Jekku

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”2-vuotias” sukupuoli=”Uros” leikattu=”Kastroitu
” sijainti=”Suomessa”/]

Kuulumisia Jekun perheeltä 3.1.2017

Meillä on kaksi teidän kautta saatua koiraa; Bebita, 9 vuotta Tallinnasta ja Jekku 10 vuotta, Tallinnasta meille Suomen kodin kautta. Aivan ihania koiria, jotka saavat viettää eläkepäiviä maalla. Toisella on omat kujeensa, jotka heijastuvat selkeästi ’entisestä’ elämästä, mutta eihän kukaan olisi oma itsensä jollei olisi omat piirteensä. Minulla tulee aina olemaan koiria, ja tiedän että en muualta koiraa ota kuin teidän kautta. Joten iso kiitos ja auringonpaistetta talvipakkasiin!

[divider scroll_text=””]

Jekku etsii uutta kotia 12/2015

Jekku etsii itselleen uutta kotia omistajan menehtymisen johdosta. Jekku on tullut yhdistyksen kautta suomeen virosta vuonna 2011.

”Jekku on luonteeltaan aivan mahtava, tulee toimeen niin urosten kun narttujenkin kanssa, mutta pitää toki puolensa jos joku rähisemään käy. Ihmistä kohtaan Jekku on tosi kiltti poika, niin tutuille kuin vieraillekin, sekä lapsille. Hihnassa vetää, mutta muuten käyttäytyy tosi hyvin! Kotona osaa olla pääsääntöisesti tekemättä hölmöyksiä, joskus on roskiksia koittanut penkoa ja haukkuu pihaan tulevat autot kyllä nyt, kun ovat omakotitalossa asuneet. Pahaa sanottavaa en kyllä Jekusta keksi! Kynnetkin antaa leikata nätisti jne”

Jekku on rauhoittunut tarha-ajoista, mutta se kerrostalo ei ehkä ole kumminkaan paras vaihtoehto, kun ei tiedä esim. haukkuisiko yksin jäädessään. Jekku on aktiivinen koira, mutta on siitä sohvaseuraksikin. Uuden kodin tulisi panostaa hihnakäyttäytymiseen vetämisen vuoksi. Jekulla on hieman ylipainoa, joten joitain kiloja tältä koiraherralta olisi hyvä saada pudotettua oikealla ruokavaliolla ja liikunnalla.

Korkeutta Jekulla on n. 70 cm.

Jekku sai oman kodin helmikuussa 2016.

[divider scroll_text=””]

6.6.2011

Jekku on kastroitu.

Jekku sai oman kodin Suomesta 2011.

8.12.2010

Jekku on palannut Rakveren tarhalle sen saatua aiemmin eestiläisen kodin. Syytä, miksi Jekku on taas tarhalla, emme tiedä. Sen tiedämme, ettei Jekku ole poissaollessaan juurikaan muuttunut, vastassa on sama iloinen, energinen, kiltti ja ystävällinen koirapoika, johon tutustuimme puolisentoista vuotta sitten ensi kerran. Jekusta ihmiset ovat edelleen mitä kivoimpia tyyppejä ja narttukoirien kanssa Jekku tulee hyvin toimeen. Toisen uroksen räyhätessä viereisessä häkissä on Jekku se, joka ensin lopettaa kinan, mutta varmuuden vuoksi emme suosittele sitä samaan kotiin toisen uroksen kanssa. Lasten kanssa Jekku on myöskin edelleen hyvää pataa.

[divider scroll_text=””]

Aikaisempi tarhakuvaus 05/2009

Vauhdikas ja vierailijoista innoissaan oleva laikatyyppinen Jekku pyytää äänekkäästi pomppien seuraa häkissään Rakveren löytöeläintarhalla. Ihmisestä voi tuntua Jekun häkkikäyttäytymisen perusteella, että tämän nuoren pojan liikkeissä ei taitaisi itse mukana pysyä, jos sen veisi lenkille. Yllätykseksi Jekku onkin varsin vastaanottavainen ja ihan siivosti käyttäytyvä nuori ja energinen koira. Jo heti ensispurtin jälkeen se malttaa tarkkailla ja haistella ympäristöä ja kävellä nätisti hihnassa. Jekku kuuntelee hihnanpäässä olijaa ja tulee kutsuttaessa luokse suu hymyssä vastaanottamaan hellittelyjä ja antamaan pusuja.

Jekku haastaa muita koiria leikkiin ja tyttöjen hajut ovat erityisen kiinnostavia. Luultavasti nuoren ikänsä takia se tulee vielä mukavien urosten kanssa toimeen, mutta tämä voi muuttua iän myötä. Mukana olevan lapsenkin kanssa Jekku näyttää tulevan toimeen.

Jekku on n. 60 cm korkea hoikka nuori uros, joka etsii itselleen liikunnallista kotia mielellään omakotitalosta. Reipas tyttökaveri voisi olla kiva, mutta urosten kanssa sitä ei varmuuden vuoksi suositella.

21.8.2009

Haen Jekun lenkkiseurakseni ja saan välittömästi naamallisen koiranpusuja osakseni. Iloinen ja innokas nuorimies lähtee ulkoilemaan tykinkuulamaisella vauhdilla, mutta on jokusen askeleen jälkeen paljon ensivaikutelmaa rauhallisempi. Ymmärtäähän sen miten häkkiolot keräävät ylimääräistä energiaa nuoreen koiraan.

Kuljeskellaan Jekun kanssa heinikossa ja hiukkasen hän ilmoittelee miehisyydestään vastaantulevalle urokselle. Narttukoira taas saa Jekun pyörittämään häntää villisti ja neitoa täytyy liehitellä oikein kovasti. Hienosti Jekku kuitenkin malttaa seurata sivusta, kun tyttöä kuvataan. Istuksimme ruohomättäällä ja Jekku heittäytyy oikein selälleenkin kellimään rapsutusten myötä. Saan taas suukkoja ja päätään kallistellen Jekku kuuntelee, kun juttelen sille. Eihän poika ylettömän kauaa jaksa paikoillaan olla kuitenkaan, joten jatkamme lenkkiä. Harjailen Jekusta aimo tukon karvaa ja se on koirasta mukavaa. Samoin se antaa mukisematta roplata korviaan, katsoa hampaitaan ja tassujaankin saa pidellä.

Reipas lenkkikaverini palaa häkkiinsä siivosti, vaikka monin kerroin mieluummin se lähtisi jonkun kanssa kotiin iloiseksi seuralaiseksi kunnon lenkkeilyyn ja myös hellittäväksi. Hirmuisen kiva koirapoika, jonka aurinkoinen energia tarttuu helposti hihnan toisessa päässä olijaankin.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020