Capri

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”Enkeli” sukupuoli=”Uros” leikattu=”Kastroitu
” sijainti=”Suomessa”/]Capri tulee uudelleen kodinetsijäksi ilmenneiden haasteiden vuoksi, johon ei kodin yrityksistä huolimatta ole tullut muutosta. Haasteena Caprin kanssa on ollut suhtautuminen vieraisiin kotona sekä myös dominoiva suhtautuminen perheen nuorimpaan lapseen ja alistuvaan uroskoiraan. Vieraita kohdatessaan Capri kiihtyy hyvin voimakkaasti ja on päässyt tilanteissa nappaamaan hampailla, kodin ulkopuolella samat ihmiset kohdataan kerjäten nameja ja rapsutuksia, ihan jo omassa pihassa.

Caprilla on tehty lonkka, -selkä, -ja kyynärkuvaukset erikoisen huojuvan kävelyn vuoksi, mutta niistä löytyi vain löysät lonkat. Tulevan kodin on huomioitava, ettei Capri saa liiallista yhtäkkistä rasitusta, mutta huolehdittava myös lihaskunnosta liikunnalla. Lisäravinteiden käyttö olisi suotavaa, ettei ongelmia lonkkien suhteen tule myöhemmin. Mitään nykyistä käyttäytymistä selittävää ei kuvista löytynyt. Capri on joutunut vaihtamaan kotia jo monta kertaa, joten erityisesti siksi tälle nuorelle pojalle etsitään nyt kokenutta kotia ja pysyvyyttä elämään.

Nykyisen kodin kertomaa Caprista:

”Caprille ei ole mikään muu maailmassa niin tärkeä kuin sen oma omistaja. Kun omistaja lähtee kotoa pois se tulee eteiseen sanomaan heippa, jonka jälkeen se juoksee ikkunaan katsomaan lähtöä. Capri osaa itse pyytää ulos. Jos sillä on hätä se menee eteiseen istumaan ja alkaa itkemään. Se tarvitsee kodin, jossa kokee olevansa tärkein ja saa paljon huomiota, koska se rakastaa paljon leikkimista ja sitä, että pääsee nukkumaan omistajansa viereen. Lenkeillä Capri osaa käyttäytyä hyvin ja kävelee nätisti vieressä. Vastaantulijoille pitää toki välillä näyttää kuka on kadun kingi. Capri on todella nopea oppimaan asioita.

Caprin haaste on omistajan vahtiminen kotona. Omistajalla pitää olla aikaa Caprille ja kokemusta vaikeistakin koirista. Unelmakoti on sellainen, jossa ei ole muita koiria, tai ei ainakaan alistuvaa urosta, siellä ei käy paljon vieraita, ja mikäli kodista löytyy oma piha olisi Capri onnellinen. Capri tarvitsee elinikäisen kodin. ”

Capri sai jäädä perheeseensä.

Caprista on tullut enkeli 28.2.2019. Enää ei ole hätää kullanmurunen <3

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus 04/2016

Tammikuun pakkassäässä käveli koiratyttö keskellä hiljaista ja autiota tietä. Tie jota pitkin se askelsi oli peltotie, joka johtaa MAP-koiratarhalle ja tyttö oli päässyt jo melkein perille saakka, kun sen takaa lähestyi auto. Auto pysähtyi, ovi aukeni ja hetken kuluttua matka jatkui koiratytön istuessa kyydissä. Heillä oli sama määränpää.

Kovimmat, yli kahdenkymmenen asteen pakkaset saapuivat Romaniaankin ja juuri silloin, vuoden kylmimpänä yönä 21. tammikuuta, Caprioara järjesti meille yllätyksen. Aamulla tarhan työntekijöiden alkaessa vaihtamaan jäätyneitä juomavesiä ja lapioimaan lunta koirien häkeistä huomattiin, että tytöllä on jotakin piilossa. Se suojeli kolmea pientä vastasyntynyttä vauvaansa parhaansa mukaan kylmältä.

Tyttö oli tarhalle tullessaan niin laiha ettei edes eläinlääkäri ollut sitä tarkastaessaan osannut arvata sen olevan tiineenä. Emme tiedä vielä selviävätkö pikku”bambit” elämälle, sillä niiden emo ei varmasti ole saanut tarvitsemaansa ravitsevaa ruokaa eikä rokotuksia, jotka suojaisivat myös pentuja niiden ensiaskeleilla. Nyt pienellä perheellä on kuitenkin mahdollisuus ja Caprioara saa hoitaa vauvojaan turvallisessa paikassa sen sijaan, että olisi joutunut synnyttämään kadulle tai pellolle kuten tuhannet hylätyt koiraäidit joka talvi Romaniassa.

