Eevi (ent. Evita)

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”n. 7-vuotias” sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]

Eevin (ent. Evita) kuulumisia 26.4.2017

Keväisen lumiset terveiset lounais-rannikolta ;)

Aika on sujahtanut kuin siivillä. Tajusin jokin aika sitten, että Eevi (ent. Evita), tunnetaan myös nimellä Eveliina, Empukka, pikkukoila, mötkylä, möllykkä jne. nimilista on loputon :) On ollut mulla kohta 7kk!! Ja mikä mamman mussukka siitä(kin) on tullut.

Vielä tänäkin päivänä jaksan ihmetellä sitä, kuinka noin täydellinen koira voi tulla jostain niin kurjasta. Eevi on kuin ihmisen mieli, tai ainakin mun mieli. Sen kanssa ei ole ollut mitään ongelmia. Sisäsiistiksi oppi heti, ruoka maistuu, ei pelkää mitään, tykkää kaikista. Välillä tuntuu että se halkeaa onnesta vain siitä, että pääsee ulos pissalle ja saa ruokaa ja että minä olen sen kanssa samassa tilassa. Ja Eevin kohdalla onnesta halkeaminen tarkoittaa sitä, että pötköttelee silmät puoliummessa pehmeällä pedillä ja huokaisee oikein syvään :)

Ja sitten toinen mamman mussukka :) Elli (ent. Ellie) tunnetan myös useilla eri nimillä, pikkumummo, käppänä, pikku pötkylä, mummeli.

Elli tuli mulle alunperin kotihoitoon, muutaman päivän varoitusajalla, vain kuukauden myöhemmin kuin Eevi. Sitten kävi niin, että en vain pystynyt sitä enää antamaan eteenpäin kun sen aika olisi ollut. Se kun oli juuri alkanut täysin luottamaan muhun.

Elli oli huomattavasti varautuneempi kuin Eevi, mutta ei pistänyt yhtään vastaan kun lentokentällä kysyin lähtiskö se mun mukaan.

Ensimmäinen ja toistaiseksi viimeinen shokki Ellin kohdalla oli se, kun näin sen ensi kerran kentällä. Ihmisen, jonka koirat on ollut järkiään kokoluokkaa suursnautseri, ainoa pelko nimittäin oli, että se menee mulla hukkaan :D Elli on mun minikoira, ja on vielä tallessa :)

Voi sanoa, että myös Elli on ollut todella helppo menneisyyteensä nähden. Pienestä arkajalasta on kuoriutunut katujen kuningatar :D

Keskenään tytöt tulevat loistavasti toimeen. Molemmat voivat hyvin ja osoittavat päivittäin omalla tavallaan sen, että niillä on hyvä olla. Se riittää mulle.

Kiitos näistä kahdesta mummelista <3

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus 07/2016

Lempeän rauhallinen koiraneiti Evita odottelee kotiaan Magdan tarhalla. Evitan iäksi on arvioitu noin 6-7 vuotta, ja se herättää huomiota viehättävällä ulkonäöllään, sillä se on pitkäkarvainen galgo-sekoitus.

Toisin kuin valtaosa tarhan koirista Evita ei ole elänyt kadulla, vaan sillä oli ennen tarhalle tuloaan omistaja. Tämä kuitenkin kohteli koiraa kaltoin: Evita eli omistajansa pihassa ketjuun kytkettynä. Magda yritti pitkään saada omistajaa luovuttamaan Evitan hoiviinsa, jotta voisi etsiä sille paremman kodin. Viimein tämä Evitan onneksi suostui. Evita oli tarhalle tullessaan erittäin laiha, ja vaikka se on hoikassa kunnossa edelleen on se Magdan hoivissa saavuttanut terveellisemmän painon.

Ihmeellistä on, että karusta taustastaan huolimatta Evitalla on erityisen upea luonne. Se on kiltti, helppo käsitellä, tulee toimeen kaikkien koirien kanssa, ei koskaan hauku, ja tarhakavereiden riehuessa käyskentelee ympäriinsä omaa leppoista tahtiaan. Viime aikoina Evita on myös huomannut, että ihmisen kosketuksesta voi nauttia. Aluksi se aina jähmettyi paikalleen kun ei ollut varma, miten silittelyyn pitäisi suhtautua.

Toivottavasti Evita pääsisi pian pois tarhalta, jotta se voisi alkaa elää oikeaa kotikoiran elämää ja unohtaa synkän menneisyytensä. Siitä saisi kuka tahansa itselleen mitä hienoimman koirakaverin.

Evita sai oman kodin syyskuussa 2016.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020