Gogu

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”4 vuotias” sukupuoli=”Uros” leikattu=”Kastroitu
” sijainti=”Suomessa”/]Gogu eli pitkään Romaniassa erään tehdasalueen laumassa, taitaen hienosti villikoiran tavat ja seuraten varmempia ja kesympiä koiria. Kun tämän lauman koirille tarjoutui tilaisuus päästä parempaan elämään ja ne otettiin kiinni alueelta myöhempää adoptioon tuloa varten, otettiin Gogu sen arkuudesta huolimatta mukaan, sillä sen silmistä paistoi ilo ja halu tulla ihmisen luo, halu kokea kaikkea hyvää, mitä elämä voi antaa, vain uskallus sen pyytämiseen puuttui.
Gogu vietti pitkiä aikoja klinikkahoidossa ja arkuus pysyi. Vasta kun sen paras ystävä, tuki ja turva pääsi lennolle Suomeen ja Gogu jäi yksin, se alkoi viisaana koirana lähestyä ihmistä. Löysimme Gogua varten asiantuntevan, rauhallisen hoitopaikan, jossa pieni tasainen lauma myös pystyy auttamaan Gogua eteenpäin kaikessa sille uudessa ja tuntemattomassa.

Gogu on edistynyt huimasti. Alussa kaikki oli sille pelottavaa ja ahdistavaa, se ei pystynyt tulemaan talosta ulos, eikä toisaalta jäämään sisällekään, kun osa laumasta lähti lenkille. Etenkin lauman vanhemman narttukoiran perään Gogu oli niin paljon, että huusi ja riehui kauhuissaan tuon koiran lähdettyä ulos, kaikin keinoin perään yrittäen.

Pian Gogu alkoi ymmärtää, että toiset tulevat takaisin. Ja se teki suuren edistysaskeleen uskaltautuessaan lenkeille mukaan. Ja siellä lenkeillä, kuten myös joka ikinen päivä turvapaikassa talossa, Gogu nyt oppii uutta ja ihmeellistä ja nauttii elämästään.

Gogu on pentumaisen leikkisä ja iloinen, osaa vaatia huomiota, ketterä ja fiksu koira, joka tarpeen tullen haukahtelee, mutta ei räksytä turhaa. Gogu on oppinut jo myös rauhoittumaan, osaa odottaa ruokaansa ja kulkea lenkeillä asiallisesti. Avoimet paikat saattavat vielä joskus pelottaa, mutta silloin auttaa taluttajan rauhallisuus.

Gogu etsii kotia, jossa osataan kehityksen tukeminen jatkossakin. Ja kodissa soisimme mielellään olevan toisen rauhallisen, vähän vanhemman koiran, josta poika saisi turvaa uusia asioita kohdatessaan.

Gogu on korkeudeltaan n. 58cm ja painoa vähän yli 20kg.

Kuulumisia kotihoidosta 9/2015

Gogu saapui meille vajaat kaksi kuukautta sitten kotihoitoon. Meillä on kotona ennestään kaksi narttukoiraa ja Gogu sulautui heti hienosti laumaan. Vanhinta narttuamme Gogu kunnioittaa suuresti ja onkin kovasti sen perään.
Kotikoiran elämän harjoittelu on lähtenyt käyntiin sujuvasti. Kaikille ulkoa kantautuville äänille ei tarvitse enää urahdella.
Gogu ei muutenkaan ole haukkuherkkä, mutta saattaa innostua pihaa vartioimaan.
Ulkoilu sujuu valjaissa jo mallikelpoisesti ja Gogu onkin ensimmäisenä eteisessä odottamassa lenkille pääsyä. Virtaa tässä pojassa riittää ja pitkät metsälenkit ovat erityisesti mieleen. Toki kaikki lenkit, mille vain mukaan pääsee ovat kivoja. Toisaalta myös rauhoittuminen sujuu hyvin, kunhan muut koirat jäävät myös kotiin. Yksin Gogu ei halua vieläkään jäädä, vaan tarvitsee turvakseen vanhimman koiramme. Silloin pystyy jäämään normaalisti kotiin esim. työpäivän ajaksi.
Gogu ei enää arastele niin paljoa uusia ihmisiä, vaan hetken katsottuaan menee häntä heiluen tekemään tuttavuutta. Äkkinäisiä liikkeitä Gogu pelästyy, mutta esimerkiksi kovia ääniä ei tunnu poika kavahtavan.
Gogu on perusluonteeltaan iloinen, fiksu ja pehmeäluonteinen poika, joka tarvitsee kuitenkin hellän ja määrätietoista ohjausta. Gogua on helppo motivoida nameilla tai nappuloilla ja tällä positiivisella opettamisella Gogu oppii hyvin helposti.
Gogu ei kaipaa siis hihnan toiseen päähän ymmärtäväisen ja iloisen ihmisen, joka positiivisella energialla opastaa ja kertoo uusista asioista.
Hoitotoimenpiteet saa tehtyä, vaikka Gogu ei kynsienleikkuusta pidäkään, mutta harjauksesta se nauttii. Myöskään kylpeminen ei ole lempipuuhia. Tassut saa kyllä pyyhittyä ihan hyvin lenkin jälkeen.

Sai oman kodin marraskuussa 2015.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020