Ciuti

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”4 vuotias” sukupuoli=”Narttu” leikattu=”Steriloitu
” sijainti=”Suomessa”/]Ciuti on neljä vuotias tytöntyllerö. Ciutin tarina alkoi avunpyynnöllä paikallisilta ihmisiltä, sillä pyydystäjät olivat Ciutin kannoilla. Paikalliset yrittivät auttaa sitä pakoon, mutta pyysivät lopulta Magdalta apua. Tarha oli jo liian täynnä, mutta Magda päätti silti auttaa sillä Ciutilla ei ollut mitään mahdollisuuksia puolustautua.

Ciuti laitettiin samaan häkkiin Mierlan ja Norun kanssa ja ne hyväksyivät toisensa samantien. Ciuti tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja on tosi reipas.

Ciuti lensi Suomeen kotihoitoon 29.7.2013. Ciutista on paljastunut kunnon lenkkeilijä ja se tykkää niin naispuolisista kuin miespuolisistakin, oikea rapsutusten haalija =)

Ciuti on säkäkorkeudeltaan noin 50 cm ja painoa on hieman vajaa 20 kiloa.

[divider scroll_text=””]

Kuulumisia hoitokodista 10/2013:

”Ciuti on reipas, sosiaalinen ja positiivinen luonne, oikea aurinko, jota katsellessaan ei voi muuta kuin hymyillä. Sen onnellisuus muistuttaa minua päivittäin siitä kuinka pikkuasioista ei oikeasti kannattaisi valittaa, vaan rakastaa elämäänsä ja itseänsä sekä kaikkia ketä siinä on sellaisina kuin ne ovat. Ciutin elämänilo on jotain aivan omaa luokkaansa ja ei voi kuin yhtyä erään ystäväni sanoihin: ”En ole koskaan nähnyt tällaista koiraa, se tulee kyllä opettamaan paljon ihmisiä ympärillään.”

Ciuti on kiltti niin kaikenkarvaisille ihmisille kuin koirakavereillekin. Kotona se on huomaamaton sohvalla köllöttelijä, ulkona joka suuntaan vilkkaasti viipottava honkkelikoipi. Kahdeksan metrin fleksi jää lyhyeksi tytön painellessa hihnalenkillä menemään ja vapaaksi päästessään se saattaa häipyä hyvinkin nopeasti horisonttiin, tullen sieltä kyllä takaisin sitten kun aika on.

Tyttö on erittäin kiintynyt tämänhetkiseen laumaansa, se hakee siitä tietynlaista turvallisuutta ja seuraa. Erityisesti vanhempi urokseni Pauli on sille tärkeä, oikea idoli. Paulin seurassa Ciuti rauhoittuu ja vaan nukkuu päivät sohvalla yksin jäädessään, ilman Paulin läsnäoloa se puolestaan on ajoittain levoton ja hyvinkin äänekäs, käyttää jopa hampaitaan yrittäessään löytää tien luoksemme. Pikkuhiljaa harjoittelemalla sujuu kuitenkin jo hetkittäinen täydellinen yksinolokin.

Kolmijalkaisuus asettaa Ciutin liikunnalle tiettyjä ehtoja. Riittävästä liikunnasta on huolehdittava, mutta sitä ei saa kuitenkaan olla liikaa. Pelkkä hihnassa liikkuminen ei sille sovi, omaehtoinen liikunta usein ja pieninä annoksina on se, mitä Ciuti tarvitsee voidakseen hyvin. Hoidossa tyttö on saanut lenkkeillä paljon vapaana niin yksin kuin koirakavereittensa kanssa ja se nauttii siitä selvästi.

Oikeanlaisen liikunnan lisäksi Ciuti tulee tarvitsemaan säännöllistä kropanhuoltoa koko elämänsä. Hoidossa ollessaan se on saanut käydä osteopaatin hellässä hoidossa. Ensimmäisellä käynnillä sain kuulla Ciutin olevan perusterve aikuinen tyttö, jolla on kropassaan paljonkin jännitteitä, mutta säännöllisellä ja hyvällä hoidolla niitä voidaan saada vähemmäksi ja Ciutin elämänlaatua paremmaksi. Mikäli tyttöä ei hoideta, se ei tule olemaan pitkäikäinen, sillä ajan kanssa nämä jännitteet vaan lisääntyvät ja kasautuvat kivuksi ja pahaksi oloksi. Ciuti annetaankin vain ja ainoastaan sellaiseen kotiin, jossa nämä tytön tarpeet ymmärretään ja jossa niihin myös sitoudutaan.”

[divider scroll_text=””]

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020