Dita

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”s. 06/2014″ sukupuoli=”Narttu” leikattu=”Steriloitu
” sijainti=”Suomessa”/]Dita ja Albut etsivät yhteistä uutta kotia omistajan elämänmuutoksen takia.

Dita on isoilla energiaparistoilla varustettu, hellyyden kipeä rakkauspakkaus. Se on vailla tekemistä ja tilaa leikkiä ja juosta, koska virtaa riittää loputtomiin. Dita on erityisen helposti koulutettava miellyttämishalunsa vuoksi. Se tottelee käskyjä hyvin ja on nopea oppimaan. Dita on erittäin kiltti ja rakastava perheelleen, mutta vieraita kohtaan varautunut. Saattaa myös näykkiä, mutta lopettaa käskystä. Ditalla on lieviä käytösongelmia; vieraita ja toisia koiria kohtaan arvaamaton, remmirähjäystä sekä haukkuherkkyyttä. Kaikki on pois karsittavissa, kun vain kouluttaa. Dita on tottunut lapsiin, mutta vieraiden lasten kanssa kannattaa pitää silmällä. Tuttujen koirien kanssa leikkiminen käy helposti. Ditalle on tärkeää oma paikka/peti jonne mennä turvaan silloin, kun ei kestä hälinää ympärillään.  Tällöin se saattaa murista, jos joku häntä häiritsee. Ditalla on vehnä-allergia (syö kotiruokaa ja hauhaun-kuivanappuloita).

Se on tällä hetkellä 3-vuotias, n. polvenkorkuinen ja painaa 20 kg. Ditalla on kaunis siro ulkomuoto, mutta vahva, rakastava luonne.

14.3.2018 Molemmat jäävät omaan kotiinsa.

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus 02/2015

Eräänä syyskuun harmaana aamuna ajaessamme kohti tarhaa arkiaskareisiimme, näimme pienen yksinäisen ja eksyneen näköisen pennun istuvan ojanpientareella. Pysähdyimme tilannetta tarkistamaan ja totesimme että Dita on jätetty yksin ja vailla emon hoivaa selviytymään. Oli helppo tehdä päätös ottaa pentu mukaamme tarhalle turvaan.

Tämä pikkuinen ei suostutteluja kaivannut, vaan lähti ilolla mukaamme autoon. Näin saapui tarhalle pieni nälkäinen Dita. Dita on n. 6 kuukautta vanha ihana tyttö, joka omaa iloisen elämänasenteen ja tulee hyvin toimeen tarhan muiden koirien kanssa. Ei ole tarhalla haukkuherkkä ja rakastaa ihmisen läheisyyttä. Suorastaan kerjää haleja ja syliä.

Ditasta kasvaa keskikokoinen ihana rakkauspakkaus, jonka on nyt aika löytää se oma ihminen ja loppuelämän koti. Ditan nuoren iän ja elämänilon ansiosta eivät päivät sen kanssa tule olemaan tylsiä. Jos haluat jakaa elämäsi ilot ja surut Ditan kanssa ja olet valmis huolehtimaan Ditasta ehkä seuraavat 15 vuotta, ota yhteyttä…

Dita sai oman kodin maaliskuussa 2015.

[divider scroll_text=””]

03/2015

Dita etsii uutta kotia ja saimmekin parin päivän jälkeen kuulumisia hoitokodista, jonne Dita siirtyi 27.3.2015.

”Kauniista sirosta ulkonäöstä huolimatta Ditallla on iso luonne ja siksi tarvitsee johdonmukaisen ja jämäkän omistajan. Leimaantuu todella nopeasti ja voimakkaasti omaan ihmiseen. Pikkuisen elämäntehtävä tuntuukin olevan oman ihmisensä miellyttäminen.

Tyttö on reipas ja iloinen nuori koira, joka ei arista uusia tilanteita ja vieraat otetaan vastaan haukkuen ja töpöhäntä heiluen, rauhoittuu kuitenkin nopeasti ja menee sitten tutustumaan vieraisiin. Saattaa alkuun murista joillekin ihmisille, mutta lopettaa kun kieltää. Dita on sisäsiisti ja osaa pyytää ulos, mutta jos pyyntöä ei kuunnella niin neiti kyllä pokkana tekee tarpeensa sisälle. Osaa olla nätisti yksin ollessaan.

Nopea oppimaan uusia asioita vaikkakin vähän jääräpää, esim kielto mennä sohvalle on todella vaikea asia oppia koska se ei ole ”mukava juttu”, mutta ”istu, odota, tänne” opittiin ihan tuosta noin vaan. Tulee toimeen lasten kanssa, mutta saattaa villiintyä ja hyppiä päin koska rakastaa pieniä ihmisiä niin kovasti.

Ditan oman kodin on oltava virikkeellinen ja liikunnallinen koska tässä nuoressa neidissä on virtaa kuin pienessä kylässä. Tyttönen, nuori kun on, tylsistyy nopeasti ja saattaa silloin keksiä itselleen tekemistä kuten esimerkiksi villasukkien purkamista. Kävelee ikäisekseen hyvin hihnassa eikä rähjää vastaantuleville koirille tai ihmisille ja jaksaa pitkiäkin lenkkejä. Metsässä nenä vie pikkuista ja hyvin pysyy jäljen perässä kuitenkaan eksymättä ihmisestään.

Hoitokodissa asustelee vanhemman nartun ja uroksen kanssa. Alussa vanhemman nartun kanssa ei oikein tullut toimeen koska molemmat ovat kovia jääräpäitä, mutta alkuhermostuksen ja koulutuksen myötä ovat ystävystyneet. Perheen toista hoitokoiraa Dita on iloisella olemuksellaan auttanut pääsemään eroon arkuudestaan. Hoitokodin kissoja Dita jahtaa ja haukkuu, joten suositeltavaa olisi jos omassa kodissa ei olisi kissoja.

Dita on tällä hetkellä 53cm korkea ja painaa 16kg.”

Dita sai uuden, oman kodin toukokuussa 2015.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020