Fera

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”1v. 2kk” sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Kahdeksan uutta haurasta elämänliekkiä syttyi helmikuussa Romanian pääkaupungin Bukarestin kadulle, kerrostalon rappujen alle. Kukaan ei toivonut eikä odottanut niiden syntymää. Kukaan ei ollut tehnyt niistä varausta jo kuultuaan emon olevan tiineenä, eikä kenelläkään ollut suunnitelmia niiden varalle. Päinvastoin, kukaan ei olisi halunnut edes kuulla niistä mitään.

Jollakin keinoin pienten emo sinnitteli ja sai pidettyä epätoivotut pienokaisensa turvassa kerrostalojen, autojen ja vihamielisten ihmisten keskellä yli kaksi kuukautta. Jostakin se aina onnistui löytämään ruokaa saadakseen itsensä ja pentunsa ruokittua ja jotenkin se sai paimennettua koko ajan uteliaammaksi ja liikkuvaisemmaksi tulevan laumansa pysymään yhdessä.

20. huhtikuuta, ensimmäistä kertaa pienten elämässä, joku halusi niitä ja ne saivat kokea olevansa toivottuja. Magda teki peräänantamattomasti järjestelyjä niin kauan, että emolle ja lapsille löytyi turvapaikka MAP:sta.

Perhe on ollut nyt Magda’s Angels Placessa pian neljä kuukautta. Pennut ovat kasvaneet ja voimistuneet hurjasti ja ovat valmiita etsimään omia koteja.

Fera viihtyy hyvin sisarustensa kanssa touhuilemassa. Tämä suloinen pikkuneiti näyttää ihan kuin hymyilevän, kun sille juttelee ja ottaa sen kainaloonsa hellittäväksi. Vähän tyttöä alkuun ujostuttaa uudet asiat, mutta pian lapsen uteliaisuus ja leikkimieli voittaa, kun se huomaa ettei ole mitään pelättävää.

Perheen Pina-äiti on säkäkorkeudeltaan noin 45 senttiä ja uskoisimme Ferasta kasvavan suunnilleen saman kokoisen tai vähän emoaan korkeamman. Fera on noin 40 cm korkea ja painaa 15 kg.

Kuulumisia kotihoidosta 26.12.2015

Fera pieni ilonpilke on asustellut meillä nyt joulukuun alkupäivistä lähtien. Alun säikystä ja arasta tyttöreppanasta on kuoriutunut iloinen, leikkisä ja itsenäinen nuori neiti. Arkuutta toki esiintyy edelleen, varsinkin vieraiden ihmisten seurassa, mutta jos Feralle antaa tilan ja ajan, se tulee kyllä itse lopulta luokse tutustumaan.

Koirakavereita Fera rrrrakastaa ja kaikkia leikkejä ja touhuja. Myös rapsutukset ovat neidin mieleen, sekä ihmisen seura. Meillä ollessaan Fera on leimautunut meihin voimakkaasti ja on kovin miellyttämishaluinen koira, josta varmasti olisi jos jonkinlaiseen harrastukseen, kunhan loppukin arkuus karisee.

Sisäsiisti Fera ei vielä ole, mutta lehdellä se osaa käydä. Feralle pihalla käynnin harjoittelu pantoineen ja hihnoineen on ollut vaikeaa. Nyt pihalla olo ja kävely sujuu ongelmitta, mutta yhä edelleen on ihan varmuuden vuoksi juostava vähän karkuun kun hihnaa ollaan laittamassa.

Feran paras kaveri on neli kiloinen Lusu, josta ehkä johtuu, ettei Fera oikein hahmota omaa kokoaan. Se tykkää mm. nukkua ihmisten päällä ja päivystää sohvatuolin selkänojalla.

Kaiken kaikkiaan tämä neiti on mieletön pakkaus, joka vain odottaa sitä omaa ihmistään jonka rinnalla kulkea koko loppu elämänsä.

Kuulumisia kotihoidosta 30.6.2016

Fera on hoitopaikassaan täysin sisäsiisti. Tykkää nukkua sängyssä ja antaa tehdä hoitotoimenpiteet hienosti. Fera on energinen koira, joka rakastaa juoksemista ja touhuilua muiden koirien kanssa. Osaa kulkea hihnassa, joskin välillä koirien tai jäniksen näkeminen voi aiheuttaa pientä hässäkkää. Kiintyykin vahvasti omaan laumaansa. Fera syö hyvällä ruokahalulla ja autoilukin sujuu moitteettomasti. Haukkuu jonkin verran. Tyttö olisi onnellisimmillaan aktiivisessa kodissa, jossa olisi joku koirakaveri.

Fera sai oman kodin 1.8.2016. Onnellista ja pitkää elämää Fera :-)

 

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020