Daria

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”6 vuotias” sukupuoli=”Narttu” leikattu=”Steriloitu
” sijainti=”Saksassa”/]Darian tiedetty historia alkaa toukokuun loppupuoliskolta. Eräänä myöhäisenä iltana Magda ja Florin olivat matkalla kotiin tullessaan Giurgiun maaseudulta ruokkimasta katukoiria. Keskellä tietä, yhden mutkan takaa juoksi koira keskellä tietä. Se oli väsyneen ja nääntyneen oloinen, mutta juoksi yhä eteenpäin selkeästi päämääränään jokin. Tämä koira oli Daria.

Tällä seudulla, josta Daria löydettiin, ei ole asutusta ja valitettavan usein sieltä löydetyt koirat on tarkoituksella sinne tuotuja ja hylättyjä. Daria oli selvästi yksi näistä. Se oli käytöksestään päätellen juuri tuotu maaseudulle, jätetty kylmästi autosta ja kaasutettu pois paikalta. Siksi Daria juoksi itsensä väsyksiin, yrittäen pysytellä auton perässä ja päästä takaisin kotiin. Se ei ymmärtänyt, miksi sen omat ihmiset jättivät sen yksin, aivan outoon paikkaan.

Kun Magda ja Florin sitten pysähtyivät Darian kohdalle, se tuntui olevan loputtoman kiitollinen saamastaan avusta. Väsynyt tyttö saatiin suosiolla autoon ja osoitti heti suunnatonta ystävällisyyttä pelastajiaan kohtaan.

Löydettäessä Daria oli hyvin laiha, sen nisät roikkuivat ja ulkoinen olemus oli muutenkin hoitamaton. Sillä on selvästi ollut elämänsä aikana useat pennut ja onkin luultavaa, että sitä on käytetty pentukoneena. Kun sitten omistajansa mielestä ikää oli karttunut liikaa, se hylättiin julmasti. Jälleen kerran ei voi kuin ihmetellä koirien suurta sydäntä, niiden kykyä uskoa parempaan ja antaa anteeksi ihmisille. Daria on tästä erinomainen esimerkki. Se on hyvin ihmisrakas ja välillä tuntuu kuin se haluaisi nyt – ystävällisten ihmisten kanssa – ottaa takaisin koko eletyn elämänsä ajalta puuttuneen hellyyden. Daria tulee ihan lähelle ihmistä, syliin saakka ja jää siihen kuin ajatellen, ettei muuta niin hyvää paikkaa olekaan. Tästä syystä Dariasta on vaikea saada kuvia, koska kamerankäyttäjällä olisi tytön mielestä parempaakin tekemistä kuin näplätä jotain laitetta :).

Daria tulee moitteettomasti toimeen toisten koirien kanssa. Ruokintatilanteissa se kuitenkin otetaan erilleen muista, sillä kaunotar on selvästi jäänyt liian vähälle ravinnolle. Se hotkii ruokansa niin nopeasti, että välillä tuntuu kuin se tukehtuisi. Oman ruokakuppinsa tyhjennettyään se pyrkisi myös muiden kupeille, joten kiistojen välttämiseksi Daria siis syö yksin.

Darian strategiset mitat ovat n. 60cm korkeutta ja painoa aivan liian vähän. Normaalipainoisena sen tulisi olla siellä 30kg tietämillä. Hampaat Darialla on huonossa kunnossa, mutta muuten se vaikuttaa olevan terve.

Daria sai oman kodin Saksasta syyskuussa 2013, hyvää loppuelämää tyttönen!

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020