Gideon

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”1 vuotias” sukupuoli=”Uros” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Kiltti ja rauhallinen Gideon on pelastettu MAP:iin n. 20 cm pitkän – tai lyhyen – ketjun päästä. Magdan naapuri soitti hänelle ja pyysi apua, koska oli kuullut, että eräät ihmiset olivat heittämässä koiraansa kadulle. Mennessään katsomaan, mistä oli kyse, Magda näki sen, mitä vihaa eniten – kaksi koiraa kytkettynä seinään lyhyellä ketjulla. Toinen koirista oli pienikokoinen ja siitä omistajat eivät olleet halukkaita luopumaan. Toisen, Gideonin, Magda sai ottaa mukaansa. Keinoja auttaa toistakin koiraa etsitään edelleen, mutta aivan ihanaksi pojaksi osoittautunut Gideon on nyt turvassa MAP:ssa.

Gideonin tarhalla tavanneet kuvaavat poikaa todella kiltiksi, upealuonteiseksi ja fiksuksi koiraksi, joka tulee toimeen kaikkien kanssa – niin isojen ja pienten koirien kuin kissojenkin. Tällä hetkellä Gideon jakaa häkin voimakasluontoisemman uroksen kanssa ja on selvästi se alistuvainen osapuoli. Sen ei myöskään ole ainakaan tähän mennessä vielä kuultu haukkuvan.

Ihmisistä Gideon pitää todella paljon ja siitä selvästi huomaa, ettei se ole koskaan saanut sitä rakkautta, jota se nyt niin kovin ihmisiltä hakee. Aluksi se hieman ujostelee ja pitää pientä vikinää, kun niin kovin tekisi mieli lähestyä, mutta ei ihan heti uskalla. Epäröityään ehkä noin minuutin verran se lähestyy, seuraa tiiviisti kannoilla ja kerjää päästä syliin. Tuntuu käsittämättömältä, että näin upeasta koirasta ei ole tähän mennessä kukaan todella välittänyt.

Sitä, kuinka kauan ensimmäisestä elinvuodestaan Gideon on viettänyt ketjun päässä, emme tiedä. Sen sijaan on selvää, että se ansaitsee niin paljon enemmän tulevilta vuosiltaan. Missä siis on Gideonin rakastava, elämäniloinen koti ja se oma ihminen, jonka kanssa nauttia avarasta maailmasta ilman kahleita?

Gideon on säkäkorkeudeltaan noin 55 settiä. Se on vielä kovin hoikassa kunnossa muhkean turkkinsa alla, mutta saa painoa pikkuhiljaa lisää tarhalla.

Gideon sai oman kodin syyskuun lopulla 2014.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020