Pepe (ent. Burtica)

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=””
varattu=”” ika=”s. 04/2013″ sukupuoli=”Uros” leikattu=”Kastroitu
” sijainti=”Suomessa”/]Pepe on 11-kiloinen sekarotuinen Suomessa leikattu uros. Hän on väriltään komean punaruskea ja säkäkorkeudeltaan n. 40 cm. Pituutta hänellä on noin 65 cm. Pepe on kotihoidossa Turussa.

Kotihoitajalta kuulumisia pojasta 17.2.2018:

”Sisua, älyä ja energiaa pojalta löytyy ja uskoisin, että pojasta olisi ehdottomasti agilityyn tai vastaavaan. Nimenomaan harrastavaan kotiin.

Pepe purkaa yleistä toiminnanhaluaan vahtimiskäytöksellä ja välillä suoralla aggressiolla, jos ei rakentavampaa tekemistä ole tarjolla.

Epävarmassa tilanteessa reagoi hyökkäilemällä mieluiten jonkin itseään pienemmän kimppuun.
Tästä syystä en Pepeä suosittele lapsiperheeseen, pienten lemmikkien kanssa samaan kotiin, tai muuten vain kotikoiraksi.

Uuden kodin tulee ehdottomasti käyttää vain positiivisia metodeja, koska tän pojan luottamuksen ansaitsemisessa on muutenkin työtä.

Hihnakäytöksessä jäbä taas on taitava, ja hölkätessä juoksee upeasti vierellä pysähtelemättä ja sopivaa tahtia, ja puolen tunnin hölkkälenkki metsässä ei edes hengästytä.

Vähän ollaan temppujakin kokeiltu ulkona, erilaiset esteet on Pepen mielestä tosi siistejä ja kivien ja puunrunkojen päälle ja yli poju hyppelee vaivatta ja iloisesti.

Eroahdistusta pojalla on, mutta uskoisin että täysin hoidettavissa osaavissa käsissä.

Jos haet harrastuskoiraa ainoaksi koiraksi tai isomman, itsevarman koiran rinnalle, ja sylinkipeä taistelunakki kuulostaa hyvältä, pistäkää ihmeessä viestiä”

[divider scroll_text=””]

Kodin kertomaa:

Hän tuli meille noin neljän kuukauden ikäisenä. Hän on alusta lähtien ollut sisäsiisti. Ei pure huonekaluja tai tee muutenkaan tuhojaan kotonamme, vaan käyttäytyy siivosti siinä mielessä. Aluksi hän oli ymmärrettävistä syistä arka, mutta jo aika pian yhteisen kivan tekemisen kanssa Pepe oppi luottamaan meihin ja hänestä kasvoikin pian meille rakas perheenjäsen. Pepe on erityisen leikkisä tapaus ja pitääkin erityisesti vetoleikeistä, piilotusleikeistä ja pallon hauista koirapuistossa. Pepe on todella vikkelä sekä nopea jaloistaan ja hänelle kaikkein rakkain leikki onkin se, kun pääsee jonkun tutun koiran kanssa koirapuistossa leikkimään niin, että juoksee muita karkuun ja väistelee. Hän on pieni energiapakkaus ja energiaa riittääkin vaikka muille jakaa. Olemme Pepen kanssa päivittäin varsin paljon ulkoilleet ja koittaneet keksiä Pepelle ulkoilutuksien yhteydessä myös tekemistä, koska Pepe erityisen paljon pitää siitä, että pääsee tekemään erilaisia tehtäviä omistajiensa kanssa. Pepe mielestämme sopisikin loistavasti esimerkiksi harrastekoiraksi agilityn kaltaiseen toimintaan tai vaikka muuten vain kaveriksi metsälenkille, missä pääsisi haistelemaan ja tutkimaan uusia juttuja ja käyttämään loistavaa hajuaistiaan.

Pepe myös rakastaa huomiota ja pitääkin paljon siitä kun häntä silitellään ja rapsutetaan hänelle tutun ihmisen toimesta. Erityisen paljon Pepe pitää siitä, että häntä silitetään mahasta. Pepe on myös todella seurallinen koira ja tykkää olla mukana siellä missä tapahtuu. Pepelle tutut ihmiset hän ottaa vastaan kotiimme ilolla ja häntä heiluen. Vieraita ihmisiä kohtaan Pepe sitten onkin varautuneempi ja hitaammin lämpeävä. Sama koskee muita koiria. Pepelle jo vuosia tutut koirat ovat hänelle rakkaita kavereita, joiden kanssa rakastaa haistella, seurustella ja leikkiä. Itselleen tuntemattomat, kadulla vastaan tulevat koirat puolestaan herkästi muristaan ja haukutaan kauas.

