Laana

13.11.2011

Laana on Venäjänajokoira. Se löydettiin viime kesänä vaeltelemasta Vörun kaupungin lähistöllä, mistä se toimitettiin tarhalle. Laanalla oli tuolloin 25cm pituinen nisäkasvain vatsassaan sekä se oli hoikassa kunnossa. Tarhalla kävi ilmi, että tyttö oli myös viimeisillään tiineenä…Kukapa olisi uskonut, että sinnikäs Laana synnytti silti 5 tervettä pentua ja hoiti ne erittäin hyvin. Pennut ovat saaneet jo kodit Suomesta mutta Laana vielä odottaa omaa ihmistään. Laanan nisäkasvain on leikattu ja tyttö toipui hienosti leikkauksesta. Laana on siis melkoinen teräsmimmi, jolla on vielä paljon elämäniloa ja halua rakastaa.
 
Vaikka Laana toipuikin pentujensa hoidosta ja nisäkasvaimesta, on tyttöä koeteltu sen mennesyydessä vielä lisää. Laanalla on melko suuri arpi oikeassa takajalassa, mikä on todennäköisesti jokin vanha vamma mutta vaivaa Laanaa jonkin verran vieläkin. Laana aristaa arven kohtaa ja toisinaan varoo jalkaa vaikka liikkuukin muuten erittäin reippaasti ja nauttii pitkistä lenkeistä. Laanan jalka tullaan kuvauttamaan ja tutkimaan lähiaikoina.
 
Millainen tämä teräsmimmi sitten on luonteeltaan? Sellainen, kuin ajokoira parhaimmillaan on:) Lempeä, kiltti ja kaikkien ehdoton ystävä. Laana tulee loistavasi toimeen kaikenkokoisten ja näköisten koirien kanssa, sukupuoleen ja rotuun katsomatta. Se pitää myös leikkimisestä, tarhalla sen paras leikikaveri oli samankokoinen narttu. Sisällä Laana on hyvin rauhallinen, se lähinnä vaan makoilee ja mikäli se saa rapsutuksia, häntä alkaa kovasti vipottaa. Laana nauttii ihmisen läheisyydestä ja se pitää ihan kaikista ihmisistä, niin pienistä kuin suuristakin, nuorista ja vanhoista, lapsista, miehistä, naisista…siis kaikista! Onnellisimmillaan Laana olisikin kodissa, missä se saisi paljon huomiota ja hellyyttä ja missä sillä olisi oma kiltti lajitoveri. Laana sopii myös ainoaksi koiraksi erittäin hyvin kunhan se saa riittävästi rakkautta ja hellyyttä. Kovin dominoivan koiran kanssa samaan perheeseen tyttö ei sovi koska kiltteydensä vuoksi Laanaa on helppo ”pomottaa”. Kissoja kohtaan Laana on hyvin kohtelias ja hieman hämillään kun kissa puskee sitä kuonolle:)
 
Laanan tuleva asumismuoto voi olla melkeinpä mikä vain. Sillä ei ole eroahdistusta eikä se hauku, joten se sopii hyvin kerrostaloonkin. Lenkillä hihnassa Laana kulkee kaikenkaikkiaan todella mallikkaasti, yleensä hihna löysällä mutta innostuessaan jostakin hajusta, se voi välillä vetääkin. Laana sopisi myös kaupunkiolosuhteisiin koska sillä ei tunnu olevan mitään suurempaa tarvetta metsälle. Tärkeintä Laanalle on lämmin peti, hellyys ja oma paikka, missä se saa olla rauhassa. Laana kulkee jalastaan huolimatta lenkillä reippaasti ja se nauttii lenkkeilystä.
 
Laana on melkoinen rakkauspakkaus, josta on hyvin vaikea keksiä mitään negatiivista sanottavaa! Ehkä ainoa negatiivisen puoleinen seikka on, että sitä ei välttämättä voi pitää metsässä vapaana rotunsa vuoksi. Muuten tämä neiti onkin itse täydellisyys.
 
Laanan säkäkorkeus on n.50-55cm

Pelastetaan Koirat ry on halunnut auttaa tätä kovan onnen tyttöä ja Laana on päässyt yhdistyksen vanhuskummikoiraksi. Laanan takajalka tullaan kuvaamaan ja tutkimaan lähiaikoina.
Lisäksi Laana on päässyt Suomeen kotihoitoon odottamaan uutta kotia. Mikäli sinulla on mahdollisuus tukea yhdistystä Laanan röntgenkuvien ja mahdollisten muiden kulujen kattamisessa, ole ystävällinen ja tee lahjoitus Laanalle Nordean tilillemme  FI72 1146 3500 3344 19. Yhdistyksellä on lääninhallituksen myöntämä koko maan kattava keräyslupa ESLH2008-09334/Tu-52. Muista kirjoittaa viestikenttään Laana, jotta lahjoituksesi osataan käyttää nimenomaan Laanan kuluihin.

Laana sai kodin Maaliskuussa 2012

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020