Ilpo (ent. Ilmari)

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”Enkeli” sukupuoli=”Uros” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]

Ilpon kuulumisia 8.5.2017

Emme valitettavasti onnistuneet löytämään Ilpolle riittävän osaavaa kotia/hoitopaikkaa kaikista yrityksistämme huolimatta annettuun määräaikaan mennessä.

Onnellisten sattumien jälkeen Ilpo sai kuitenkin turvapaikan, kun Hesyn eläinsuojalla oli tilaa ja he tarjoutuivat ottamaan Ilpon siipiensä suojaan. Ilpo jatkaa  kodinetsintää Hesyn kautta.

Lämpimät kiitokset Hesylle <3

[divider scroll_text=””]

16.11.2016

Ilpo ja veljensä Into etsivät muuttuneen elämäntilanteen takia uutta kotia, nykyinen koti ei voi pitää niitä enää kauan ja poikia uhkaakin piikille vienti.

Ilpon kuulumisia 1.4.2017

Inton lähtö on tehnyt Ilpolle hyvää. Se ei ole enää niin stressaantunut, eikä agressiivinen. Ilpo ei hauku enää juuri lainkaan turhia ääniä, eikä silloinkaan, kun tulee kotiin. Tulee häntä heiluen vastaan ilman haukkumista. Ilpo selvästi tarvitsee omaa tilaa toisesta koirasta.

9.3.2016 Ilpo (ent. Ilmari) etsii uutta kotia – auttaa voit myös tarjoamalla Ilpolle kotihoitopaikan

Meidän Ilpo on ihana ja leppoisa koira, joka on hyvin ihmisrakas ja tykkää olla lähellä. Viime kesänä perheeseen syntyi tyttö, josta Ilpo selkeästi stressaantuu. Kun neiti menee lähelle, niin Ilpo murahtelee ja irvistelee sillon tällöin. Perheessä on myös Ilpon veli Into, jonka kanssa Ilpo tulee toimeen, mutta ei toisten koirien kanssa. Ilpolle siis etsitään kotia, jossa ei ole muita koiria tai pieniä lapsia.

Ilpon huono puoli on haukkuminen, joten ei sovellu kuin omakotitaloon. Ilpo haukkuu kaikki oudot äänet (esim. kolahdukset pihalta ja autotallista). Kun ihmisiä tulee kylään Ilpo hyppii heitä vasten, mutta se kestää vain hetken jonka jälkeen poika menee maate. Ilpo vetää hihnassa hetken kun lähdetään lenkille, mutta rauhoittuu hetken päästä ja kulkee hyvin hihnassa.

Ilpon hyviä puolia on innokas ja reipas olemus. Poika tykkää leikkiä eikä ikinä uskoisi, että ikää on jo yhdeksän vuotta (syksyllä 10). Tykkää huomiosta ja ihmisen läheisyydestä, mutta viihtyy hyvin myös omissa oloissaan.

Ilpoa on pystynyt pitämään myös vapaana. On aina tullut luokse kun pyytää, eikä ole ikinä lähtenyt omille teilleen. Hyvin kuuliainen koira joka tottelee. Välillä Ilpo tietysti yrittää olla niinkuin ei kuulisi, mutta niin taitaa tehdä melkein kaikki koirat. Metsässä Ilpo tykkää kulkea todella paljon.

Ilpo tykkää valloittaa sohvan ja tehdä ”pesän” sohvatyynyihin ja on tottunut nukkumaan sängyssä tai sohvalla. Ilpo on perusterve koira, jolla on todennäköisesti vielä monta hyvää elinvuotta jäljellä.

Ilpo asustelee Nokialla Siurossa.

