Onni (ent. Dario)

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”2 vuotias” sukupuoli=”Uros” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Kuulumisia kodista 20.7.2016:

Hupsista nyt onkin vierähtänyt edellisestä kerrasta 1,5 vuotta. Niin ne päivät, kuukaudet ja vuodet kuluvat Onnin ja koirakaveri Lurun kanssa puuhastellessa.

Onni vaan jatkaa  onnellista koiran elämää tyytyväisenä ilman huolta huomisesta. Onnin lempipuuhia onkin lenkkeily, koulutus, leikki, koirakaverit, syöminen ja  nukkuminen. Juuri tuossa järjestyksessä. Onni rakastaa ruoka-aikaa yli kaiken, odottaa hyvin rauhallisesti ja kärsivällisesti murkinointia. Rapsutukset, halimiset, silitykset ynnä muut hellyyden osoitukset – Onni niin ikään rakastaa niitäkin. Onnista on tullutkin aikamoinen pusuttelija jollainen oli ollut tarhalla ollessaan. Mutta valitsee henkilöt tarkkaan, joita pusuttelee, eikä jakele niitä kuin harvoille ja valituille.

Onnin hihnarähjääminen on taakse jäänyttä elämää. Siitä ei ole merkkiäkään jäljellä. Onni sietää kaikenlaisia koiria juuri sen aikaa kuin ohitus kestää. Joka on aivan upeaa!!!! Katsekontakti pysyy hienosti katkeamatta, koska Onnista on tullut miellyttämisen haluinen koira. Dominoinnista ei ole jäljellä juuri mitään. Onnin dominanssi pysyy matalalla liikunnan, koulutuksen, aivojumpan sekä positiivisen vahvistamisen avulla. Metsästysvietti Onnilla on ollut alusta asti korkealla, mutta koulutuksen avulla sekin pysyy kurissa. Eikä Onnia tunnu kiinnostavan enää jänikset, oravat kuin linnutkaan. Lonkka vaivasi hiukan tuossa vuosi sitten. Ontui ja kävimme näyttämässä ortopedillä. Sieltä ei löytynyt mitään, eikä sen jälkeen ole lonkka vaivannut. Vähensin hiukan vapaana juoksemista ja lisäsin kävelyä. Nyt olemme löytäneet sopivan tasapainon. Kylmällä ilmalla lonkka saattaa vaivata. Löydettyäni hyvän paidan, joka yltää lonkan päälle, en ole huomannut kylmälläkään enää mitään ontumista. Ortopedin mielestä kylmään reagointi ei ollut normaalista poikkeavaa.

Onnin kanssa eläminen on antoisaa. Joka päivä opimme uutta, saamme nauraa ja iloita ihanasta elämänkumppanista. Lurukaan ei varmasti voisi kuvitellakaan elämää ilman Onnia. Onnin ja Lurun elämää voi myös seurata Facebookissa koirien omasta profiilista. Olen avannut sen eilen, joten eipä siellä hirveästi ole vielä uusia kuulumisia. Tarkoitus olisi tuoda esille rescuekoiran ja kodinvaihtajan rehellistä arkielämää. Blogin avaan myöhemmin johon siirrän koiriemme profiilin. Haluan omalta osaltani jotenkin auttaa teitä, kun teette upeaa työtä koirien pelastamiseksi.

Kuulumisia kodista 15.12.2014:

Nyt on korkea aika kertoilla hieman Onnin (ent. Dario) kuulumisia. Onni on ollut nyt meillä vuoden ja kaikki ei mennytkään niin kuin olin kuvittelut. Suuremmilta ongelmilta on kuitenkin vältytty. Lähinnä minulla taisi olla liiankin ruusuiset kuvitelmat Onnin suhteen. Heti, kun karistin moiset kuvitelmat pois ja kärsivällisesti otettiin haaste kerrallaan. Haasteita oli kaikissa arjen askareissa, joita koiran kanssa puuhaillaan. Suurin haaste oli hihnakävely ja ylipäänsä ulkona oleminen. Tartuin tuumasta toimeen ja aloin sitkeästi kouluttamaan Onnia paremmaksi koira kansalaiseksi. Kunnes totesin etten pystykään yksin ratkomaan kaikkia Onnin haasteita. Joten otin yhteyttä koirakouluttajaan ja siitä se lähti. Sitkeästi ja kärsivällisesti olen toiminut kouluttajan ohjeiden mukaan.

Nyt olemme siinä pisteessä että Onnista on kuoriutunut aivan mahtava koira parempaa ei voisi toivoakaan. Onni on hyvin älykäs, ratkoo pulman kuin pulman rauhallisesti. On erittäin nopea oppimaan. Palkkioksi annan runsaasti rapsutuksia, kehuja ja koiran nameja.Ruoka maistuu muutenkin hyvin eikä ole nirso. Onni nauttii suunnattomasti olla vapaana koirapuistossa. Tuttuja koirakavereita onkin tullut rutkasti. Kaikista parasta taitaa Onnin mielestä kainalossa köllöttely. Onni on hyvin rauhallinen sisällä, mutta ulkona sitten riehutaan ja juostaankin pää kolmantena jalkana. Onnia ei juuri tunnu operoitu jalka vaivaavan millään tavalla. Päin vastoin taitaa olla paremmassa kunnossa koskaan runsaalla liikunnalla :D Kaikin puolin alun haasteista huolimatta, en ole missään vaiheessa katunut päätöstäni ottaa resque-koira. Onni elää täysi painoista koiran elämää omassa perheessä, perheenjäsenenä :D

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus

Taas kerran koirarankkurit olivat Giurgiun keskustassa takaa-ajamassa koiria, kun Magda´s Angels Placen työntekijän vaimo sattui olemaan ostoksilla. Hätääntynyt koirapoika juoksi jo aivan väsyneenä yrittäen löytää epätoivoisesti turvapaikkaa jahtaajiltaan.

Yhtäkkiä poika näki Catalinin vaimon ja juoksi suoraan hänen jalkojensa juureen, istui maahan ja katsoi suoraan silmiin pyytäen apua. Rankkurit lähestyivät ja koirapoika vain istui ja tuijotti herkeämättä. Mariana kaivoi laukustaan nopeasti hihnan, laittoi sen pojan kaulaan ja kun rankkurit ehtivät paikalle Mariana kertoi koiran olevan hänen… Näin Darioksi kutsumamme kultapoika pääsi viime hetkellä turvaan MAP:iin.

Nyt Dario etsii omaa kotia. Voisiko hänen lopullinen turvapaikkansa olla sinun luonasi?

Dario on noin 2-vuotias, se pitää kovasti tyttökoirista ja suorastaan rakastaa ihmisiä ikään ja sukupuoleen katsomatta. Dario haluaa olla ihan lähellä hellittävänä, rapsuteltavana ja huomion kohteenasi. Mieluusti se kiipeäisi ihan syliinkin asti sujauttelemaan pikku pusuja kiitokseksi saamastaan rakkaudesta. Dario on kadulla eläessään joutunut johonkin onnettomuuteen ja sen takajalat leikattiin. Nyt poika on kovaa vauhtia toipumassa tästä leikkauksesta.

Dario on säkäkorkeudeltaan noin 40 cm ja painoa sillä on kymmenisen kiloa.

Dario sai oman kodin marraskuun lopulla 2013.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020