Dimka

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”Enkeli” sukupuoli=”Uros” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Dimkasta on tullut enkeli.

Tietoomme tuli ensimmäiseksi kummikoiraksi täydellisesti sopiva koira. Täydellisesti siksi, että tämän kaltaiset koirat ovat erittäin yleisiä Virossa. Kutsumme niitä ketjukoiriksi. Ne eivät yleensä ole lemmikkeja tai ihmisen parhaita ystäviä, vaan niiden tehtävä on vahtia kotiaan vaihtelevan pituisessa ketjussa pennusta siihen asti kunnes kuolevat – tai siihen asti, kunnes ne hoidetaan pois alta joko lopettamalla tai heittämällä oman onnensa nojaan siinä vaiheessa, kun niistä ei ole enää hyötyä tai niihin kyllästytään muuten vaan. Toisia kohdellaan hyvin ja ne voivat päästä jopa lenkille, mutta suurin osa on vain tavaraan verrattava hyödyke. Toisia ei kohdella hyvin.

Ensimmäinen kummikoiramme Dimka on vanhan venäläisen miehen kymmenen vuotta ketjussa palvellut uskollinen ystävä. Mies on muuttanut omakotitalostaan pois ja Dimka on jäänyt ketjun päähän pihallensa yksin. Paikalle Dimkan lopettamaan kutsuttua eläinlääriä oli vanha ystävällinen koira käynyt sääliksi siinä määrin, että hän soitti yhdistyksellemme, jos meillä olisi mahdollisuus auttaa koiraa.

Lähdimme katsomaan Dimkaa. Paikalle koiraansa näyttämään tullut mies laittoi hanskat käsiinsä ennen kuin koski koiraan, joka ei innoissaan nähnyt muuta kuin rakkaan isäntänsä. Mies otti pihdit saadakseen ketjun lukon auki, jotta voimme arvioida Dimkaa taluttamalla sitä.

Dimka on käytökseltään hyvin saksanpaimenkoiramainen. Sen turkki tulee olemaan hyvässä kunnossa täysin musta. Sen hermorakenne on ilmeisen hyvä, sillä aktiivisesta luonteestaan huolimatta Dimka on säilyttänyt ystävällisyytensä. Se ei ns. seonnut ketjusta päästessään, vaikkakin se oli erittäin innoissaan päästessään puskia haistelemaan. Dimka antoi myös rauhallisena tutkia itsensä. Dimkalla on paha hotspot -tyyppinen märkivä ihottuma laajalla alueella selässä, sen takajalan anturat mätivät, sillä on silmätulehdus ja karva on luonnollisesti huonossa kunnossa sekä lihakset ovat olemattomat liikunnan puutteesta. Toisaalta sen silmät olivat kirkkaat tulehduksesta huolimatta. Niissä ei ollut vanhalle koiralle tyypillistä kaihia.

Arvioimme, että Dimkan vaivat ovat hoidettavissa ja sillä voisi olla vielä paljonkin elinaikaa ja annettavaa uudelle omistajalle. Paikalla käynyt eläinlääkäri on valmis hoitamaan Dimkaa niin paljon, mitä hoitoa ketjun päässä ulkona elävälle koiralle pystyy antamaan. Ensimmäiseksi sille aloitettaisiin antibioottikuuri.

Toivomuksemme olisi siis, että saisimme kerättyä varoja Dimkan paremman elämän puolesta. Toinen toivomuksemme olisi, että joku haluaisi tarjota Dimkalle eläkekodin, jossa se saisi tietää millaista on oikea koiran elämä – sellaisen koiran elämä, jota rakastetaan eikä rakkaus jäisi vain yksipuoliseksi hännänheilutukseksi.

Dimka sai kodin lokakuussa 2010.

28.07.2010

Dimkan iho on alkanut parantumaan. Se on saanut ulkoloishäädön ja pariakin antibioottia on kokeiltu, mutta ne eivät tuoneet toivottua tulosta. Eläinlääkäri vaihtoi antibiootin pissatulehduksen vuoksi Trimetroprimiin ja Cortizeme-voiteeseen, jotka tuntuvat tehoavan hyvin. Dimka on saanut matolääkkeen ja siltä tulikin todella paljon matoja. Lääkäri antoi sille myös rokotukset, mutta haluamme tehostaa ne vielä kerran. Pissanäytteessä oli tosiaan ollut antibiooteista huolimatta vielä verta ja leukosyyttejä. Eläinlääärin pitäisi tänään lähettää laboratorioon uusi pissanäyte. Verikoe tehdään heti kunhan lääkäri pääsee käymään paikalla avustajan kanssa.

Vanha omistaja on sitä mieltä, että Dimkan takajalat ovat jo nyt paljon paremmassa kunnossa. Se on kuulemma alkanut nostamaan pissatessa jalkaakin, kun saa särkylääkkeitä. Eläinlääkäri oli sitä mieltä, että takajalat ovat silti tosi heikot, mutta uskoo, että siitäkin olisi jo tosi paljon apua, jos Dimka pääsisi säännöllisesti liikkumaan, jotta lihakset vahvistuisivat tukemaan lonkkia.

Tulevassa kodissa tai hoitopaikassa tärkeää olisivat siis säännölliset ja rauhalliset kävelylenkit. Asfaltilla kävelyä tulisi välttää ja ainakin aluksi päivittäinen särkylääke olisi suotavaa.

12.08.2010

Uudesta pissanäytteestä oli selvinnyt, että Dimkalla on kolibakteeri ja se on saanut siihen 10 päivän kuurin Trimethoprimiä. Rokotustensa puolesta Dimka olisi jo valmis lähtemään hylätystä pihastaan ketjun päästä uuteen elämään.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020