Faith

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”4-8 vuotias” sukupuoli=”Narttu” leikattu=”Steriloitu
” sijainti=”Suomessa”/]
VARATTU
Faith, ikä 4-8v. Suomessa. Faith on saapunut Suomeen Romaniasta 3/2019. Hänen omistajansa otti yhdistykseemme yhteyttä ja pyysi apuamme uuden kodin etsimisessä elämäntilanteen muuttumisen vuoksi. Päätimme auttaa tätä pientä neitiä, vaikkei hän olekaan yhdistyksemme kautta tullut Suomeen. Faith siirtyi yhdistyksemme kotihoitopaikkaan 25.1.2020.

Faith on alunperin pelastettu romanialaisesta Slatinan kunnallisesta tarhasta paikallisen eläinsuojelijan Cera Moisen yksityiselle tarhalle. Faith oli tuolloin ollut aliravittu ja kovin peloissaan. Muutaman kuukauden aikana hän alkoi saada painoa, luottaa ihmisiin ja hänestä kuoriutui tuttujen koirien kanssa leikkisä neiti. Romaniassa hänen ikäarvioksi sanottiin 8 vuotta, mutta Suomessa eläinlääkäri arvioi hänen olevan vain n.3-4 vuotias.

Kotihoitopaikan kuvaus Faithista:

” Faith on ollut nyt muutaman päivän 5 koiran lauman perheessä, jossa myös kolme teini-ikäistä lasta. Aiemmassa kodissa Faith oli reagoinut herkästi kerrostalon rappukäytävästä kantautuviin ääniin. Tämän vuoksi Faithille etsitään kotia omakotitalosta. Faith on ollut täysin sisäsiisti, tosin aina koirat voivat reagoida eri tavalla muutoksiin, mutta hän on ollut sisäsiisti aiemmassa kodissaan ja kotihoitopaikassaan. Ihmiset kiinnostaa häntä kovasti ja hän ottaakin itsenäisesti kontaktia ihmisiin, vaikka jännittäisikin. Kotihoitopaikan koirat ovat suurin osa häntä isompikokoisia: Faith on vain reilu 30 cm korkea ja painaa n.7 kg. Varmaan tästäkin johtuen hän vielä jännittää kotihoitopaikan muita koiria eikä ole vielä uskaltautunut leikkimään. Mutta Faith on vasta saapunut kotihoitopaikkaansa ja aiemman kodin mukaan Faith on leikkisä ja kaipaisi kotia, jossa olisi leikkisää koiraseuraa odottamassa. Faithille ihmisen läheisyys on tärkeää, hän on kova tyttö pusuttelemaan ja tykkää nukkua ihan liki ihmistä. Toki nyt kun hän on vasta tullut eikä ole vielä laumaantunut niin tämä läheisyydenkaipuu varmasti vielä korostuu kun hakee ihmisestä turvaa.

Ensivaikutelma Faithista on: muita koiria alkuun hieman ujo, kultainen pusutyttö, joka etsii kotia omakotitalosta, mukava leikkisä karvakaveri olisi plussaa. Alle kouluikäisten lasten perheeseen emme tällä hetkellä ainakaan Faithia luovuta.

Uskon täysin, että Faith kyllä tottuu isompiinkin karvakavereihin, vaikka aiemman kodin mukaan hän on pelännyt isoja koiria. Kotihoitopaikan koirat saavat kyllä nuuhkia ja itsekin tutustuu, mutta rohkeus ei vielä riitä leikkimään. Hänellä on nyt kuitenkin oiva tilaisuus totutella isompiinkin koiriin ja oppia, että myös isommat voivat olla mukavia tyyppejä eikä heitä tarvitse jännittää.

Faith on steriloitu, tautitestattu sekä rokotettu lähtömaassaan. Suomessa rokotukset on uusittu ja häneltä on testattu multiresistenttibakteerit, jotka kaikki olleet negatiivisia.

Faith sai oman kodin tammikuussa 2020.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020