Darius

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”10kk” sukupuoli=”Uros” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Veljekset Darius ja Dolan saatiin pelastettua helmikuun lopulla, noin puolen vuoden ikäisinä, yhdeltä Bukarestin kunnallisista koirien kokoamistarhoist​a. Ne olivat tullessaan säikkyjä ja karttoivat​ ihmisen kosketusta​.

Nyt vähän yli neljä kuukautta myöhemmin pojat ovat edelleen varovaisia varsinkin uusien ihmisten seurassa. Pojista reippaampi Darius on kuitenkin rohkaistunut jo niin paljon, että se voi alkaa etsimään omaa kotia. Dolanin sosiaalistaminen jatkuu vielä, mutta toivomme, että jo piankin my​ös se voitaisiin lisätä kotia etsivien joukkoon.

Darius tulee aitauksensa verkolle uteliaasti. Se nuuskii verkon takaa ihmistä ja antaa koskea, mutta vieraan mennessä aitaukseen sisään se katsoo varmemmaksi pujahtaa Dolanin vanavedessä ​koiratalon sisätilaan piiloon. Dariuksesta on kuitenkin aistittavissa niin suuri halu tutustua ihmiseen, että sen arastelusta huolimatta, päätän koittaa lähempää tuttavuutta ja nappaan nuoren herran kiinni.

Vaikka poikaa selvästi jännittää aluksi, se ei tee elettäkään puolustautuakseen millään tavoin. Alun väkinäisen halittelun jälkeen Dariuksen koko kehon tuntee rentoutuvan ja mukana oleva kuvaaja huikkaa kameransa takaa, että poika näyttää ihan kuin nauravan.

Halaan poikaa ja sujautan sille suukonkin. Koitan saada sen vähän kauemmaksi itsestäni, jotta saisimme otettua kuvia, mutta Dariuspa on päättänyt ettei lähde minnekkään, koska ihmisen lähellä silityksiä saamassa onkin tosi kivaa. Yhtäkkiä se vain kiehnää ja kiipeää itse takaisin syliin, suuri naurunvirne kuonollaan. Jokin pala tuntuu loksahtaneen paikoilleen enkä enää loppureissun aikana näe vilaustakaan pojan ujosta puolesta.

Kotiuttamisvaiheessa Dariuksen perheen on hyvä varautua kaikesta huolimatta siihen, että poikaa jännittää varsinkin alkuun uudet asiat. Joka tapauksessa tästä pojasta on jo nyt nähtävissä reipas ja rohkea maailmanvalloittaja, kunhan se saa vain oman mahdollisuutensa.

Darius on säkäkorkeudeltaan vähän alle 50 senttinen, sopusuhtainen, töpöhäntäinen komistus.

Darius sai oman kodin elokuun lopulla 2015.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020