Hugo (ent. Halla)

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”6 kuukatinen” sukupuoli=”Uros” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Hugo (entinen Halla) on pelastettu maaliskuussa 2015 kunnalliselta tarhalta sisaruksiensa ja muutaman muun pennun kanssa kanssa Magda’s Angels Placeen. Oli tarhalla suhteellisen luottavainen ihmisiin alusta asti. Kovia ääniä kuitenkin säikkyi. Sylissä viihtyi heti ja painautui liki, kun vaan lakkasi ensin jännittämästä.

Halla saapui kotihoitoon Suomeen 28.5. ja on nyt noin puolivuotias. Säkä korkeus on hieman alle 30 cm ja poika jäänee suhteellisen pieni/keskikokoiseksi. Jo tulovaiheessa ominaista Hallalle oli hännän ahkera heilutus ja halu, kiihkeä toive olla pidetty. Tullessaan vielä selvästi pelkäsi monia asioita ja tavallaan varautui “pahaan” heittäytymällä aina valmiiksi selälleen alistuen – hännän kuitenkin vipattaessa vimmatusti kuin vedoten ja hyväksyntää pyytäen. Samoin alkuun väisti kättä vaistomaisesti – eli pikkumies on pienestä iästään huolimatta jo ehtinyt kunnallisella tarhalla kokea ihmissuvun rumiakin puolia sekä pelkoa.

Nyt oltuaan reilun viikon kotihoidossa Halla on tuttujen parissa jo vapautunut eikä enää alistu joka käänteessä tai säpsähtele käden lähestyessä silittelemään. Halla on oikea “kainaloinen kananen” – se rakastaa läheisyyttä yli kaiken, viihtyy sylissä ja nukkuu mielellään ihan liki ihmistään tai toiseen koiraan painautuen. Se on myös leikkisä ja painii koirakavereiden kanssa mielellään. Ulkona omassa pihassa ja lenkillä liikkuu reippaasti ja kulkee hyvin hihnassa. Osaa jo hyvin tehdä tarpeensa ulos, jos vaan pääsee sinne tarpeeksi usein. Vahinkojakin vielä sattuu, jos ulos ei pääse riittävän nopeasti hädän hetkellä. Nimensä jo tunnistaa.

Uusiin ihmisiin suhtautuu aluksi hieman varautuneesti, lähinnä hiljentyen ja katsoen muualle, jännittäen. Samoin vieraat koirat ulkona vähän pelottavat ja täytyy ehkä pikkuisen murista hiljaa. Mutta Halla tutustuu nopeasti ja muistaa tutut tapaamansa ihmiset hyvin ja heitä tervehtii ilolla. Samoin on koirien laita – saatuaan rauhassa tutustua tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa ja hakee iloisesti kontaktia. Hoitokodissa on kaksi muuta koiraa, joiden kanssa Halla pärjää hienosti. Isoon uros koirakaveriinsa suhtautuu liikuttavan ihailevasti ja jäljittelee kaikessa idoliaan sekä hakeutuu aina tämän liki ja lähelle. Hoitokodissa myös kissoja, joiden kanssa ei ongelmia – sen jälkeen kun Halla tajusi, etteivät kissat ole kiinnostuneita koirapainista. Pienistä lapsista ei ole kertynyt kokemusta, mutta todennäköisesti Halla tottuisi hyvinkin koiria ymmärtäviin, rauhallisiin lapsiin. Nuorisoikäisten kanssa pärjää hienosti. Miehiä aristelee ehkä hieman enemmän kuin naisia, mutta tutustuu kyllä, kunhan saa vain aikaa.

Halla on suloinen, persoonallisen näköinen ja pentumaisen iloinen poika, joka tarvitsee kodin, jossa on tarpeeksi aikaa ja rakkautta pienelle halinallelle. Sillä on kuitenkin myös tarvittaessa pippuria luonnossaan ja aktiivisena koirana se tarvitsee myös positiivista, palkitsevaa koulutusta kasvaakseen kunnon koirakansalaiseksi ja hienoksi perheenjäseneksi. Halla vaikuttaa koiralta, jolle ei ole eduksi olla kovin pitkiä aikoja yksinään – se nauttii seurasta ja läheisyydestä ja saa siitä selkeästi turvallisuudenkokemusta itselleen. Hoitokodissa Halla on ollut kotona ilman ongelmia toisten koirien ja kissojen kanssa ihmisten poissaollessa. Mahdollista on, että Hallalle parasta olisi, jos kodissa olisi toinen hiemen vanhempi, kiltti ja turvallinen, mutta vielä leikkisä koirakaveri – ainakin jos muu perhe on paljon poissa.

Halla sai oman kodin kesäkuun lopulla 2015.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020