Goljat

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”4–5-vuotias” sukupuoli=”Uros” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]

8.10.2017

Goljatin, nykyiseltä kutsumanimeltään Kallen, hoitokodista tuli papan loppuelämän koti 8.10.2017.

”Lupasimme tänään vanhalle herralle, ettei hänen elämästään tule enää koskaan puuttumaan mitään, eikä kukaan enää koskaan tule sitä kiusaamaan, lyömään tai repimään. Rauhaa, rakkautta ja huolenpitoa. Sen suuren osan elämästään katuja tallannut pappakoira on ansainnut. Tervetuloa kotiin, Kalle!”

14.8.2017

Goljat etsii uutta perhettä, jossa ei olisi pieniä lapsia. Goljat toivoo, että uudessa kodissa tykättäisiin lenkkeillä, koska siitä poika tykkää ja käveleekin hihnassa nätisti vetämättä. Muiden koirien kanssa tulee hyvin juttuun, mutta kissaperheeseen nykyinen koti ei poikaa suosittele, vaikka tuleekin juttuun perheen kissan kanssa.

Goljat on hellyydenkipeä poika, jonka strategiset mitat ovat 60 cm/ 30 kg.

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus 08/2015

Goljatilla oli onni matkassaan. Paikallinen eläinrakas ihminen piilotteli tätä Bukarestin kaduilla elänyttä poikaa autossaan rankkureilta, jotta nämä eivät saisi sitä kiinni ja vietyä kunnalliselle koiratarhalle.

Suomeen saavuttuaan, Goljat oli hyvin peloissaan ja hämillään, mutta jo matkalla lentokentältä hoitokotiin se alkoi rentoutumaan. Kun pääsimme perille hoitokotiin, Goljat tuli ulos kuorestaan ja näytti heti iloisen luonteensa ja kävi tervehtimässä talon ihmisiä ja koiria. Rankan matkan jälkeenkin se olisi vielä jaksanut leikkiä hoitokodin koirien kanssa. Hyvin nukutun yön jälkeen poika tapasi myös hoitokodin 4-vuotiaan tyttären ja voi sitä iloa ja riemua. Goljat aivan hukutti pienen tytön suudelmiin ja nautti täysin rinnoin tytön pienten käsien halatessa koiran tuuheaa päätä ja kaulaa.

Goljat-nimi kuvaa poikaa täydellisesti. Tämä karhumainen ’jättiläinen’ tömistää suoraan jokaisen ihmisen sydämeen ja syliin. Goljatin silmistä paistaa elämänilo, eikä menneisyys, mikä se sitten onkaan, ole jättänyt poikaan mitään merkkejä. Hymyillen se jakaa suukkoja kaikille ja heittäytyy selälleen pyytäen rapsutuksia. Isosta koostaan huolimatta poika osaa olla hyvin nätisti pientenkin lasten kanssa. Se tulee loistavasti toimeen sekä urosten että narttujen kanssa. Vaikka toiset koirat rähisevät Goljatille niin poika kääntää toisen poskensa heille tai perääntyy vähän ja antaa rähisijälle tilaa, kuitenkin iloisesti heiluttaen häntää ja odottaen, että toinen alkaisi leikkiä.

Goljatin hyvät käytöstavat kertovat, että se on joskus ollut rakastettu perheenjäsen. Sen oma koti voisi sijaita rauhallisella alueella, koska poika aristaa liikenteen hälinää. Kodissa voisi mielellään olla koirakaveri tai lapsia, jotka jaksaisivat puuhailla touhukkaan pojan kanssa. Kissa ei ole suotava, koska hoitokodissa Goljat jahtaa perheen kahta kissaa hyvin mielellään ja kiellot menevät kuuroille korville. Goljat tarvitsee energisenä poikana virikkeitä ja liikuntaa, muuten liika energia esiintyy rauhattomuutena ja vinkumisena.

Alussa kaulapanta ja hihna pelottivat kovasti, mutta alkukankeuden jälkeen Goljatista kuoriutui lenkeilläkin oikea herrasmies, joka kävelee hyvin nätisti hihnassa vetämättä.

Goljat on säkäkorkeudeltaan 60 senttiä ja painaa 33 kiloa. Iältään se on arviolta noin 4–5-vuotias.

Goljat sai oman kodin syyskuussa 2015.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020