onkin asia erikseen.

Nala rakastaa ihmisiä poislukien pienet lapset (on näykkäissyt).

Muita lempijuttuja ovat syöminen, nukkuminen, vapaana juokseminen, leikkiminen, temppuilu sekä pitkät ja rauhalliset lenkit niin että saa haistella rauhassa.

Tytön painon kanssa saa olla tarkkana, koska on ahne ja rakenne on epäsopusuhtainen (kyynärät rasittuu). Tällä hetkellä painaa 7.2 kg ja säkä on n. 35 cm. Kynsiä saa leikata usein, kasvavat tosi nopeasti. Anaalit vaivaavat välillä ja mahansa on saanut muutamaan otteeseen kipeäksi syötyään ulkona jotain. Muuten todella terve koira. Korvat aina puhtaat ja hampaatkin aikalailla täydelliset.

Nala tarvitsee paljon omaa tilaa ja on hyvä tiedostaa, että Nala on todella riistaviettinen. Ei ole koskaan tuhonnut mitään ja on asunut kerros-, rivi- ja omakotitalossa. Todella sopeutuvainen, matkustaa rauhassa ja bussissakin menee vaivattomasti.

Ei hauku juurikaan tai pidä muita ääniä, lähinnä vaan laulaa kauniin tervetuloserenadin isäntäväen tullessa kotiin.

Mielestäni sopisi parhaiten ainoaksi koiraksi tai esim. leikatun ja rennon uroksen kaveriksi. Isommassa laumassa ahdistuu helposti ja esim. muiden koirien haukkuminen tai muu kovaääninen ääntely saa varuilleen. On ollut mukana hotellissa, mökillä, tallilla, bussissa, vaeltamassa yms. a

Agilitya rakastaa, mutten usko että rakenteen vuoksi (raskas etuosa) kannattaa ainakaan kauheasti hyppyyttää.

Nala asuu tällä hetkellä Kangasalla.”

Nala löysi uuden kodin marraskuussa 2018.

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus marraskuu 2013:

Olimme ajamassa Florinin ja Katan kanssa keskiviikkona MAPiin ja koukkasimme matkalla Florinin työpaikan kautta hakeaksemme jotain papereita.

Jäimme Katan kanssa autoon odottamaan. Siinä katsellessamme auton ikkunoista ulos, näimme myöhemmin Aikoksi nimeämämme koiran, joka häntä heiluen tuli auton luokse. Avasin heti kuskinpuoleisen oven, jotta voin mennä tutustumaan ja rapsuttamaan tätä minulle uutta kaveria. Aiko meinasikin tulla kokonaan autoon kun se oli niin innoissaan päästessään moikkaamaan ihmisiä.

Astuimme Katan kanssa autosta ulos ja yhtäkkiä keskeltä ei mitään, juoksee pieni valkoinen koira. Tämä pieni tyttö juoksi suoraan luoksemme arkailematta ja hetkeäkään epäröimättä. Hän yritti antaa meille tassua ja heilutti häntää näyttäen maailman suloisemmalta koiralta. Kata antoi kavereille keksejä ja minä puolestaan menin hakemaan kameraa autosta. Olin juuri ottamassa kuvia kun Florin palasi autolle ja sanoi että nyt meidän pitää mennä.

Kysyimme häneltä että voisimmeko me ottaa tämän pienen kaunottaren mukaamme.
Florin sanoi että tarha on ääriään myöten täynnä ja kyllä noin hyväkuntoinen täällä pärjää. Me Katan kanssa kinusimme, emmekä suostuneet menemään autoon ja lopulta seisoimme vierekkäin silmät vetisinä ja anoen tämän pikkuneidon puolesta. Saimme kuin saimmekin tahtomme läpi ja otin tyttösen syliini. Se oli aluksi todella ihmeissään ja jännittynyt. Autossa me heittelimme nimiä ääneen ja päädyimme Britneyyn kikattaen, sellainen tähden nimi sopi tälle vaalealle tytölle mainiosti.

Tarhalla laitoimme tytön ensin pienten koirien kanssa samaan häkkiin, mutta eräs uroskoira alkoi kiusata häntä eikä tahtonut päästää sisälle ollenkaan.
Vaihdoimme Britneyn toiseen häkkiin, missä hän viihtyykin todella hyvin ja tulee toimeen isojenkin koirien kanssa. Britney on todella lempeä ja hellyyttävä nuori tyttö, joka tulee heti luokse, kun näkee ihmisen.

Ikää on noin vuoden verran ja painoa 6-7kg.

Britney sai oman kodin joulukuussa 2013.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020