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus 11/2006

Kutsumme näitä pentuja Andrea-pennuiksi, koska yhdennäköisyys on valtava sivuillamme olleisiin pentuihin, jotka syntyivät Suomessa. Jopa niin suuri että nämä pennut nähdessään piti hetken miettiä, että miten niitä voi täälläkin, Rakveren tarhalla olla. Näiden pentujen emä on kuitenkin tarhalla oleva saksanpaimenkoirasekoitus, joka tuotiin kodistaan tarhalle. Kodissa sanottiin olevan myös mäyräkoirauros, joten se selittänee pentujen pitkähkön selän, lyhyet jalat ja värityksen. Pennuista ei siis kasva aikuisena suuria, vaan jäävät arviolta n. 40-50cm korkuisiksi.

Pennut ovat nyt n. 3kk:n ikäisiä ja ovat koko ajan olleet emonsa kanssa. Siksi ne ovatkin oikein reippaita ja sosiaalisia pentuja, joista emä on pitänyt hyvän huolen.

20.11.2007 Ilmari etsii kiireellä uutta kotia!

Ivan ent. Ilmari on nyt siis himpun verran yli vuoden ikäinen, korkeutta on kertynyt 40cm ja painoa on 25kg; kuin jättimäyräkoira! Tullessaan Ivan oli aika arka ja kiintyi omistajaan kovasti. Tästä on ollut seurauksena se että yksinolo on ollut vaikeaa. Kerrostalo asuminen on osoittautunut mahdottomaksi vaihtoehdoksi. Ivan haukkuu rapusta kuuluvia ääniä ja kaipaa omistajaa kotiin. Eroahdistusoireita on sen verran, että haukkuu jonkin verran jäädessään yksin. Jokunen omistajan henkilökohtainen tavara on myös saanut niin sanotusti kyytiä; kengät, sukat ja tavarat joissa voimakkaasti omistajan hajua esim hiusharjat. Mihinkään suurempaan kuten vaikka huonekaluihin Ivan ei koske. Luonteeltaan Ivan on todella energinen touhottaja, välillä itsepäinen, mutta kuitenkin aina kiltti. Muiden koirien kanssa Ivan tulee hyvin toimeen, ei rähjää remmissä, pomppii kyllä kiinnostuneena muiden eläinten perään. Uusia ihmisiä kohtaa on aluksi arahko mutta kun tutustuu niin sen jälkeen arkuus katoaa. Vapaana Ivania voi hyvin pitää, poika tulee aina luo kutsusta eikä ole koskaan karannut. Ivan rakastaa metsässä juoksemista ja pitää kongin kanssa askartelusta. Ivan on sisäsiisti.

Ivanin rotumixi, joka sisältää siis ainakin saksanpaimenkoiraa ja mäyräkoiraa tekee Ivanista energisen, valppaan, miellyttämishaluisen, mutta hieman itsepäisen nuoren miehen. Tuleva koti olisi mieluiten omakotitalossa, mahdollisesti rivitalossa, sellaisen omistajan luona joka jaksaa touhuta fiksun pojan kanssa. Eläinlääkäri on tutkinut pojan jalat. Ne ovat kasvaneet jonkun verran vinoon. Vinous on todennäköisesti synnynnäistä, se on mahdollista korjata leikkauksella mutta eläinlääkärin mukaan tähän ei ainakaan tällä hetkellä ole tarvetta. Ivan on raskasrakenteinen ja pitkäselkäinen; painonhallinta ja säännöllinen lihakset kunnossa pitävä liikunta ovat äärimmäisen tärkeitä. Säännöllinen elämärytmi, ainakin yli murrosiän, halu liikkua ja opettaa uusia asioita, rakkaus ja huumoritaju ovat ominaisuuksia joiden avulla yhteiselo tämän koiran kanssa ei pelkästään suju hyvin, vaan on antoisaa molemmille.

Ivan sai uuden kodin marraskuussa 2007.

Ilpo nukkui pois sairauden ja vanhuuden takia.

[divider scroll_text=””]

[do action=”varaaja” varaaja=”Piaan”/]

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020