Castor

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”5 vuotias” sukupuoli=”Uros” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Castor on jo vähän iäkkäämpi herrakoira, joka oli hyvin poissa tolaltaan pelastumisensa jälkeen. Mitä kaikkea sille onkaan elämänsä aikana tapahtunut, emme saa koskaan tietää, mutta kun saimme pojan turvaan, sillä valui verta suusta rankkurien kovakouraisen käsittelyn jälkeen. Ja aluksi se vain lepäsi ja näytti siltä kuin sitä ei kiinnostaisi mikään, mitä ympärillä tapahtuu.

Ensimmäinen asia, mikä sai Castorin piristymään, oli ruokakupin kolina. Se tuli syömään toisten koirien kanssa ja kävi vuoronperään ottamassa joka kupista, ettei vain jäisi ilman. Se ei kuitenkaan rähissyt toisille koirille, mutta on nyt kuntonsa kohentumisen myötä alkanut myös hieman vahtia ruokaansa.

Castor pitää ihmisistä ja hellyydestä, siitä kun vain on sen lähellä ja puhuu sille hiljaa. Kunhan Castor pääsee oman kodin turvaan, sillä on varmaankin vielä monia iloisia vuosia edessään.

Castor on aika selvä rottweiler-sekoitus, vaikkakin puhdasrotuista hieman pienempi. Korkeus siinä 55cm ja painoa n. 25kg, joka tulee vielä kyllä hieman nousemaan.

Castor saapui hoitokotiin Suomeen 10.7.2014.

Kuulumisia kotihoidosta 25.8.2014

Castorin Suomeen muutto alkoi kurjasti. Kova elämä kadulla ja rankkurien julma kohtelu olivat jättäneet jälkensä. Sillä paikasta toiseen siirtymisen kanssa tuli ongelmia: Ensin Castor kävi eläinlääkärissä testeissä ja muutaman pävän kuluttua lähdimme Magdan talolta Castorille turvalliseksi ja tutuksi tulleelta pihalta jo toistamiseen. Pelkkä kuljetusboxiin meneminen jännitti kovasti ja Castor olikin houkuteltava sinne askel tai kaksi kerrallaan. Jokaisen pienen etenemisen jälkeen Castor laski tassun hetkeksi kädelleni.

Castor jännitti matkustamista erittäin paljon, mistä syystä otimme Castorin kothoitoon opettelemaan asioita ja jouduimme perumaan sille varatun kodin. Kaksi päivää poika oli todella hämillään ja peloissaan. Ei halunnut tulla oviaukoista ja jännitti todella paljon hihnakävelyä. Mutta sitten tapahtui jotain, Castor alkoi yht’äkkiä koko suurella sydämellään luottaa. Ensin se seurasi perheen aikuisia, sitten myös nuorisoa ja kohta vieraat ihmisetkään eivät enää pelottaneet.

Castor kulkee lenkeillä aivan vieressä, Castor katsoo silmiin ja laittaa tassut syliin. Castor tulee toimeen toisten koirien ja kissojenkin kanssa, vaikka vähän mustasukkainen onkin. Castor rakastaa rapsutuksia ja lenkeillä se on jo välillä saanut ilohepuleita. Castorin perusluonne on superlempeä, mutta tulevan kodin täytyy osata suhtautua oikein herkkäsieluseen palveluskoiraan. Kaikkein eniten tässä maailmassa Castor haluaa oman hmisen tai kokonaisen oman perheen, joka ei ikinä milloinkaan jätä sitä enää selviytymään yksikseen.

Castor sai oman kodin lokakuun lopulla 2014.

 

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020