Jasmin

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”Enkeli” sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Syyskuu 2018:

Jasminin kunto petti eikä hoidot enää tehonneet, joten päästimme Jasminin sateenkaarisillalle. Hyvää matkaa rouva!

Kuulumisia kotihoidosta 22.1.2018:

Rotumääritelmässä sanotaan Huskyjen olevan ystävällisiä, lempeitä ja älykkäitä, mutta myös jossain määrin pidättyväisiä ja omanarvon tuntoisia ja tämä kuvaus sopii Jasulle, kuin nenä päähän.

Jasu on siis perus husky, josta ei saa tekemälläkään kainalossa makaavaa sohvaperunaa. Sen sijaan metsälenkeille hänestä saa mitä parhaimman seuralaisen, sillä iästään huolimatta tämä tyttö tykkää liikkua ja touhuta. Jos Jasu ei saa tarvittavaa määrää liikuntaa tai muuta aktiviteettia se kyllä näkyy levottomuutena ja ärtyisyytenä. Kuitenkin kunhan nämä tarpeet on tyydytetty Jasu osaa rauhoittua eikä sähläile turhia. Hoitopaikassa Jasu viihtyy myös paljon omalla aidatulla pihalla, kuitenkaan täysin ulko koiraksi Jasusta ei ole, koska kaipaa senverran paljon myös ihmiskontaktia.

Hihnassa Jasu kulkee hienosti, joskin saattaa välillä vetää ja siksi tarvitseekin ehdottomasti valjaat. Myös riistaviettiä löytyy reilusti, joten vapaana ei Jasua voi pitää kuin aidatulla alueella. Riistavietin takia ei sovellu myöskään samaan talouteen kissojen tai muiden pienten lemmikkien kanssa. Kaikenlaiset ohitustilanteet lenkillä sujuvat myös hienosti.

Jasu osaa myös kaikki peruskäskyt, joskin noudattaa niitä lähinnä silloin, kun huvittaa. On kyllä sen verran viisas, että tietää tarkkaan milloin kannattaa totella ja milloin ei ja on kyllä huskymäiseen tyyliinsä hyvin jääräpäinen.

Tulee hienosti toimeen niin muiden koirien kuin ihmisten kanssa eikä jännitä edes lapsia, mutta saattaisi stressaantua pitemmän päälle kodissa missä on pieniä lapsia.

Kerrostaloon Jasu ei sovellu, koska pelkää kulkea rappusissa.

[divider scroll_text=””]

5.12.2017 Jasmin (Jasukka) ja Shadie (Seikku) etsivät kiireellä yhteistä kotia, rakkaan emäntänsä kuoltua. Ei näitä tyttöjä voi erottaa, eihän?

Jasmin on 11-vuotias siperianhusky ja Shadie noin 4–5-vuotias Romaniasta pelastettu koiratyttö. Koirat ovat perustottelevaisia ja iloisia seuralaisia, jotka nauttivat agilitystä ja pitkistä lenkeistä.

Jasmin on ollut samassa kodissa koko elämänsä ja se on käynyt pentuna tokossa ja vanhempana aloittanut agilityn. Hän on luonteeltaan perushusky eli luonnetta ja jästipäisyyttäkin löytyy! Jasmin on ikäisekseen vetreä, tosin agilityradalla jyrkkää a-estettä Jasmin ei enää pysty tekemään. Jasmin nauttii agilitysta, mutta se tekee asioita oman päänsä mukaan. Joskus se ulvoo ja käy tervehtimässä kentän laidalla olevia ihmisiä, mutta halutessaan se on oikea enkeli radalla. Jasmin on aina elänyt koirakaverin kanssa.

Shadie tuli Jasminin kaveriksi noin kaksi vuotta sitten Romaniasta yhdistyksen kautta. Alussa Shadie oli arka, mutta se on reipastunut kovasti. Shadie saattaa toisinaan pysähtyä kesken lenkin, mutta pienen suostuttelun jälkeen se on valmis jatkamaan matkaa. Yksinolo, ihmisten ja koirien kohtaaminen sujuu siltä hyvin. Jasminin kanssa Shadie tulee hyvin toimeen, mutta jos kotiin tuli vieraita koiria Shadie saattoi vähän ärähtää vierailijoille. Murinaa tulee varsinkin silloin, jos vieras koira tulee liian lähelle omalla tontilla. Shadien käytös ei ole kuitenkaan ollut niin pahaa, etteikö kodissa olisi voinut käydä koiravieraita kylässä. Kumpikin koira harrasti agilitya ja Shadie oli kuulemma vuoden aikana reipastunut hirveän paljon. Se ei enää tarvinnut niin paljon palkkioita radalla ja touhusi jo varsin sujuvasti.

Koirat ovat kaikin puolin hyvin pidettyjä eikä niillä ole ”käyttäytymishäiriöitä”. Säännöllinen ja riittävä liikunta sekä vastuullinen suhtauminen koiran omistamiseen ovat ehdoton vaade tulevalle omistajalle. Tytöt eivät ole missään tapauksessa ulkokoiria vaan paremminkin sohva -ja kainalokavereita. Tyttöjen tuleva omistaja ymmärtää, että nämä koirat ovat kokeneet suuren menetyksen elämässään ja muuton sekä kokonaan uuden elinympäristön oppiminen voi ottaa aikaa.

”Tytöt, te tiedätte millaiset tunteet minulla on teitä kohtaan.
Ovat aina olleet, ovat nyt ja tulevat aina olemaan.
Ei kukaan voi koskaan viedä paikkaanne minussa”. -M. <3

Jos omalla perheelläsi ei ole mahdollisuutta ottaa uusia perheenjäseniä, voit olla avuksi jakamalla tyttöjen kodinetsintäilmoitusta.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020