Kristal

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”3 vuotias” sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Kristal omia kummeja ovat Soile Maironen ja H.Rajapuro.

Pieni siro Kristal tyttönen pelastettiin kaksi vuotta sitten kunnalliselta tappotarhalta. Jo automatkassa kohti turvallista Magdas Angels placea arka tyttö rentoutui ja sen kauniista kasvoista paistoi pieni hymy ja helpotus. Tarhalla Kristal oli arka ja väisti kosketusta ja vasta tullessaan kotihoitoon ’puhkesi kukkaan’. Tällä hetkellä Kristal jo osaa varovasti vaatia rapsutuksia ja nauttia niistä. Nimi Kristal tulee siitä että tämä nuori tyttönen on hiomaton timantti. Arkuuden alta paljastui todella potentiaalinen ja oppivainen koira.

Kristal saapui Suomeen 21.08 kotihoitoon. Kodissa oli ennestään vanha oman arvonsa tunteva narttu ja nuori iloinen ja rento uros. Kristal tulee näiden molempien kanssa toimeen. Tulevalta kodilta olisi hyvä jos siellä olisi kiltti koirakaveri koska Kristal on hyvin herkkä tyttö joka nopeasti jää toisten jalkoihin koska ei uskalla pitää puoliaan. Normaalisti arat hoitokoirat hakeutuvat talon takimaiseen huoneeseen missä on rauhallista mutta Kristal valitsi itselleen nukkuma paikaksi talon keittiön joka sijaitsee keskellä taloa ja keskellä perheen hälinää. Arkuus väistyi ja ujous otti voiton.

Kristal oppi nopeasti kotikoiran tavoille ja sisäsiistiksi. Lenkillä kulkee todella nätisti hihnassa eikä ohimenevät ihmiset tai muut koirat hetkauta neitiä millään tavalla. Alussa Kristal itki kovaäänisesti yksin jäädessään kunnes luotti siihen että kyllä ihmiset tulevat takaisin, eikä häntä enään hylätä. Nykyään nukkuu tyytyväisesti yksin ollessa.

Kristalin tulevalta kodilta vaaditaan aikaisempaa koirakokemusta, tytöllä on edelleen arkuutta ja epävarmuutta uusissa tilanteissa. Kristal ei sovellu pienten lasten perheeseen koska pelästyy herkästi lasten nopeita liikkeitä ja ääniä. Kristalilta löytyy jonkinverran riistaviettiä ja onkin jahdannut hoitokodin kissoja.

Kristal on hyvin energinen ja leikkisä koira mutta osaa hyvin rauhoittua kun mitään merkittävää ei tapahdu. Vieraat ottaa vastaan haukkuen jo ennenkun ehtivät soittamaan ovikelloa mutta rauhoittuu nopeasti ja tulee hetken päästä tervehtimään.

Kristal on noin 3-vuotias. Säkäkorkeutta on 45cm ja painoa 15kg. Ruumiinrakenne on siro ja lihaksikas.

Sai oman kodin joulukuussa 2015.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020