Velmu (ent. Helinä)

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”Synt. 01/2014″ sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]

Kuulumisia 29.1.2017

Babe alias Peikko ja Helinä alias Velmu ovat eläneet kohta jo pian kaksi vuotta samassa kodissa. Ne tykkäävät toisistaan erittäin paljon. Molemmat ovat perehtyneet rally-tokon ja agilityn saloihin. Kumpikin on jo saanut rally-tokosta yhden virallisten kisojen tuloksen. Muutenkin molemmilla koirilla pyyhkii oikein hyvin. Ja Velmun entisen emännän kanssa ollaan jatkuvasti yhteyksissä :-).

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus 04/2014

Magda sai hätäsoiton maaliskuun alkupuolella, kun romanialainen pikkupoika kaupitteli Giurgiun torilla kahta koiravauvaa parin euron kappalehintaan. Lopun te jo osaattekin arvata…

Pienet sisarukset olivat täynnä matoja ja laihassa kehossa matoinen masu näytti vieläkin pulleammalta. Nykyisin tyttöjen vatsat pullottavat onneksi ravitsevasta penturuoasta, joka molemmille maistuu todella hyvin.

Tytöt muistuttavat hyvin paljon toisiaan, Helinä on vain vähän vaaleampi ja sillä on valkoiset ”sukat”. Tytöntylleröt tekevät aivan kaiken yhdessä, ne nukkuvat, leikkivät, syövät ja haluavat myös samaan aikaan ihmisen syliin saamaan vierihoitoa. Kaikinpuolin reippaita, sosiaalisia, ihmisrakkaita tyttölapsia :)

Pienet keijutytöt eivät ole paljon satuolentoja suurempia ja söpöydessä ne eivät häviä vähääkään :) Säde ja Helinä painavat tällä hetkellä vain muutaman kilon ja niiden arvioidaan jäävän aikuisinakin pienehköiksi. Niillä on ikää tällä hetkellä arviolta kolmisen kuukautta.

Helmikuu 2015

Helinä etsii nyt uutta kotia itsestään riippumattomista syistä.

Helinä on hyvin ihmisrakas ja tykkää esim. ottaa yhteiset päiväunet oman ihmisensä kanssa. Päikkäreiden jälkeen onkin kiva lähteä päästelemään koirapuistoon ja Helinä onkin tosi nopea juoksija, jonka vauhdissa moni jää toiseksi. Tyttö on tottunut koirapuistossa kävijä. Myös pitkät kävelylenkit nuuskutteluineen ovat Helinän mieleen. Kesällä Helinä tykkää uida ja riehua rantavedessä.

Helinä on tottunut kulkemaan automatkat metallihäkissään auton tavaratilassa. Se osaa jo istua ja mennä maahan namin motivoimana sekä antaa tassua. Harjoittelussa on tällä hetkellä paikallaolo ja luoksetulo, jotka vielä onnistuvat kovin vaihtelevasti. Helinä tykkää kuitenkin uuden opettelusta ja varmasti olisi omiaan johonkin harrastukseen, esim agilityyn. Helinä on aloittanut arkitapa-kurssin ja tuntuu sielläkin olevan oikein oppivainen, kunhan vain muistaa tyttöä palkita.

Tämä tyttö on rakastettava pikku pakkaus, joka välillä voi kodin ulkopuolella arastella esim. miehiä tai äkkinäisiä liikkeitä tekeviä lapsia.

Kerrostaloon Helinää ei suositella sillä reagoi rapusta kantautuviin ääniin. Sohvaperunaksi tytöstä myöskään ei ole, silloin varmasti alkaa keksimään omia pikku harrastuksia. Puru- ja aktivointilelut ovatkin Helinälle mieleistä toimintaa.

Kuulumisia Helinän kotihoitopaikasta 27.2.2015

”Helinä siirtyi kotihoitopaikkaan Lahteen ja vaikutelmia ensimmäiseltä päivältä:
Kävimme yhdessä pitkällä lenkillä ja läheisessä koirapuistossa purkamassa suurimmat energiat. Mielestäni Helinä käyttyi koko ajan hyvin mallikkaasti ja oli avoin sekä sosiaalinen.

Lenkkeilyn jälkeen tulimme sisälle tutustumaan paikkoihin sekä kissaan. Kissa kiinnosti Helinää ja nenät vaihdettiin. Ja vaikka kissa hyppäsi omille lepopaikoilleen takan tai akvaarion päälle, ei Helinä jäänyt turhaa haikailemaan kissan perään tai yrittänyt jahdata – luultavasti menee siis aivan mukavasti kissan kanssa yhteiselo.

Helinä on rauhoittunut hienosti omalle patjalleen eikä ole ainakaan vielä haukkunut. Erityisesti narttukoiramme Penni ja Helinä ovat leikkineet ja painineet. Poikakoiramme Hilu on taasen rakastunut ja sitä pitää hieman rajata, ettei ahdistele tyttöä liikaa, mutta iltaa kohden tilanne näyttäisi tasoittuvan ja Hilu onneksi tottelee kieltoa ja rauhoittuu omalla paikallaan.

Ainakin tällä hetkellä kaikki kunnossa ja hyvin! Luultavasti Helinälle olisi hyvä olla aikuinen koirakaveri malliksi, sillä selvästi rauhoittuu ja ottaa mallia toisista koirista meillä. Osaa kyllä olla koirapuistossa vauhdikas tapaus ja ”kirputtaa” Penniä hampaillaan leikkiessä – eli koiran tulee jaksaa pienen tehopakkauksen kanssa. Sekä kerrostaloasuminen voi olla koiruudelle liian stressaavaa, kun omistajan mukaan vahti kerrostaloyksiössä koko ajan ja stressasi. Erittäin potentiaalinen ja kehityskelpoinen koira.”

Sai oman kodin huhtikuussa 2015.

 

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020