Kuutti (ent. Gruut)

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”5 vuotias” sukupuoli=”Uros” leikattu=”Kastroitu
” sijainti=”Suomessa”/]Heinäkuu 2014 Kuutti etsii uutta kotia itsestään riippumattomista syistä.

Kuutti (ent. Gruut) on tullut Virosta v. 2011. Kuutti on nyt jo toisessa kodissaan ja etsii uudelleen omaa loppuelämänsä kotia. Kuutti on saksanpaimenkoirasekoitus, luonteeltaan enemmän alistuva kuin ”pomottava”. Vahtitaipumusta sillä kuitenkin on, joten paras koti olisi omakotitalossa. Tulee toimeen toisten koirien kanssa ja asuu parhaillaan paikassa, jossa hevosia. Niitä on hiukan aristellut, mutta kulkenut kuitenkin maastolenkeillä mukana. Myös kissojen kanssa tulee toimeen.

Kuutti etsii kotia, jossa sillä on vakaat olosuhteet, seuraa, paljon ulkoilumahdollisuuksia ja jossa ollaan valmiita panostamaan kodinvaihtajaan, jonka kaikkia taustoja ei tiedetä. Kuutti on varmasti kelpo koira, kunhan saa asiantuntevan, huolehtivan ja sitoutuvan kodin. Kuutti itse kaipaa omaa ihmistä, johon voisi luottaa ja jota voisi uskollisena ystävänä seurata.

Kuutilla on korkeutta n. 60cm ja painoa n. 40kg.

Kuutti pääsi hoitokotiin 6.8.2014

Kuutti sai oman kodin syyskuun alussa 2014.

[divider scroll_text=””]

2.8.2012 Kuutti (ent. Gruut) etsii uutta kotia.

Omistajan kertomaa:

”Aloitetaan Kuutin hyvistä puolista. Kuutti on varsin hellyydenkipeä koira, joka rakastaa kömpiä kainaloon. Siinä viihtyisi rapsuteltavana vaikka kuinka kauan. Kuutilla on varsin persoonallinen tapa haukotella, se saa hymyn aina huulille. Ohimennessään lyö useasti isolla tassullaan pyytäen huomiota. Kuutti tulee hyvin toimeen kissojen kanssa ja myös toisten koirien kanssa. On myös kaikkiruokainen ja ruokahalu on kyltymätön.

Niitä huonoja puolia on aika lista. Kuutti ei sovi kerros- eikä rivitaloon haukkuherkkyytensä vuoksi. Ihanteellisin paikka olisi maalla, missä olisi tilaa juosta eikä turhia ärsykkeitä. Kuutti tuhoaa yksin ollessaan paikkoja, vaikka se onkin paljon vähentynyt. Hihnassa Kuutti räyhää toisille koirille ja ohikulkijoille. Välillä kulkee ihan mallikelpoisesti. Painoa on n. 40kg, joten vaatii voimia, että Kuuttia jaksaa pidellä. Kun Kuutti on saanut tutustua lapsiin, niin ollaan hyvää kaveria. Pelkää uusia tilanteita ja autokyytikin pelottaa. Kuutti on sydämellinen ja varsin kehityskelpoinen koira, vaatii vaan työtä. Raskain mielin pojasta luovumme, on meille hyvin rakas.”

Kuutti sai uuden kodin syyskuun alussa 2012.

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus

Gruut, lempinimeltään Kuutti on n.1,5-vuotias elämäniloinen nuori uros. Se etsi kotia Virumaan Turvakodussa lähes vuoden ennenkuin pääsi huhtikuun lopussa kotihoitoon Turun lähelle. Kuutissa on saksanpaimenkoiraa niin ulkonäöllisesti kuin luonteenkin puolesta. Sen rotuperimään on eksynyt nuorelle miehelle poikkeuksellisen paljon myös sydämellisyyttä ja rakkautta niin kaksi- kuin nelijalkaisiakin kohtaan. Gruut olisi varmasti onnensa kukkuloilla, jos pääsisi kotiin, jossa olisi mukava narttu odottamassa. Toisaalta se tuntuu nauttivan aivan erityisesti kaikenikäisten ihmisten huomiosta, joten viihtyisi varmasti myös ainoana koirana.

Kuutti rakastaa lapsia, mutta ei sovellu suuren koon ja häsellyksen vuoksi aivan pienten lasten perheeseen. Kissojenkin kanssa on tutustuttu, ja yhteiselo sujuisi varmasti suuremmitta ongelmitta reippaan, koiriin tottuneen kissan kanssa. Haukkuherkkyyttä löytyy sen verran, että naapurisopu voisi olla koetuksella kerrostalossa. Omakotitalo rauhallisella alueella on siis paras vaihtoehto tälle pojalle.

Lisäksi kodilta vaaditaan aikaa ja halua kouluttaa Kruutille perustottelevaisuutta. Joku harrastus olisi varmasti myös aktiiviselle koiralle mieleen. Kuutti osaa ottaa katseellaan kontaktia ja kuunnella ihmistä. Poika on lisäksi perso herkuille, joten koulutus lienee suhteellisen helppoa tämän koiran osalta. Kouluttamattomuus näkyy mm. innokkaana hyppimisenä ihmistä vasten, jota on jo saatu paljon karsittua hoitopaikassa. Lenkeillä alkumatkasta Kuutti vetää, kunnes tarpeet on tehty, yleensä sen jälkeen vauhti rauhoittuu ja se alkaa myötäillä taluttajaa. Arkuus on huomattavasti vähentynyt kotihoidossa.

Sisäsiisteys, sisätiloissa rauhoittuminen ja yksinjääminen onnistuu pojalta myös ongelmitta. Gruutin säkäkorkeus on n.65cm

Kuutti sai oman kodin kesällä 2011.

[divider scroll_text=””]

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020