Kharon (ent. Asante)

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”” sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Kuulumisia kodista 19.5.2010

Ajattelin ilmoitella hieman kuulumisia kodista näin kesän alun kunniaksi :)

Joka päivä menee entistä paremmin ja Kharon on selvästi alkanut nauttimaan kotielämästä kanssamme. Aluksi haukuttiin etuovella öisin ja muutenkin oli vaikeuksia rauhoittua, mutta nyt Kharon osaa jo nauttia hiljaisuudesta ja rauhastakin. Intoa, vauhtia ja energiaa löytyy kuin pienellä pennulla, varsinkin kun Kharon ja uroskoiramme Nepu pääsevät vapaana pelloille riehumaan. Lenkkejä tuleekin tehty päivän aikana usean tunnin verran ja mahdollisimman usein Kharon ja Nepu pääsevätkin juoksentelemaan metsiin ja pelloille vapaina, koska vauhtia löytyy ”hieman” enemmän kuin omista 2 jalastani! :) Kharonista ja Nepusta onkin tullut erottamattomat, eivätkä kykene olemaan edes eri huoneissa ilman suurta valitusta ja itkua. Ensimmäisinä päivinä tuli arvojärjestys selväksi ja Kharon on selvästi hyväksynyt Nepun vanhempana uroksena johtajakseen. Hihnassa ollessakin on aina kuljettava kyljet kiinni toisissaan ja illan pusutteluja ei voita mikään :) Kharon on oppinut erittäin nopeasti olemaan vapaana ja vihdoin on alkanut lihaksiakin turhan laihalle neidollemme kertyä. Kharon edelleen pelkää tietynlaisia miehiä, mutta tämäkin on mennyt pienin askelin parempaan suuntaan. Remmissä käyttäytymistä ja sisällä riehumista vielä harjoitellaan, mutta perus-käskyt (istu, maahan, odota, ei, jne) on jo yllättävän hyvin hallussa :) Kharon nauttii hymyillen saamastaan huomiosta, miljoonista leluista, luista ym. ja erioten siitä että on omistajat keneen voi luottaa yllättävissäkin tilanteissa ja koiraherra kenen kanssa nauttia koiranelämästä! :) Kharonin haavat ovat parantuneet erittäin hyvin kaulasta sekä vatsasta ja saimme myös eläinlääkärin hyväksynnän että kaikki on nyt kunnossa :) Kharonin karvanlähtö on ollut aivan uskomatonta, mutta pesemällä ja harjaamalla on kohta suurin osa lähtevästä karvasta jo saatu pois! Kharonista alkaa muotoutumaan erittäin kaunis ja upea koiraneiti, niinkuin tiesimme Kharonin heti alkuunkin olevan. 2-vuoden etsinnän jälkeen olemme erittäin onnellisia, kun saimme juuri Kharonin perheenjäseneksemme! Mukavaa kesää koko PK:lle! :)

Kesäisin terveisin,
Tuija, Iiro, Kharon ja Neptunus

p.s liitteenä muutama hassu kuva, laittelemme uusia sitten loppukesästä :)

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus

9.4.2010 Asante on tuotu Tallinnan tarhalle 30.3. pahoin puukotettuna kolmeen kohtaan kaulassaan. Asante on elänyt omistajalla, joka oli melkoisen viinaan menevä ja kerran juoppoporukan kina äityi puukkotappeluksi, jolloin myös Asante sai osumia omistajansa kädestä. Asante on toipumassa koettelemuksestaan kovaa kyytiä saatuaan eläinlääkärin hoitoa ja lääkitystä.

Asante on äärettömän suloinen ja rakastettava koira, se on myös ihmeellisen reipas ja avoin vieraitakin ihmisiä kohtaan, siihen saa kontaktia lyhyelläkin tutustumisella. Ymmärrettävästi se on hieman säpsy vielä, se saattaa säikähtää yllättäviä tilanteita, vaikka päivä päivältä rohkeus ja uteliaisuus nostavat yhä enemmän päätään. Ihmisiin Asante tukeutuu nopeasti, kun huomaa lyhyessäkin ajassa jonkun luotettavaksi ja kiltiksi. Asante onkin hellyttävä sekoitus nuorta, leikkisää, elämäniloista tyttöä ja ujohkoa elämän pelottavankin puolen nähnyttä koiralasta. Asante kaipaa rinnalleen ehdottoman luotettavaa, tasapainoista ihmistä, johon Asante uskaltaa tukeutua aina tarvittaessa. Luulen ettei kovin pitkää aikaa tarvita kun Asante on jo ihan normaali nuori tyttö, joka kaipaa vielä paljon opettelemista ja kouluttautumista.
Toistaiseksi Asante ei ole haukkunut tarhalla, joten asumismuoto voisi olla mikä vain. Nopean kiintymisensä vuoksi omistajan on hyvä alkaa jo ennen Asanten tuloa valmistautumaan torjumaan mahdollisia eroahdistuksen oireita ja perehtymään asiaan, vaikka se saattaakin olla tarpeetonta.

Toisten koirien suhteen Asante on samanlainen kuin muutenkin elämää kohtaan tällä hetkellä, sitä kiinnostaa kovasti ja se haluaa hirveästi tutustua ja leikkiä, mutta se on vielä hieman epävarma. Tulevassa kodissa voisi kuitenkin ihan hyvin olla miellyttävä, kiva ja suht rauhallinen koirakaveri odottamassa.

Kissojakin Asante on tavannut, niitä se mielummin väisti kuin esim jahtasi, joten yhteiselo kissojenkin kanssa onnistuisi varmasti totuttelemalla ja ajan kanssa. Hihnassa Asante kulkee tällä hetkellä vetämättä, tosin se tulee varmasti tarvitsemaan vielä silläkin osa-alueella opettelua reipastuttuaan lisää.

Asante on vajaat 60 cm korkea.

Asante sai kodin huhtikuussa 2010.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020