Eemi

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”3-vuotias” sukupuoli=”Uros” leikattu=”Kastroitu
” sijainti=”Suomessa”/]

Eemi sai oman kodin toukokuussa 2017. Onnea Eemille ja perheelle <3

Tarhakertomus 09/2013

Eräänä päivänä Magdan ja Florinin ollessa asioilla kaupungissa he palasivat taas tarhalle mukanaan 2 pentua. Paikassa josta pennut oli mukaan otettu oli ollut vielä kaksi muutakin pentua mutta niitä he eivät olleet saaneet kiinni koska olivat niin arkoja. Nämä tarhalle tuodut pennut olivat ihan likomärkiä ja toinen niistä oksenteli paljon. Reippaampi näistä pennuista oli poika ja sai nimekseen Eemi.

Molemmat kuivattiin ja niille annettiin ruokaa ja vettä. Eemi oli selkeästi rohkeampi kuin arka siskonsa joka vetäytyi nurkkaan muristen. Eemi oli aluksi vähän ujohko ja sitä jännitti tulla ihmisen luokse mutta tuli kuitenkin varovasti kumarassa. Huomattuaan ihmisen vaarattomaksi se selvästi rentoutui ja luotti ihmiseen, koska saman ihmisen tullessa hetken päästä uudestaan sen luokse pikkuinen häntä pyörien se odotti innoissaan päästäkseen tutun ihmisen luokse tervehtimään.

Eemi saapui hoitokotiin Suomeen syyskuun lopussa 2013.

Eemi sai oman kodin lokakuussa 2013.

[divider scroll_text=””]

Eemi etsii kiireellä uutta, loppuelämän kotia. Nykyisessä kodissaan Eemi ja perheen vanhempi narttukoira eivät sopeudu yrityksistä huolimatta samaan laumaan. Eemille etsitään kotia maaseudulta, jossa saisi tarpeeksi kaipaamaansa aktiviteettia.

Eemille löytyi uusi koti syyskuussa 2016.

Nykyisen kodin kertomaa Eemistä 13.7.2016

Eemi on vähän yli kolmevuotias, leikattu, komea, keskikokoinen uroskoira. Nuorella herralla on melkoisesti vartiointiviettiä, minkä vuoksi haukkuu hurjasti ja saattaa murista vieraille. Kunhan saa haistella vieraat ja todeta vaarattomiksi, on kovinkin tuttavallinen ja pyrkii syliin lellittäväksi. Lapsista Eemi pitää kyllä ja tykkää olla siellä missä tapahtuu. Eemi on sisäsiisti eikä tuhoa paikkoja perheen ollessa töissä/koulussa. Muutenkin se on rauhallinen sisätiloissa, kunhan saa riittävästi liikuntaa ja aktivointia. Älykäs koira, joka oppii varmasti vaikka mitä, jos vain osaa opettaa. Nopeutta riittää ja pallonheitto on ehdoton lempileikki. Pyörälenkillä Eemi menee nätisti, kunhan on enimmät höyryt saanut ensin päästellä. Päällimmäinen syy miksi Eemistä ollaan raskain sydämin luopumassa on, ettei se tule perheen kaksitoista vuotiaan kääpiöpinserinartun kanssa toimeen. Vanharouva ja Eemi ovat olleet sotajalalla heti Eemin pentuvaiheen mentyä ohi ja tilanne on vain pahentunut. Perheen kolmen muun koiran ja muiden kilttien haukkujen kanssa tulee hyvin toimeen. Eemi tarvisee kokeneen omistajan, joka ymmärtää sen vartiointiviettiä ja osaa kanavoida sen energian oikeanlaiseen puuhaan.

[divider scroll_text=””]

Eemi palaa sivuillemme etsimään uutta kotia.

Huomioithan, että Eemi luovutetaan vain kotiin, jossa on koirakokemusta. Eemi ei sovellu esim. ensimmäiseksi koiraksi. Kodissa ei myöskään saisi olla lapsia eikä muita lemmikkejä.