Helsingin keskustan kerrostaloasumiseen Pepe ei ole ikinä oikein sopeutunut. Käytävällä liikkujat ja hissin äänet sekä postinjakaja haukutaan ja muristaan pois. Käytävän ääniä kohtaan ja muita kaupungin sykkeessä olevia ärsykkeitä kohtaan Pepe on arka ja herkästi silloin reagoi hyökkäämällä “uhkaa” kohtaan. Pepe on alusta saakka ollut erittäin herkkä aisteistaan ja hänelle on ollut selvästi stressaavaa asua kerrostalossa, jossa ääniä käytävältä kuuluu todella usein. Pepe onkin vahtinut kotiamme herkeämättä, emmekä ole saaneet Pepeä lukuisista kouluttajista ja koulutuksista huolimatta luottamaan siihen, ettei käytävällä olevat äänet tai muut kaupungin ärsykkeet ole asioita, joista tulisi stressata tai johon kuuluisi reagoida kovalla haukunnalla ja murinalla. Olemme huomanneet, ettei Pepe oikein pysty rentoutumaan täysin yksin ollessaan meillä kotona, vaan vahtii käytävillä kuuluvia ääniä todella valppaasti. Varmasti ympäristössä, missä olisi vähemmän ulkopuolisia ärsykkeitä, olisi yksinolokin Pepelle luultavasti helpompaa (rivitalo tai omakotitalo).

Pepellä on todella vahva luonne. Hän yrittää helposti ottaa johtajan paikkaa, joten omistajan tulee olla johdonmukainen ja jämäkkä, sellainen joka osaa ja pystyy ottamaan johtajan paikan. Pepe kokee laumansa ulkopuoliset ihmiset ja koirat helposti uhkaksi ja reagoi tähän valitettavasti hyökkäämällä. Haasteita siis riittää, mutta kokeneella omistajalla ja jämäkällä toiminnalla Pepestä saanee aivan ihanan ystävän...

Lisäksi tosiaan Pepe vaatii mielestämme aktiivisen omistaja, sellaisen, joka jaksaa keksiä hänelle tehtäviä ja aktivoida Pepeä joka ikinen päivä. Ideaalitilanteessa mielestämme Pepe ei asuisi kerrostalossa, vaan jossakin, jossa on vähän vähemmän ärsykkeitä. Hänellä voisi olla myös koirakaverinaan joku rauhallinen ja jämäkkä koira, joka osaisi näyttää Pepelle ns. koirien kielellä omia käyttäytymismallejaan.

Kissojen kanssa toimeen tulemisesta meillä ei ole kokemusta, mutta muutaman kerran olemme Pepen kanssa kissakodissa käyneet ja tällöin Pepe on suhtautunut kissoihin varauksella (ei varmasti oikein tiedä mikä otus nyt on tullut vastaan ja ehkä vähän pelkää, ja sitä kautta murisee itselleen uutta asiaa).

Meille syntyi vauva 3 kk sitten ja olemme huomanneet, että Pepe käyttäytyy paljon suojelevammin kun vauva on mukana. Pienten lasten seurassa Pepe on ollut. Hän lähtökohtaisesti suhtautuu varauksella lapsiin. Joissain tapauksissa on kokenut lapsia uhkana, kun ei oikein ymmärrä lasten äkkinäisiä liikkeitä, leikkejä ja kiljahduksia. On siis ns. hälytyskellot päällä lapsien seurassa, joten emme tämänhetkisen käytöksen perusteella suosittele Pepeä lapsiperheeseen.

Pepe on matkustanut autossa suhteellisen usein (ei kovin pitkiä matkoja yleensä). Hän osaa kyllä matkustaa autossa, muttei osaa oikein autossa rentoutua. Tässä varmaan auttaisi, mikäli Pepe näkisi ulos matkustaessaan paremmin kuin meidän autossa.

Toivoisimme todella, että Pepelle löytyisi loppuelämäkseen joku ihana paikka, missä voisi nauttia koiran elämästä täysin rinnoin. Tällä hetkellä Pepe on kotonamme sekä lenkeillä todella stressaantuneen oloinen ja vain harvoin pystyy kunnolla rentoutumaan ja nauttimaan elämästä.”

Pepe sai oman kodin helmikuussa 2018.

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus 08/2013

Burtica, yhdessä veljensä kanssa, löytyi hylättynä Magda´s Angels Placeen johtavalta tieltä kaupungin ulkopuolelta. Molemmat pikkupojat olivat aivan täynnä matoja ja ulkoloisia eikä Burtican paljon pienempi ja heikompi veli selviytynyt yrityksistä huolimatta.

Burticasta on sen sijaan kasvanut sosiaalinen, reipas ja iloinen pojannassikka, joka on tottunut toisiin pentuihin, aikuisiin koiriin ja myös kissaan. Löydettäessä pikkuisen masu pullotti madoista ja me yritimme lievittää sen kipuja hellittelemällä vatsaa. Burtica (masu) saikin nimensä tästä ja nykyisin se suorastaan vaatii kaikkia silittelemään pikku mahaansa aina kuin vain mahdollista.

Burtica on tällä hetkellä iältään noin 4 kuukautta. Se painaa nyt 4 kiloa ja arvelemme siitä jäävän aikuisena keskikokoisen tai sitä pienemmän.

Burtica sai oman kodin syyskuussa 2013.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020