Nämä Caprioaran pienen ”bambit” selvisivät elämälle. Ne ovat kasvaneet vantteriksi ja hyvin reippaiksi koiralapsiksi. Ne ovat ennättäneet saada ensimmäiset rokotuksensa ja voivat alkaa etsimään omia loppuelämän kotejaan.

Tämä pentue on kuin mikä tahansa turvallisissa oloissa syntynyt pahnue. Capri, Carla ja Catrina ovat rohkeita ja sosiaalisia pentuja, jotka ilman hetkenkään epäröintiä kipittävät tekemään tuttavuutta jokaisen kanssa, joka ilmestyy niiden pentuaitauksen lähelle.

Jokainen uusi ihminen on niille potentiaalinen leikittäjä ja rapsuttaja. Jokainen kengännauha houkuttava maisteltava ja jokainen sormi mielenkiintoinen nuuhkittava. Nämä lapset saivat onneksi syntyä Magda’s Angels Placeen ja ne ovat tasapainoisia, ”normaalin” koiravauvan kaltaisia pikku riiviöitä.

Niiden emo Caprioara on luonteeltaan kiltti ja kultainen. Se on säkäkorkeudeltaan alle 50 senttinen ja myös jälkikasvusta oletetaan kasvavan aikuisina suunnilleen samaa kokoluokkaa olevia.

18.6.2016: Capri etsii uutta kotia, perheessä tapahtuneen äkillisen muutoksen vuoksi (lensi Suomeen 15.6.2016).

Perheen kertomaa Caprista 18.6.2016:

Capri on luonteeltaan rakastava, aina läsnä ja se rakastaa rapsutuksia. Pienemmät koirat ovat sille tuttuja, joten jos uudessa perheessä on koira, niin aivan varmasti Caprista saa sille uuden leikkikaverin. Läheisyydenkipeä, kiltti sekä erittäin reipas. Tykkää myös nukkua paljon, mutta hereillä ollessa varmasti löytyy energiaa ja rakkautta yllinkyllin.

Jos katsotaan ”huonoja”puolia, niin Capri ei ole sisäsiisti. Sillä on ne tietyt paikat, mihin se tarpeensa tekee. Alunperin ei ulkonakaan suostunut liikkumaan, mutta namien avulla se varmasti hipsuttelee vähän matkaa perässä. Istua se osaa, mutta kuten muidenkin uusien koirien/pentujen kanssa, niin opittavaa on vielä paljon. Pitkää pinnaa tarvitaan ja ymmärtäväisyyttä. Jääräpäinen kaveri, joten asia kuin asia niin se varmasti sen tekee jos haluaa. Pitkää pinnaa tarvitaan, mutta se on sen arvoista.

Lyhyesti: Kiltti, leikkisä ja hieman jääräpäinen kaveri.

20.6.2016

Capri näyttää oppineen viikonlopun aikana sisäsiistiksi. Eilinen ja tämä päivä on mennyt hyvin ulkona lenkkeillessä ja tarpeetkin ovat jääneet sinne :-) Kaveri on myöskin oppinut tämän päivän aikana uimaan.

6.7.2016

Capri siirtyi kotihoitoon Ylämaalle.

1.10.2016

Perheen kertomaa Caprista:
Capri on erittäin sydämellinen, halittava koira. Oppii asioita nopeasti, mieluiten makupalan kera. Antaa tassua ja odottaa kiltisti ruokaansa kunnes saa luvan mennä syömään. Aristelee ulkona jonkun verran toisia koiria sekä ihmisiä. Lasten kanssa ei ongelmia. Syö kaksi kertaa päivässä aterian. Haukkuu jäädessään kotiin, ei ole ollut kuitenkaan koskaan yksin vaan toisen koirakaverin kanssa. Ulkoillessa arkuutta silloin tällöin, jäniksen perään lähtee helposti. Kulkee osittain nätisti sivulla, vaatii vielä harjoittelua.
 Aivan ihana hellyttävä kaveri. Sopii varmasti parhaiten koirakaveriksi toiselle, isommalle koiralle. Pieni jää hieman jalkoihin.

Capria ei anneta kerrostaloon haukkuherkkyyden takia.

31.10.2016

Caprin huono onni näyttää jatkuvan, tämä ihana poika etsii uutta kotia perheessä tapahtuneen muutoksen jälkeen.

12.11.2016

Hienoja uutisia – Capri on varattu omaan kotiin.

18.11.2016

Capri sai oman kodin 18.11.2016. Onnellista yhteistä loppuelämää Caprille ja perheelle <3

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020