Lazar

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”Synt. 08/2014″ sukupuoli=”Uros” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Lazar on löytynyt yhdessä sisarustensa kanssa hylättynä pahvilaatikosta, Giurgiussa sijaitsevan koulun pihalta. Löytäjä soitti Magdalle joka riensi ottamaan pienokaiset turvaan tarhalle, odottamaan oman kodin löytymistä.

Lazar on hiljainen ja hieman vetäytyvä poika, joka pentuaitauksessa ei ensimmäisenä kerjää huomiota hyppimällä syliin. Sylissä hieman ujo Lazar kuitenkin viihtyy ja nauttii kovin ihmisen läheisyydestä. Lazar jännittää hieman tarhalla koirien paljoutta ja melua, mutta kotioloissa poika varmasti saisi piankin lisää rohkeutta, ja muuttuisi näin vilkkaammaksi menijäksi. Lazar on suloinen poika, joka muistuttaa luonteeltaan ja ulkonäöltään kovasti sisarustaan Lioaraa. Toivomme kovasti että musta suloisuus löytäisi tiensä omaan kotiin, jossa poika saisi viimein ihmiseltä aikaa ja jakamatonta huomiota.

Lazar on tällä hetkellä n. 35cm korkea ja jää aikuisena keskikokoiseksi koiraksi.

Kuulumisia tarhalta 11.7.2015:

Lazar on varttunut tarhalla nyt noin vuoden ikäiseksi komeaksi pojaksi. Johtuneeko mustasta turkin väristä, että monen silmään poika näyttää aivan tuikitavalliselta koiralta, kun nuoresta iästään huolimatta Lazar ei vieläkään ole löytänyt omaa ihmistään. Minun silmiini Lazarissa on jotain aivan erityistä, enkä osaa poikaa tavallisena nähdä hänet tavattuani.

Lazar on edelleen hieman vetäytyvä ja ujon oloinen poika. Kun Lazaria lähestyy ja silittelee, se on epäuskoisen onnellinen saamastaan huomiosta. Lazar ei ole arka, vaan hieman epävarman oloinen alkuun ihmisen seurassa, sillä tarhalla on lukuisia koiria ja jokaisen kanssa ei ehdi millään viettämään aikaa niin paljon kuin haluaisi. Lazar tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa tarhalla ja on kiltti ja herkän oloinen poika. Kotioloissa Lazarilla tulisi varmasti olemaan monta uutta ja jännittävää asiaa, johon tarvitsee tukea ja opastusta.

Uskon, että pojasta kuoriutuu elämäniloinen ja omalle ihmiselle mitä uskollisin ystävä. Pojalle tulee varmasti myös itsevarmuutta olemukseensa saadessaan viettää ihmisen kanssa jakamatonta aikaa, jota niin kovasti tarhalla kaipaa.

Lazar saapui Suomeen kotihoitoon syyskuussa 2015.

Kuulumisia kotihoidosta 12.10.2015:

Alkuun Lazar oli hyvin arka ja pötkötteli mielellään sängyn alla seuraillen talon tapahtumia sieltä. Ulos mennessä portaikko vaati paljon totuttelua liukkaan lattian vuoksi. Ulkoillessa hoitopaikan oma koira oli alussa tärkeä tuki ja turva, jonka perässä Lazar viipotti menemään uskaltautuen välillä jopa vähän haistelemaan ympäristöään. Haisteluhetket katkesivat usein säikähdykseen, kun pyörä tai lenkkeilijä suhahti ohitse.

Alusta asti Lazar on osannut tehdä tarpeensa ulos eikä vahinkoja ole sattunut. Yhdet valjaat poika on ehtinyt nakertaa rikki kun ne totuttelun vuoksi jätettiin päälle.

Nyt parin viikon aikana rohkeutta on tullu taas paljon lisää ja ruoka maistuu entistä paremmin. Ulos lähtee jo ihan suosiolla kun kuulee, että remmi kilisee ja kun sai vielä vähän pidemmän remmin niin ulkonakin on kivempi olla. Portaat menee nykyisin sekä alas että ylös kun sai käydä vähän harjottelemassa ei liukkailla portailla.

”Paniikkiin” menee pihalla edelleen usein ja ulkoiluun onkin etsitty mahdollisimman rauhallisia paikkoja. Lazarin ulkoilu onkin oikeastaan vielä sitä että seistään jossain ja Lazar seisoo, kuuntelee ja haistelee. Välillä tarkistaa että oma ihminen on tallessa ja tykkääkin pusutella naaman täydeltä. Pennun luonne on nyt myös päässyt esiin eli lelujen tuhoamisvimma on suuri ja vielä ei ole mitään kiellettyä jyrsinyt.”

Kuulumisia kotihoidosta 28.02.2016

Lazar on rohkaistunut valtavasti, mutta edelleen arkuutta löytyy aika paljon. Etenkin ulkona arkuus tulee esiin, mm. säikkyy kovia ääniä ja saattaa silloin yrittää säntäillä pakoon. Muutoin kävelee hihnassa nätisti ja ohittaa vastaan tulevat koirat hienosti.
Koirapuistoilusta Lazar nauttii, joskin kyseisessä koirapuistossa on harvoin sattunut olemaan muita koiria, joten tarkkaa tietoa ei ole, miten reagoi täysin vieraisiin koiriin. Tuttavaperheen pienen koiran kanssa tulee todella hyvin toimeen ja tykkää leikkiä. Myös kanit ja marsut ok, eli ei ole niistä kovinkaan kiinnostunut.

Lazar reagoi jonkin verran ulkoa tuleviin ääniin eli esim. kun ovikello soi ilmoittaa siitä kyllä, mutta ei ole kuitenkaan kova haukkumaan siten, että se olisi minkäänlainen ongelma.
Lazar on myös sisäsiisti muutamia satunnaisia vahinkoja lukuunottamatta.
Oman tutun perheen kesken Lazar on kuin kuka tahansa koira ilman sen kummempia arkailuja ja pojasta onkin alkanut tulla esiin myös leikkisämpi puoli. Tulee ”kirputtamaan” kättä, selkää tai jalkaa kun kaipaa huomiota.
Lazar on silti vielä arahko koira, joten ensimmäiseksi omaksi koiraksi se ei edelleenkään ole sopiva.
Lazar painaa noin 20 kg.

Sai oman kodin maaliskuussa 2016.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020