Jirka

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”Enkeli” sukupuoli=”Uros” leikattu=”” sijainti=””/]Ajaessani tarhalle huomasin autotiellä yksin makaavan pienen pennun. Pysäytin ja lähdin katsomaan, oliko se kunnossa. Kutsuin sitä ja pienen houkuttelun jälkeen se alkoi ryömiä varovasti luokseni. Sain pian syliini tämän pienen pojan. Se oli laiha, täynnä kirppuja ja sillä oli silmätulehdus.

Kannoin lapsen autoon ja lähdin ajamaan tarhalle poika sylissä. Se oli koko matkan rauhallinen ja levollinen ja kääntyi vain välillä katsomaan suoraan silmiini, kuin pyytäen varmistusta; ”Olenhan turvassa nyt”? Tarhalla poika sai tarvittavan ensiavun; ulkoloishäädön, matolääkkeen ja sille aloitettiin antibioottikuuri. Sitten se pääsi vauvalaamme toisten pentujen seuraan.

Poika on yksi tarhan pienimmistä pennuista, mutta sopuisan ja kiltin luonteensa ansiosta se pärjää hyvin. Kun villimmät pennut hyppivät ja vaativat ihmisen huomiota, tämä poika tulee ihan lähelle ja napittaa silmiin niin kauan, että saa osansa hellyydestä.

Poika sai nimekseen Jirka. Se on iältään nyt noin kolme kuukautta ja painaa vain parisen kiloa. Arvioimme Jirkan jäävän aikuisenakin keskikokoista pienemmäksi, vaikka kyseessähän on kadulta löytynyt vauvakoira, jonka taustoista tai emosta ei ole tietoa.

Jirka nukkui pois lokakuussa 2013.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020