Nykyisen kodin kertomaa Eemistä 3.4.2017

Eemi sopisi mielestäni ihmiselle, joka olisi luja ja johdonmukainen johtaja sille, ja joka kantaisi vastuun vieraiden kohtaamisesta: vastaan- tai kotiin tulevista ihmisistä, ja päättää ovatko he vaarallisia, vai vaarattomia, ja siten Eemi voisi luottaa tähän omaan ihmiseensä vastuunkantajana. Perusturvallinen koti olisi hyvä. Eemi on rauhallinen sisällä, ei riehu tai hypi normaalisti, mutta toivottaa oman väen iloisesti tervetulleeksi kotiin häntää heiluttaen ja pyörien, kun huomaa ketkä tulevat, mutta murisee ja haukkuu siihen asti. Marsun häkki on saanut olla ihan rauhassa. Pikkulapsiperheeseen en Eemiä laittaisi, koska se vaatii huomiota, ja saattaa olla arvaamaton uusien/vieraiden ihmisten kanssa kotona tai lenkillä, ja vaatii totuttelua ja koulutusta vieraiden kohtaamiseen. Se on epäluuloinen, vaikka ihmisen olisi jo nähnytkin aikaisemmin.

Liikunnallinen koti olisi myös tietysti paras.

Perhekin ehkä kävisi, jonka kaikki jäsenet olisivat ymmärtäväisiä ja kärsivällisiä uudelleen sijoitettavan Eemin kanssa, koska Eemi suhtautuu vieraisiin ihmisiin niin epäilevästi.Se ei tykkää äkillisestä vieraiden ilmestymisestä kotiin tai pihalle, eikä varsinkaan heidän liian tuttavallisesta lähestymisestään. Sen täytyy saada itse lähestyä vierasta ensin, ja todeta vaarattomaksi.   Eemillä epäilevyys ilmenee murinana, ja se saattaa näykkäistä, jos/kun stressaantuu vieraisiin. Eemiä pystyy opettamaan makupaloilla, sillä sille kelpaa kaikenlaiset makupalat. Ruoka ylipäätään maistuu hyvin. Eemi on muutenkin terveeksi todettu lääkärissä, ja sen hampaat on putsattu kertaalleen lääkärin toimesta 2016 lokakuussa. Kahdessa hampaassa on lohkeamaa, mutta se ei tunnu aristavan niitä. Eemi tykkää pureskella nahkaluita ja possunkorvia, sekä dentastikkejä. Koirakouluttajalla kävimme myös, ja saimme ohjeet tottelevaisuuden, auktoriteetin, kontaktin, rentoutumisen, hihnassa kävelemisen, ja vieraiden kohtaamiseen kotona, ym. harjoitteluun.

Eemi on kotona kiltti koira omille ihmisille, ei tuhoa paikkoja, ei ota pöydältä ruokaa, tottelee nätisti yleensä, joskaan ei aina ekalla käskyllä/pyynnöllä. Vahtiviettiä pihalla aitojen sisäpuolella juostessa löytyy siltä, ilmoittaa haukkumalla liikkuvat ihmiset ja eläimet. Tykkää lenkkeilystä, ja joskus innostuu pallosta, tai tykkää etsiä makupaloja piilosta. Musiikkia kuullessaan Eemi rentoutuu, makailee rentona muutenkin, kun ollaan perheen kesken kotona.. Tykkää leikkiä estehyppyä kotipihalla lasten kanssa. Tekee temppuja makupaloja saadakseen.

Luovumme Eemistä, koska emme ehkä saa tarpeeksi auktoriteettiä Eemiin. Eemi ei ilmeisesti luota kykyymme arvioida ihmisten vaarallisuutta, ja se rupeaa ohjaamaan näykkimällä, murisemalla ja näyttämällä hampaita. Pelkään, että se pääsee puremaan jotakuta vahingossa, vaikka emme mene tieten tahtoen sellaisiin tilanteisiin, joissa kohdataan ihmisiä, kun tiedetään tuo. Lasten kavereita käy silloinkin, kun ei olla kotona me aikuiset, Eemi on silloin koiraportin takana.  Sisällä  vielä selvitään  koiraportin ansiosta, kun Eemi saa olla rauhassa sen takana, kun on vieraita. Suljetussa huoneessa sitä ei voi pitää, koska se yrittää kaivautua sieltä ulos. Eemin ja meidän ongelma on tuo ihmisten kohtaaminen, muuten se on ihana, suloinen, kiltti koira.

[do action=”varaaja” varaaja=”Kataan (Laiho)”/]

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020