Frodo Reppuli

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”Synt. 2010″ sukupuoli=”Uros” leikattu=”Kastroitu
” sijainti=”Suomessa”/]

Tarhakertomus 11/2013

Tämä herra eli koko tähänastisen elämänsä Bukarestin kaduilla, kunnes joutui tehostettujen kiinniottojen vuoksi eräälle kaupungin pahamaineisimmista koiratarhoista. Paikalliset ihmiset saivat tämän rauhallisen ja luottavaisen koiran jollain keinoin pois tarhalta, jossa sitä olisi odottanut ainoastaan kiduttava kuolema. Frodon pelastajilla ei kuitenkaan ollut mitään turvapaikkaa koiralle ja he soittivat Magdalle, joka ei tietenkään tälläkään kertaa pystynyt sanomaan ei.

Niin Frodo pääsi Magda´s Angels Placeen ja oli heti kaveri toisten koirien sekä ihmisten kanssa. Rauhallinen, kullankeltainen, kaunis koira, jonka en kertaakaan kuullut haukkuvan tai rähjäävän tarhalla niinä parina päivänä, jona sitä ehdin nähdä.

Oli Frodolle erittäin suuri onni, että sille koitti pelastus. Sillä on nimittäin toisessa silmässään pahan näköinen tulehdus, johon se nyt alkaa saada hoitoa. Silmän vaiva ei kuitenkaan tunnu Frodoa haittaavan, eikä se esimerkiksi aristellut yhtään, kun sen päätä silitti. Frodo on nimensä kaltainen, vaatimaton, viisas selviytyjä, joka vaikeuksien ja kovien kokemusten läpi kulkeneena odottaa nyt ansaittua loppuelämän rakastavaa kotia.

Frodo on korkeudeltaan hieman yli 50cm ja painoa n. 20 kg.

Frodo saapui kotihoitoon Suomeen 05/2016

Jännitystä oli ilmassa kun menimme kentälle vastaan uutta kotihoitolaistamme. En oikein tiennyt mitä olisi vastassa. Ajattelin, että näinköhän saamme herraa edes boxista ulos kotona. Mutta yllätys olikin valtava jo kentällä, kun kyykistyin boxin eteen ja minua vastassa olikin iloisesti häntää heiluttava, hieman jännittynyt koira.

Saimme Frodon autoon ja lähdimme kotia kohti. Frodo oli rauhallinen koko automatkan ajan, istuskeli vain tyynenä kuljetusboksissaan. Kotiin päästyämme otimme omat koiramme ulos, ja tutustutimme ne Frodoon ulkona. Sisälle tultuamme oletimme Frodon haluavan olla rauhassa, mutta eipäs se mennykkään niin. Herra halusi heti tutustua uuteen ympäristöön ja koiriimme paremmin. Laumamme johtava narttu teki heti eleillään selväksi, että Frodo on alempana hierarkiassa, mutta tämän herra otti hyvin. Nuoremman narttumme kanssa jo illalla pieni leikki sujui.

Frodo on ollut meillä vasta kaksi päivää, mutta siitä näkyy jo uteliaisuus ja elämästä nautiskelun alkeet. Se on iloinen ja reipas. Sisäsiistikin on ollut alusta alkaen. Yllätykseksemme hihnalenkki sujui jo ensimmäisenä iltana. Vaikka Frodolla on jo ikää, se on kovin leikkisä koira. Frodo on reippaasti ylipainoinen, mutta säännöllisellä liikunnalla ja pienemmillä annoksilla ruokaa asia on toki korjattavissa. Frodon lenkitykset on aloitettu pienillä kierroksilla ja rauhallisesti edeten. Kävely myös varmasti helpottuu, kun herra hieman tuosta laihtuu. Takajalat ovat länkimäiset ja tämä voi johtua pentuajan huonosta ruuasta tai sitten ylipainosta. Tarkkaa syytä tähän emme tiedä.

