Ciaky

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”Enkeli” sukupuoli=”Uros” leikattu=”Kastroitu
” sijainti=”Suomessa”/]Giurgiun kaupungin keskustan lähellä asuvat ihmiset ottivat syksyllä yhteyttä Magdaan ja pyysivät apua kahden koiran auttamiseksi. Koirat elivät heidän asuttamansa kerrostalon pihalla. Toisen koirista, Boxyn, asukkaat toivoivat pääsevän heti tarhalle, mutta Ciakyn kohdalla he vaativat ehdottomasti, että sille etsittäisiin ensin koti Suomesta ja vasta sen löytyessä Ciakyn saisi ottaa kiinni. Boxyn Magda hakikin turvaan pian ja se löysi jo oman kodin Suomesta.

[divider scroll_text=””]

Tästä Kadulta Kotiin -projektin sivuille.

[divider scroll_text=””]

Boxyn lähdettyä Ciaky oli kovin vaisu ja allapäin ja olimme valmiita aloittamaan kodin etsinnän kunnes saimme kuulla, että Ciaky oli saanut kadulle uuden kaverin. Tämä uusi kaveri, vanhempi narttu, turvautuu täysin Ciakyyn ja kulkee sen takana koko ajan korkeintaan muutaman askeleen jäljessä. Koska emme halunneet, että tuo narttu joutuisi jäämään yksin kadulle selviytymään jouduimme jättämään Ciakyn pois sivuilta toistaiseksi. Halusimme seurata tuota vanhempaa narttua jonkin aikaa ja vakuuttua siitä, että voisimme turvata sillekin paremman elämän jatkossa. Tämä kyseinen narttu, Nuanta, on menettänyt täysin luottamuksensa ihmisiin ja on valmis käyttämään myös hampaitaan, jos kokee itsensä uhatuksi.

Nyt Ciakyn asuinalueella on tehostettu koirien kiinniottoja rankkureiden toimesta eivätkä asukkaat pysty enää turvaamaan Ciakyn ja Nuantan elämää. Tästä syystä niitä ruokkivat ihmiset ottivat uudelleen yhteyttä ja toivoivat, että Ciaky haettaisiin sittenkin pian turvaan vaikka kotia ei vielä olisikaan tiedossa. Me päädyimme laittamaan Ciakyn Kadulta Kotiin -projektiin, jonka myötä toivomme saavamme näille molemmille koirille apua ja otettua ne kadulta yhdessä turvaan, jotta saisimme tarhalla koittaa uudelleenrakentaa Nuantan luottamusta ihmisiin.

Ciaky on tuttujen ihmisten kanssa hyvin hellyydenkipeä, se tulee luokse kutsuttaessa eli tuntee hyvin nimensä ja on kova antamaan tutuille ihmisille suukkoja. Ciaky on varovainen vieraiden ihmisten kanssa ja luultavasti juuri siitä syystä se on selvinnyt kaduilla näinkin pitkään.

Ciaky on säkäkorkeudeltaan n. 60cm ja painoa sillä on reilut 20kg. Yksi ”Ciakyn” kerrostalossa asuva romanialaisnainen kuvaa poikaa näin; ”Ciaky on hellä, uskollinen ja älykäs. Sillä on upeat eriväriset silmät, joiden vuoksi se valitettavasti herättää myös rankkureiden huomion. Poika osoittaa selvästi muille koirille olevansa johtajauros, mutta se on hyvin huolehtiva ja oikeudenmukainen. Ciaky haluaa paljon hellyyttä, mutta se ei ole koskaan tunkeileva.”

02/2012 Ciaky ja Nuanta ovat päässeet turvaan Magda´s Angels Placeen. ensimmäisinä päivinä ne olivat aivan kauhuissaan siitä että heidät oli teljetty aitojen sisäpuolelle eivätkä saaneet liikkua vapaina joten ne yrittivät kovasti kiipetä aitauksien yli karkuun. Muutamana päivä meno jatkui tälläisenä mutta sitten tapahtui jotain eli molemmat tajusivat olevansa vihdoinkin turvassa eikä täällä paikassa tapahdu mitään kauheaa. Nyt Ciakysta on kuoriutunut hyvin hellyydenkipeä ihmisrakas poika josta ei edes enää mitenkään huomaa sen eläneen kadulla. Ciaky ankeää kaikkien, niin vieraiden kuin tuttujen ihmisten syliin, hyppii ja pussailee ja haluaa ihan kaikkien ihmisten huomion :) Ciaky osaa myös kävellä hihnassa eikä vieroksu yhtään pantaa eli sillä on täytynyt joskus olla se oma koti jossakin. Nyt tämä poika haluaisi taas löytää sen oman ihmisen ja oman kodin ja näin mekin toivomme tapahtuvaksi pian!

Ciaky sai oman kodin maaliskuun lopulla 2013.

Viimeisin kuva on Ciaky oman isäntänsä sylissä huhtikuussa -03.

[divider scroll_text=””]

Askel hiljenee – seisahtuu,
liekki hiipuu – sammuu.
On kiitoksen ja jäähyväisten aika.

Ciaky vaipui ikiuneen 16.9.2013 klo 00:26. Kiitos rakas kaikista ihanista hektistä. Tassunjälkesi jäivät sydämiimme, hännän heilutuksesi ja kaunis katseesi ajatuksiimme.

Nyt olen vapaa ja mukana tuulen saan kulkea rajoilla ajattomuuden. Olen kimallus tähden, olen pilven lento, olen kasteisen aamun pisara hento. En ole poissa vaan luoksenne saavun mukana jokaisen nousevan aamun. Ja jokaisen tummuvan illan myötä toivotan teille hyvää yötä.

[gdl_gallery title=”ciaky” width=”205″ height=”210″ ]

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020