Lara (ent. Lioara)

[do action=”elaimen-tiedot” kiire=”” varattu=”” ika=”6 kuukautinen” sukupuoli=”Narttu” leikattu=”” sijainti=”Suomessa”/]Kuulumisia Laralta ( ent.Lioara) 4.8.2018:

”Nyt onkin iloista kerrottavaa, koska tänä kesänä Lara on ottanut isojakin harppauksia eteenpäin koiran elämässään. Vaikka alkuun näyttäisi joskus jopa toivottamalta, ei pidä luovuttaa, koska mikä valtava onnen tunne onkaan, kun huomaa pelkäävän pikku kaverin alkavan puhjeta kukkaansa. Luottamuksen rakentaminen on aina iso juttu!

Ensiksikin Lara tykkää kovasti tädistäni. Kun täti tuli käymään, Lara tuli esiin normaalistaan ”suojapaikastaan” tuvan penkin alta innoissaaan tervehtimään tätiä. Se oli uutta. Sen jälkeen Lara onkin tullut useammin esiin piilostaan tutustumaan vieraisiin, mikä on tämän kesän yksi edistysaskeleista. 😊

Toinen edistysaskel on, kun Lara oppi uimaan. Sitä on aina kiinnostanut vesi, mutta en ole aiemmin vienyt sitä hihnassa syvemmälle, koska mielestäni aika ei ollut kypsä. Tänä kesänä vein pannasta rennosti opastaen, ja Lara ui. Tapahtuman jälkeen päästin sen vapaana uimaan lenkin loppuun ja Lara katsoikin minua rantavedesä, että ”mitä juuri tapahtui”. Siitä se lähti. Hirmuisen juoksukohtauksen jälkeen Lara on tykännyt uida. Se ui ihanan rauhallisesti nautiskellen ja sen jälkeen saa juoksukohtauksen ja ärisee ja kaivaa rantahiekkaa. 😅 Hulvatonta riemua!

Pitäisi saada videoitua kyseinen tapahtuma. 😃
Lara on nykyään myös huomattavasti rennompi – syö ruokansa hyvin (paitsi jos on sitä mieltä, ettei ole saanut tarpeeksi kivaa liikuntaa), uskaltanut ja osannut jopa leikkiä (tehnyt parille Ikean lelurotalle lobotomian), ja vaatii jopa omistajiltaan iltahetkensä kaiken päivän työn jälkeen.

Lara rakastaa hellyyttä, mutta myös riehakoita leikkihetkiä. Meidän ollessa reissussa Laralla ja toisella koirallamme Mikulla on erittäin mahtava hoitopaikka, jossa on myös koira, ja siellä Lara onkin ryhmän pikku riiviö haastamassa paikan koiraa riehumaan. 😄

Lara on mitä helpoin koira tietyltä osin: se ei hauku, se ei koskaan vedä hihnassa, sitä voi pitää irti ja nähdä sen nautiskelevan sprinttirevittelyistään, antaa muiden meidän lemmikkien olla täysin rauhassa (kissan, kanojen, lampaiden). Kissa välillä koettaa kiusata Laraa, kun on huomannut tämän ottavan iskuja vastaan.. 😛 Tulee kaikkien kanssa toimeen ja antaa hoitaa itseään kaikin tavoin.

Loppuyhteenvetona voitaneen sanoa, että Laran kuori alkaa murtua ja alta paljastuu iloinen, riehakas, yllyttävä ja hyvin älykäs koira”

Suuret kiitokset näistä ihanista kuulumisista, kiva että Laralla menee siellä noin hienosti!❤️

[divider scroll_text=””]

Tarhakertomus 01 / 2015

Lioara on löytynyt yhdessä sisarustensa kanssa hylättynä pahvilaatikosta, Giurgiussa sijaitsevan koulun pihalta. Löytäjä soitti Magdalle joka riensi ottamaan pienokaiset turvaan tarhalle, odottamaan oman kodin löytymistä.

Lioara on kaunis musta tyttö, jolla on hieman surumielinen katse. Tämä korjaantuu varmasti tytön päästessä omaan kotiin, sillä veljensä Lazarin tavoin Lioara jännittää tarhalla hieman muita koiria ja melua, jääden usein toisten koirien varjoon.

Liora ei tarhalla ole haukkuherkkä, tyttö odottelee ujosti vuoroaan saada ihmiseltä huomiota ja hellyyttä.
Liora varmasti rohkaistuu piankin kotioloissa, ja muuttuisi vapautuneemmaksi ja iloiseksi vipeltäjäksi, päästessään tarhaoloista omaan kotiin, jossa tytölle annetaan aikaa ja kovasti kaipaamaansa rakkautta.

Lioara on tällä hetkellä n.35cm korkea ja jää aikuisena keskikokoiseksi koiraksi.

Sai oman kodin joulukuussa 2015.

Lahjoita

MobilePay-sovellusta käyttäen lahjoitat kätevästi auttamistyöhömme. Käytä numeroa 34768 ja viestiksi haluamasi tervehdys

Yhteistyössä

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ​

    Pelastetaan Koirat ry © Copyright 2020