Elisa

Ikä/Synt: 3/2015
Sukupuoli: Narttu
Leikattu:
Sijainti: Suomessa

Elisa löysi uuden, oman kodin maaliskuussa 2021.

 

Elisa etsii uutta kotia, jossa saisi olla kodin ainoana koirana.

 

Elisa rakastaa kaikkia ihmisiä ja vastaanottaa vieraat ihmiset aina avoimesti pusutellen. Lapsista hän pitää myös, mutta kovin riehakkaille lapsille hän saattaa ärähtää. Rauhalliset varsinkin vähän isommat lapset ovat olleet neidille mieluisia.

 

Elisa on tottunut kulkemaan Helsingin keskustan vilinässä, metrossa ja kauppakeskuksissa, joten tämmöisestä hälinästä hän ei häiriinny. Hän on asunut kerros- ja rivitalossa, mutta ihan hiljaisimmasta päästä tämä neiti ei kuitenkaan ole, sillä innostuessaan päästää omaa ”kojoottikomennustaan”. Kaikkein ihanteellisinta olisi kuitenkin omakotitalo, jossa ei tarvitse pelätä naapureiden häiriintyvän. Nykyisellä kodilla tästä ei koitunut ongelmia, sillä edellisessä asunnossa oli suvaitsevaisia naapureita ja nykyisessä kodissa on hyvä seinien eristys.

 

Ongelmana nykyisessä kodissa on siis tuo koirien keskinäinen yhteiselo ja koirat ottavat rajusti yhteen. Tätä tilannetta on nyt jo usean vuoden ajan yritetty kaikin keinoin saada toimimaan. On tutkittu, ettei käytöksen taustalla ole kipuja tms.syitä piilossa. Nyt on siis todettava, ettei nämä kaksi vaan yksinkertaisesti sovi saman katon alle ja kaikkein parasta olisi löytää Elisalle uusi koti. Elisa ei tule myöskään muiden koirien kanssa toimeen. Välillä jos vapaana ollessaan leikit hetken sujuukin, niin jossain välissä yhtäkkiä neidillä palaa hermo ja hän käy kiinni. Perheen kanien kanssa ei ongelmia ole ollut, joskus on jouduttu puuttumaan jos Elisa liikaa innostuu tuputtamaan seuraansa. Kanit ovat olleet alusta saakka vapaana koirien seurassa.

 

Kooltaan Elisa on juuri kompaktin kokoinen 45 cm korkea ja painaa 16 kg. Hän on luonteeltaan iloinen hymytyttö, jonka mielestä paras paikka on ihmisen kainalossa tai vieressä sohvalla ja sängyllä. Hän on rohkea ja sopeutuvainen ympäristönvaihdoksiin, kulkee mielellään mukana niin toimistokoirana kuin metsälenkeilläkin. Uutena Vuonna raketit vähän jännittävät, joten silloin pysytty sisällä, mutta on riittänyt että verhot on kiinni ja telkkari päällä. Ei kuitenkaan mitään normaalia ihmeempää reagointia siis.

 

Elisasta saisi kivan seuralaisen niin ulkoiluun kuin muuallekin. Mikään pelkkä sohvaperuna ei tämä neiti ole, vaikka siellä viihtyykin missä ihminen vain on. Elisa on aina iloinen ja tyytyväinen missä vaan jos vain saisi olla se ainokainen.

 

Elisan koiravaraajana toimii Marjo Kukkonen, marjo@pelastetaankoirat.com.

 

Elisa löysi uuden, oman kodin maaliskuussa 2021.

 

Elisan kuulumisia ensimmäisen Suomessa vietetyn viikon jälkeen 12.9.2016

 

Elisa on ollut meillä nyt vajaan viikon. Kaikki on sujunut todella hyvin ja paljon odotettua vaivattomammin. Elisa nukkui hyvin jo ensimmäisenä yönä, pariin kertaan saimme kyllä herätä pusuihin. :)

 

Hihnassa kävellään kuin vanha tekijä, rappu pelotti muutaman ensimmäisen kerran, mutta se unohtui nopeaan. Alkuun olisi halunnut tervehtiä kaikki vastaantulevat ihmiset ja koirat, nyt keskitytään lähinnä hajuihin. Autossa matkaaminen onnistuu myös ilman ongelmia.

 

Elisalla on ollut vähän kränää toisen narttumme Sauruksen kanssa meidän jakamisesta, mutta se on vähentynyt hurjaa vauhtia koko ajan. Tytöt leikkivät valtavasti keskenään ja nukkuvat usein vierekkäin. Elisa tulee myös kaniemme kanssa hyvin toimeen, vaikka jännitimmekin sitä vähän.

 

Yksinolo ei ole ollut mikään ongelma, mitään ei ole vielä ainakaan rikottu, eikä naapuriin ole kuulunut yhtään ääntä. Otimme varmuuden vuoksi käyttöön feromonihaihduttimen ja siitä on ollut paljon apua.

 

Lähes sisäsiistikin tyttö on, muutama pissa on sisään tullut ja hihnassa ulos kakkaaminen jännitti alkuun.

 

Ruokailu on ollut hieman haastavaa Elisan kanssa, tyttö ei vielä oikein malta syödä paikallaan, vaan syö usein ruoan nappula kerrallaan ja jättää vielä kupin yleensä kesken. Ihmisten ruoka kiinnostaa kovasti, mutta lopetti onneksi kerjäyksen nopeasti (eikä enää juuri kävele sohvapöydällä!). :)

 

Elisa on valtavan iloinen ja kiva koira, joka kuuntelee tarkasti ja tottelee hyvin. Aivan unelmatytön olemme saaneet, ja uskomatonta miten nopeasti! Olemme todella kiintyneet tähän pikkuiseen partanaamaan ja tiedämme, että meillä tulee olemaan mahtavaa yhdessä. :)

 

Terveisin, Janita, Taneli, Saurus ja Elisa sekä kanit Diego ja Dora

 

Tarhakertomus 05/2016

 

Elisa on maaliskuussa Mihailestin kunnallisen tarhan tappolistan kärkijoukosta yhteistyötarhallemme Magda’s Angels Placeen pelastunut koiratyttö.

 

Elisa on ollut tulostaan saakka reipas ja rohkea hymytyttö. Se on ensimmäisenä kaikkialla tutkimassa ja tutustumassa niin uusiin paikkoihin kuin ihmisiinkin. Monet Romaniassa kadulla eläneet koirat saattavat jännittää erityisesti miehiä, mutta Elisa sen sijaan halaa ja pussaa kaikki ihmiset sukupuoleen katsomatta.

 

Tarhalla Elisan paras ystävä on toinen suunnilleen saman ikäinen ja kokoinen narttu Selina, joka pelastui samaan aikaan MAP:iin. Herkut saattavat saada Elisan ärähtämään ja ajamaan pois koirakaverin ruokakupiltaan ja se pitää tarvittaessa puolensa, mutta tulee kuitenkin tosi hienosti toimeen toisten koirien kanssa.

 

Korvahapsuinen, partasuinen ilopilleri on säkäkorkeudeltaan noin 45 senttinen, aika sirorakenteinen koiraneito. Tämä tyttö näyttää kuvissa isommalta kuin todellisuudessa onkaan.

 

Elisa matkusti omaan kotiin Suomeen 8.9.2016. Onnellista elämää Elisalle ja perheelle!

 

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020