Emma

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”synt. 26.3.2012″ sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Emma tyttönen (ent. Vilna) etsii itselleen uutta kotia perheessä tapahtuvien elämänmuutosten takia.

Emma on leikkisä kaveri, joka tulee toimeen niin kissojen kuin toisten koirienkin kanssa. Kerrostaloon tätä narunvetoleikkejä rakastavaa neitokaista ei suositella, koska Emma tykkää tuoda itseään ilmi haukkumalla. Emman säkäkorkeus on n.45cm ja sitä ei ole vielä steriloitu.

Kuulumisia hoitokodista toukokuussa 2013:
Emma on nyt viettänyt meillä reilun viikon. Se on sopeutunut hyvin uuteen paikkaan, tuntemattomat ihmiset Emmaa vähän jännittävät, mutta silloin Emma perääntyy tilanteesta, myös lasten kohdalla. Emma ei ole kertaakaan osoittanut aggressiivisuutta tuntemattomiakaan ihmisiä kohtaan. Uskaltaessaan lähestyä lapsia, Emma menee lasten eteen selälleen, eikä hypi päin, vaikka tätä harjoitellaan kovasti aikuisten kohdalla. Emma on luonteeltaan todella ihmisrakas, nauttii kainalosta ja rapsutuksista. Emma on nopea oppimaan ja perso herkuille, eli kouluttaminen tulee olemaan suhteellisen helppoa. Emma on kuitenkin myös kovapäinen, vaatii ehdottomasti vahvan laumanjohtajan itselleen, meillä tätä harjoitellaan joka päivä, Emma on suhteellisen hyvin asettunut asemaansa lauman nuorimpana.

Emma rakastaa painia ja leikkiä kaikkien koirien kanssa, erityisesti laumamme 2-vuotiaan Yalin kanssa on löytynyt yhteinen sävel ja koirat painivat monta kertaa päivässä. Olisikin enemmän kuin suotavaa, jos Emmalla olisi uudessa kodissa koirakaveri.

Hihnakoulutusta Emma tarvitsee, hihnassa kulkeminen sujuu jo paremmin, kovin vetäminen Emmalta alkaa rauhoittua, mutta vaatii vielä treeniä. Koirien vastaantuleminen onkin sitten toinen juttu, nähdessään koiran, Emma unohtaa kaiken muun ja pyrkii kaikin voimin koiran luo, ei aggressiivisesti vaan tervehtiäkseen. Tässä Emma tarvitsee paljon koulutusta. Remmirähjäystä Emmalla ei ole.

Tassujen ja kynsien käsittelyä harjoitellaan joka päivä ja tassuja saakin jo reilusti putsata ja tarkastella. Myöskin kynsien leikkaamista olemme harjoitelleet namien avulla ja olemme saaneet leikattuakin jo muutaman kynnen täysin ilman murinaa. Tulee vaikutelma, ettei Emman kanssa olla jaksettu oikealla tavalla harjoitella kynsien leikkuuta vaan Emma on murinallaan saanut ihmisen lopettamaan. Oikein harjoiteltuna Emman kynnet voi varmasti leikata kotonakin. Tähän voin mieluusti antaa uudelle kodille vinkkejä, miten asiassa edetään.

Emmaa on pidetty vapaana aidatulla pihalla ja luoksetulo sujuu melko hyvin, tätä on kuitenkin syytä vielä harjoitella ja mahdollisten riistaviettien vuoksi pitää Emmaa vapaana vain aidatulla alueella/pihalla. Emma ei ole pyrkinyt esim. aidan ali vapauteen. Emma vahtii kovasti, jota myöskin täällä harjoitellaan, joten Emma ei sovi kerrostaloon.

Emma on kaiken kaikkiaan aivan hurmaava hieman arka nuori tyttö, joka tulee toimeen toisten koirien ja lasten kanssa hienosti. Emma on nopea oppimaan ja namien avulla Emmasta voi kouluttaa vaikka minkälaisen taiturin. Emmaa saa tulla tervehtimään.

[divider scroll_text=””]

”Tarhakertomus”

Kaikki pennut ovat hyvin leikkisiä, sosiaalisia kaikkien kavereita. Pennut ovat tottuneet lapsiin, aikuisiin, kissoihin sekä koiriin.

Vilna on todella halukas oppimaan uusia juttuja ja on ollut jo yökylässäkin meidän luona eikä “itkenyt” yhtään.

23.5.2012 Vilna on saanut oman kodin.

Emma sai oman kodin syyskuun lopussa 2013.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020