Frodo antaa koskea itseensä, suorastaan nauttii rapsutuksista ja huomiosta. Frodo nukkuu yönsä sikeästi, vaikka ei iltaisin malttaisi käydä nukkumaan. Frodo haluaa olla ihmisen lähellä. Toinen koira ei ole välttämätön uudessa kodissa. Toki uudessa kodissa ei ehkä haittaisi, vaikka olisikin toinen kiltti koira odottamassa. Frodon turkki on paksu ja pesun jälkeen päässyt oikeuksiinsa. Frodolla on vaalea kullan värinen lainehtiva turkki ja suloinen kippurahäntä. Toinen korva on sokean silmän puolelta lurpallaan. Frodon nykyistä painoa emme tarkalleen tiedä, mutta se on reilusti yli 20 kg.

Kotihoitajan kertomaa 31.5.:

”Frodo on nyt ollut meillä kolmisen viikkoa kotihoidossa. Frodo on hieno poika, joka kaipaa ihmisen läheisyyttä ja huomiota paljon. Frodo tykkää seurata kotihoitajaansa koko ajan, oli kyseessä sitten ruuanlaitto, pyykinpesu tai joku muu arkinen askar. Frodolle tärkeintä on ihmisen huomio. Se menee jopa ruuan ja herkkujen ohi. Kun Frodo luottaa ja rakastaa, tekee poika sen koko pojan isolla sydämellä ja täysillä mitään säästelemättä.Frodo osoittaa sen rapsutuksia kerjäämällä ja seurailemalla, sekä iloisella hännänheilutuksella. Frodolla onkin alkanut olemaan eroahdistusta tästä syystä. Eroahdistusta koulutamme koko ajan pois, edistyminen on tällä hetkellä hidasta.

Frodo asustaa tällä hetkellä pienessä laumassa ja yrittääkin kaikin keinoin alkukahnauksien jälkeen sisään laumaan. Lauman johtava vanhempi narttu on jo hyväksynyt Frodon osaksi laumaa, mutta nuoremman nartun kanssa aluksi oli kahnauksia, jotka nyt myöhemmin ovat huomattavasti vähentyneet, lähestulkoon loppuneet. Koirapuistossa käynti sujuu jo hyvin ja leikkiäkin viritellään taas.

Frodo on herrasmies narttuja kohtaan, ei ole ensimmäisenä hyppimässä selkään, vaan antaa tilaa ja väistyy mieluummin. Lenkit sujuu laumassa ihan hyvin, ja poika kuuntelee välillä hyvinkin lenkillä. Toisinaan hajut vievät voiton ja kierrokset nousevat sen verran, että jonkin verran hihnassa tulee vedettyä. Tällöin pieni rauhoittuminen on paikallaan. Pääsääntöisesti lenkillä meno on reipasta. Polkupyöriä Frodo pelkää, tämän poika osoittaa haukkumalla välillä liian läheltä meneviä pyöriä. Tällöinkin rauhoittuminen auttaa, ja matka jatkuu jälleen hyvin. Frodo lenkkeilee valjaissa ja kaulapantaa harjoittelemme. Frodo ei pelkää kaulapantaa, mutta kiskomisen vuoksi on valjaat paras vaihtoehto lenkkeilyyn.
Frodon luonnetta kuvailisin rohkeaksi, uteliaaksi, ihmisrakkaaksi, fiksuksi, sekä itsepäiseksi, mutta kultaiseksi. Frodo osaa olla leikkisä, mutta myös aikuisen koiran tavoin hän osaa rauhoittua, kun rauhoittumisen aika on.

Frodo antaa tehdä hoitotoimenpiteet ihan hyvin. Harjaamisesta Frodo tykkää ja tassut annetaan pyyhkiä ihan hyvin. Valjaiden päälle laitto ja poisotto sujuu erittäin hyvin. Kynsien leikkuuta Frodo ei oikein arvosta, ja vähän hankaa vastaan, mutta reippaasti kun toimittaa asian, niin ei ole ongelmia.”

Frodo sai oman kodin kesäkuussa 2016.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020